اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 8, 2016
11:49 چهارشنبه، 19ام خردادماه 1395
کد خبر: 77911

اینترانت ملی یک ضرورت در مقابل ولنگاری فرهنگی

با وجود این‌که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است اما ظلمی که به فرهنگ در کشورمان صورت گرفته به دیگر حوزه‌ها نشده است. بدون شک ما در زمینه فرهنگ غفلت و قصور داشتیم، متولیان و متصدیان فرهنگ مشکلاتی داشتند وکوتاهی‌هایی بوده است.
 
با وجود این‌که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است اما ظلمی که به فرهنگ در کشورمان صورت گرفته به دیگر حوزه‌ها نشده است. بدون شک ما در زمینه فرهنگ غفلت و قصور داشتیم، متولیان و متصدیان فرهنگ مشکلاتی داشتند وکوتاهی‌هایی بوده است. متاسفانه امروز شاهدیم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با یک ولنگاری فرهنگی مواجه هستیم که ابتدا باید آن را خوب فهم کنیم تا بتوانیم گفته مقام رهبری را لمس کنیم.
 
باید اشراف، احاطه و آسیب‌شناسی مسائل فرهنگی داشته باشیم که بدانیم کجا هستیم و دشمن کجاست. توجه به این موضوع مهم است و باید عرصه‌های ولنگاری را خوب شناسایی نمود.
 
یکی از نکاتی که بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد، مواجه شدن با عرصه فناوری‌های نوین درکشور است. این فناوری‌ها که بسیار هم مفید هستند، مورد استفاده عموم مردم است و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند نفی نمی‌شوند اما این‌که ما چگونه می‌توانیم از این موضوعات بهره ببریم و در عین حال گرفتار آسیب‌ها و نکات منفی آن نشویم، موضوع مهمی است، دشمن اراده کرده از طریق آن ابزار، فناوری‌ها و امکانات اعمال تهاجم کند. در این موارد نیاز به مهندسی و برنامه‌ریزی داریم و نیز هدف‌گذاری که هم از این امکانات بهره بگیریم و هم دچار آسیب‌هایش نشویم.
 
نیاز است که مسئولان و متصدیان و اصحاب فرهنگ برنامه‌ریزی کنند. متاسفانه این فناوری‌ها وارد کشور ما می‌شود و ما دچار ولنگاری فرهنگی می‌شویم. هرجا که کار فرهنگی و ایجابی صورت می‌گیرد متاسفانه جزیره‌ای است و هرجا که به توجه نیاز داریم متاسفانه بی‌توجهی صورت می‌گیرد و صحنه به گونه‌ای است که هر کجا کار خوبی صورت می‌گیرد، جزیره‌ای متفرق و ناهماهنگ است و هر جا کاری نمی‌شود غفلت‌ها باعث ایجاد ولنگاری‌ها شده است.
 
یکی از مواردی که باعث ولنگاری به خصوص در فضای وب و فضای مجازی شده، همین نبود اینترانت ملی است. متاسفیم که سال‌هاست این موضوع مطرح است ولی هنوز شاهد یک اقدام عملی در این باره نیستیم. این می‌تواند یکی از نسخه‌های ولنگاری فرهنگی باشد.
 
کشورهایی مانند چین توانستند خودشان را از این آسیب‌ها و عرصه تهاجم‌های فرهنگی غرب نجات بدهند. ما هم همین طور می‌توانیم از این ابزار استفاده کنیم و این مسائل را کنترل کنیم. یکی از این برنامه‌ها اینترنت ملی است.
 
افزایش سواد رسانه ملی هم می‌تواند کمک‌کننده باشد. مردم اگر آگاه باشند، سواد رسانه‌ای داشته باشند و تسلط داشته باشند و خوب را از بد تشخیص بدهند. خود مردم صحنه‌های آسیب و مثبت را از هم تفکیک کنند، رسانه‌ها تکنیک‌ها و شیوه‌های رسانه‌ای را بشناسند و در مجموع سواد‌رسانه‌ای مردم نیز یکی از مولفه‌های تاثیرگذار است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.