مدیر عامل همراه اول اجرای طرح ترابردپذیری را دارای مشکلات فنی دانست و رئیس هیئت مدیره مخابرات نیز گفت: از رگولاتوری تقاضای یک سال تنفس کردیم اما نپذیرفتند.
وحید صدوقی در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام درباره چالش احتمالی اجرای ترابردپذیری شماره ها برای همراه اول اظهار کرد: قرار هست طبق وعده مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این طرح در اردیبهشت ماه اجرایی شود و ما هم از قبل زیرساخت های لازم را برای اجرای این طرح ایجاد کرده ایم.
مدیر عامل همراه اول ابراز کرد: اکنون سه معاون شرکت در کمیته ای برای این طرح مسئولیت دارند و برای ایجاد زیرساخت ها از حضور مشاور خارجی حرفه از بهره گرفته ایم.
وی با بیان اینکه تجارب کشورهای اجرا کننده این طرح را بررسی کرده ایم، گفت: روشی که در ایران دنبال می شود استاندارد نیست. اگر قرار باشد از داخل و خارج از کشور با اجرای ترابردپذیری، تماس حاصل شود، ترافیک باید به سمت سوئیچ های استانی زیرساخت و مخابرات رود تا بعد از آن به اپراتور مربوطه منتقل شود.
وی افزود: قرار است ترافیک از بستر ثابت به همراه اول و بعد اپراتورها منتقل شود. این کار مشکلات فنی دارد و موضوع را به رگولاتوری اطلاع داده ایم.
مدیر عامل اپراتور اول موبایل اشارهای به یکی از طرحهای اپراتور رقیبش که شرایط رقابتی سختی را ایجاد میکرد، اشاره کرد و گفت: اپراتور رقیب ما به ازای هر میزان شارژ، صد برابر اعتبار برای مشترک به صورت درون شبکه در نظر میگرفت اما در کمتر از یک ماه طرحی با عنوان مکالمات نامحدود درون شبکه "هدف رو بزن" را برای تمامی مشترکان خانواده همراه اول استارت زدیم.
وی تصریح کرد: قدرت این طرح به اندازهای بود که ظرف دو ماه 2000000 مشترک فعال به شبکه اضافه کردیم. هر چند درآمد ما از محل ارائه این طرح کاهش یافته بود اما برای مشترکان بسیار خوب بود و رشد قابل توجهی داشتند.
او افزود: موفقیت این طرح به اندازهای بود که رسما گفتند جلوی آن را بگیرید؛ این طرح جواب محکمی به اپراتورهای رقیب بابت فعالسازی طرحهایشان بود که باعث شد رقیب اصلی ما مدام طرحش را از چند روزه به هفتگی و ماهانه تغییر دهد.
صدوقی خاطر نشان کرد: بعد از فعالسازی هدف رو بزن در طرح *1000# میزان مکالمات از روزانه 700 میلیون به یک میلیارد و 50 میلیون دقیقه رسید.
مدیر عامل همراه اول در پاسخ به سوال سهامداری که معتقد بود سرمایهگذاریهای این اپراتور از محل تسهیلات بانکی و وامهای با بهره زیاد صورت گرفته و نهایتا هم در هزینه های تمام شده لحاظ گردیده که به نوعی سهامداران را هم در این موضوع دخیل میکند، آیا برنامهای برای کاهش این اعتبارات یا به حداقل رساندن نرخ بازگشت آنها ندارید؟، گفت: بالاخر وام میگیریم تا شبکه را توسعه دهیم و بهره آن را در آینده داشته باشیم. نمیشود گفت که وام 2000 میلیارد تومانی که با نرخ 24 تا 27 درصد گرفتهایم بیهیچ تأثیری بوده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر وندورهای ما حاضر به ارائه تسهیلات با نرخ 3.5 درصد هستند اما این موضوع در تطابق با قوانین بانک مرکزی نیست؛ از طرفی تسهیلات ارزی هم نرخ بازگشت بالایی دارد اما با این حال به فکر استفاده از منابع خود اپراتور در سال جاری هستیم و این موضوع را از طریق دیفر پیمنت پیش میبریم.
در این مراسم سید مصطفی سید هاظمی رئیس هیات مدیره مخابرات ایران نیز در ارتباط با ترابردپذیری گفت: این موضوع تهدید مهمی برای اپراتور برتر است و لذا از رگولاتوری تقاضای یک سال تنفس کردیم اما نپذیرفتند.
وی عنوان کرد: ترابردپذیری به نفع اپراتورهایی با حداقل مشترکان است لذا از مدیر عامل همراه اول می خواهیم خود را برای این شرایط آماده کنند.
او ابراز کرد: توقع داریم سهم 59 درصدی همراه اول با اجرای این طرح در بازار ارتباطات ایران حفظ شود.