اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 20, 2016
11:51 چهارشنبه، 1ام اردیبهشتماه 1395
کد خبر: 77052

انحصارطلبی غول‌های فناوری، پاشنه آشیل بازار اینترنت اشیاء

امروزه اخبار زیادی مبنی بر رشد بازار اینترنت اشیاء (IoT) در چند سال آینده منتشر می‌شود. کارشناسان معتقدند این روند از هم اکنون آغاز شده است. آنها تلاش شرکت‌های بزرگ این عرصه از قبیل گوگل، آمازون، سپ و غیره برای عرضه فناوری‌ها و محصولات جدید را شاهدی بر این مدعا می دانند.
 
به عنوان مثال، گوگل در ژانویه ۲۰۱۴ (دی ۱۳۹۲) شرکت آمریکایی نست (Nest) – فعال در زمینه اتوماسیون خانگی و تولیدکننده محصولاتی همچون ترموستات هوشمند – را خریداری و به خود ضمیمه کرد. از این دست مثال‌ها و نمونه‌ها فراوان است. 
 
با این حال کارشناسان معتقدند این صنعت با چالش پیچیده‌ای روبروست که به فناوری ارتباط ندارد، بلکه به مدل تجاری شرکت‌هایی همچون نست که می‌کوشند خود را زمامدار IoT نشان دهند باز می‌گردد. 
 
در واقع مشکل از آنجا شروع می‌شود که هر شرکتی می‌خواهد مشتریان خود را تا مدت زمانی دراز در اختیار داشته باشد و همه داده‌های مرتبط را نیز در انحصار بگیرد. 
 
کوین مائگر (Kevin Meagher) معاون ارشد توسعه تجاری شرکت Roc Connect فعال در زمینه خانه‌های هوشمند می‌گوید مطمئن است که این بازار به سرعت رشد خواهد کرد و سیستم‌های انحصاری و مالکیتی جای خود را به محیط باز می‌دهد. البته تا آن زمان نبرد سختی بین برندها شکل می‌گیرد و هر یک می‌کوشد در این عرصه سرآمدتر از دیگران باشد. 
 
این که هر شرکت فقط محصولات، پروتکل‌ها، استانداردها و معیارهای خود را قبول داشته باشد و به فعالیت دیگر تولیدکنندگان وقعی ننهد، هرج و مرجی به وجود خواهد آورد که عواقب آن هنوز روشن نیست. 
 
این در حالی است که اگر شرکت‌های فعال بخواهند بازار خانه‌های اینترنتی رونق بگیرد، باید APIهای خود را باز کرده و با دیگر تولیدکنندگان باب مراوده و همکاری بگشایند و بدون تعصب، خود را بخشی از این اکوسیستم بدانند و نه مالک و رئیس آن.
 
از یک سو تا چند سال آینده بیش از نیمی از خانوارهای آمریکایی هوشمند خواهد بود و از سوی دیگر معلوم نیست در آینده چه دیوایس‌های هوشمند جدیدی به این مجموعه پویا افزوده خواهد شد. 
 
اینها همه به وضوح نشان می‌دهد که قابلیت همکاری بین این دیوایس‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود و قطعاً عملکرد جزیره‌‎ای راه به جایی نمی‌برد.  
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.