سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 14, 2016
15:37 سه شنبه، 25ام خردادماه 1395
کد خبر: 77970

قیمت رم و پردازنده روزبه روز کمتر می شود

از آبان ماه سال گذشته قیمت انواع حافظه رم و پردازنده های اینتل در بازار ایران سیر نزولی داشته است. این کاهش قیمت فقط مختص بازار ایران نبوده است، بلکه بازارهای جهانی بوده اند که این تغییر قیمت را به بازار ایران تحمیل کرده اند.
با بررسی های انجام شده توسط تیم تحقیقاتی کالاگرد بر روی نوسانات قیمت در بازار قطعات کامپیوتر، 2 قطعه اصلی یعنی حافظه رم و پردازنده در بازه زمانی آبان ماه 94 تا پایان اردیبهشت 95 با افت قیمت 10 تا 15 درصدی مواجه شده اند.
 
به گفت کارشناسان بازار، افت قیمت این دسته کالاها در این بازه زمانی دلایل مشخصی دارد که تابع اتفاقات پیشین است. همانطور که میدانید اغلب کارخانه های تولید حافظه و پردازنده در جنوب شرق آسیا مستقر هستند. سال های گذشته با تغییرات موسمی در نیم کره جنوبی شاهد بروز سوانح طبیعی مختلفی همچون سیل، طوفان و سونامی در این مناطق بودیم که این وقایع بر روند تولید کارخانه های شرق آسیا تغییر مستقیم داشته است. در اواخر سال 2015 و اوایل 2016 کارخانه های تولیدی شرق آسیا حجم تولیدات خود را افزایش دادند تا در صورت بروز سوانح طبیعی متدوال، بتوانند با عرضه پیش تولیدات خود به تقاضای مصرف کنندگان پاسخ دهند.
 
اما با تغییرات جوی اینبار در نیمکره شمالی ورق به نفع جنوب شرق اسیا برگشت و سوانح طبیعی کمتری کارخانه های شرق دور را تهدید کرد. به این ترتیب عرضه این دست کالاها یعنی پردازنده ها و حافظه های رم بیش از میزان تقاضای آن، در بازار صورت گرفت. که این امر باعث کاهش قیمت ها شد. اما از سوی دیگر تولید کنندگان ناگذیر به عرضه کالهای خود و تخلیه انبارها از قطعات فعلی هستند، چراکه سرعت رشد تکنولوژی طی 2-3 سال اخیر برای کارخانه های تولید قطعات کامپیوتری تهدیدی جدی تر نسبت به سوانح طبیعی است.
 
گفتنی است تمام رخدادهایی که منجر به کاهش قیمت این قطعات در سطح جهان شده، دامن گیر بازار ایران هم شده است. اما این تمام ماجرا نیست. چراکه بازار ایران با رخدادهای دیگری نیز روبرو بوده است.
 
موضوع برجام و در پی آن بازگشت مستقیم کمپانی های خارجی، کاهش قیمت ارز و توزیع وسیع قطعات در بازار، مصرف کننده را به کاهش قیمت ها امیدوار کرد. اما پس از برجام هیچ یک از این اتفاقات رخ نداد و تعلیق بزرگ در بازار کالاهای وارداتی آغاز شد. امید به ارزانی بود که باعث رکود دوباره در بازار شد. توزیع کنندگان هم به ناچار برای بازگشت نقدینگی روی به کاهش قیمت ها آوردند تا خریداران را ترغیب کنند. به این ترتیب موضوع امیدهای دست نیافتنی پسابرجام هم علت دیگری برای افت محسوس قیمت ها در بازه زمانی یاد شده در بازر ایران شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.