اپلیکیشن

تلفن همراه

May 31, 2016
14:39 سه شنبه، 11ام خردادماه 1395
کد خبر: 77749

معاون وزیر ارتباطات خبر داد: تولید ۷۰ هزار اپلیکیشن فارسی

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید ۷۰ هزار اپلیکیشن فارسی طی یک‌سال و نیم اخیر خبر داد و خواستار تدریس زبان‌های برنامه‌نویسی موبایل در دانشگاه‌ها شد. نصرالله جهانگرد در مراسم اختتامیه لیگ برنامه‌نویسی ایران (کدکاپ شریف) وضعیت بازار فناوری اطلاعات ایران را پرشتاب عنوان کرد و گفت: نسل سوم و چهارم اینترنت همراه و امکان انتشار اطلاعات، موجب یک دگردیسی در بازار ICT کشور شده است.
 
وی با بیان اینکه فعالان حرفه‌ای صنعت فناوری اطلاعات در حال استفاده گسترده از این ابزار هستند، تاکید کرد: از حدود یک‌سال و نیمی که از راه‌اندازی نسل سوم موبایل در کشور می‌گذرد حدود ۷۰ هزار اپلیکیشن فارسی تولید شده است. رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه همه توسعه‌دهندگان و برنامه نویسان این اپلیکیشن‌ها با هدف راه‌اندازی یک کسب و کار جدید اقدام به تولید کرده‏اند، تصریح کرد: حجم بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان در سال است که بخش اعظم آن به فناوری‌های ارتباطی مربوط می‌شود. اگرچه درصد سهم نرم‌افزار از این حجم بازار در حال حاضر بسیار کم است، اما این روند به سرعت در حال تغییر است.
 
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: صنعت فناوری اطلاعات حدود 5/ 2 درصد از سهم GDP کشور را دارد، اما پیش‌بینی می‌کنیم طی ۵ سال آینده این سهم حداقل ۲ برابر شود. در همین حال حجم پیش‌بینی شده برای بازار ICT نیز بالای ۹۰ هزار میلیارد تومان است که با شتابی که در حوزه نرم‌افزار، اپلیکیشن و محتوا دیده می‌شود، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد را پیش‌بینی می‌کنیم. وی با بیان اینکه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید در سطح ایران و منطقه شاهد رشد ۵ تا ۶ برابری باشیم، ادامه داد: بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات برای رشد به سرمایه انسانی بسیار قوی نیاز دارد؛ سالانه حدود ۲۰۰ هزار فارغ‏التحصیل دانشگاهی در ۶ رشته مرتبط با IT وارد بازار کار می‌شوند.
 
این سرمایه زمانی که بیرون می‏آید با یک چالش بزرگ روبه‌رو است که این چالش کمبود مهارت‌های برنامه‏نویسی است. جهانگرد با تاکید بر لزوم ارتقای مهارت‌های فردی نیروهای جوان و فرهنگ‌سازی استفاده از زبان‌های برنامه‏نویسی مانند جاوااسکریپت و پایتون گفت: در حال حاضر این زبان‌ها در دانشگاه‌های کشور به‌دلیل اینکه یک زبان کلاسیک به حساب نمی‏آیند، تدریس نمی‌شوند و امیدوارم این موضوع پیگیری شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.