امینت

تلفن همراه

June 20, 2016
8:11 دوشنبه، 31ام خردادماه 1395
کد خبر: 78006

حذف ویروس از سیستم‌عامل اندروید

اندروید را می‌توان پراستفاده‌ترین سیستم عامل موبایلی دانست که در سراسر جهان بخش توسط بخش قابل توجهی از کاربران موبایل مورد استفاده قرار می‌گیرد اما این محبوبیت موجب شده از اندروید به عنوان بهشت بدافزارها و ویروس‌ها هم یاد شود.
 
این روزها کمتر کسی را می‌توان یافت که از گوشی هوشمند استفاده نکند. همین موضوع باعث می‌شود مخاطرات زیادی از جمله سرقت داده‌های حساس و اخاذی از جانب افراد سودجو در انتظار کاربران گوشی‌های هوشمند باشد که یکی از این خطرات ویروسی شدن گوشی‌های هوشمند است.
 
بیشتر ویروس‌ها از طریق برنامه‌های کاربردی که بر روی دستگاه خود نصب می‌کنید وارد دستگاه می‌شوند، بنابراین اگر گوشی یا تبلت شما هنوز به ویروس آلوده نشده بهترین راه برای جلوگیری از این آلودگی دانلود برنامه‌های کاربردی از فروشگاه رسمی گوگل "Google Play" خواهد بود.
 
بنا بر اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای (ماهر)، Restart شدن گوشی، کاهش توان باتری، پر شدن حافظه داخلی، هنگ کردن برنامه‌های در حال اجرا، ارسال پیامک و ایجاد تماس‌های ناخواسته یا روشن نشدن گوشی از جمله نشانه‌های ویروسی شدن گوشی‌های هوشمند به شمار می‌روند.
 
اما در بسیاری موارد اگر دستگاه اندرویدی شما به ویروس آلوده شده باشد جای نگرانی خاصی وجود نداشته و حذف آن به‌آسانی امکان‌پذیر خواهد بود. برای حذف ویروس اندرویدی از دستگاه خود باید پنج گام را طی کنید:
 
گام اول
گوشی یا تبلت خود را در حالت Safe mode قرار دهید. این کار مانع از اجرای برنامه‌های کاربردی شخص سومی که حاوی بدافزار هستند می‌شود. در بسیاری از دستگاه‌ها شما می‌توانید با فشردن کلید روشن و خاموش به گزینه‌های Power دسترسی داشته باشید.
 
سپس با فشردن و نگاه‌داشتن Power off گزینه Safe mode ظاهر خواهد شد که با انتخاب این گزینه دستگاه مورد نظر را به حالت Safe mode تغییر حالت دهید. اگر این راهکار برای دستگاه شما کارساز واقع نشد با جستجوی مدل دستگاه خود در سایت سازنده آن، دستورالعمل حالت Safe mode را پیدا کرده و مراحل آن را انجام دهید. (در برخی از گوشی‌ها با نگاه‌داشتن Power off گزینه Safe mode ظاهر نمی‌شود، کافی است گوشی خود را خاموش کرده و به هنگام روشن شدن دکمه Power و Volume Down را هم‌زمان فشار دهید.)
 
توجه داشته باشید زمانی که در حالت Safe mode باشید در قسمت پایین سمت چپ صفحه نمایش باید Safe mode"" را ببینید.
 
گام دوم
منوی Settings را باز کرده و گزینه Apps را انتخاب کرده و مطمئن شوید که تب Downloaded را مشاهده می‌کنید. اگر شما نام ویروسی که گوشی یا تبلت اندرویدی شما به آن آلوده شده است را نمی‌دانید در لیست موجود به دنبال برنامه‌هایی باشید که آن‌ها را به‌شخصه نصب نکرده‌اید و یا نباید روی دستگاه شما اجرا شوند.
 
گام سوم
روی آیکون برنامه کاربردی مخرب ضربه بزنید (کاملاً واضح است که برنامه مخرب نام خود را "Dodgy Android virus" نمی‌گذارد، این نام تنها برای ملموس شدن بیشتر موضوع برای نحوه حذف ویروس است.) تا صفحه اطلاعات برنامه کاربردی باز شود، سپس گزینه Uninstall را انتخاب کنید. در بیشتر موارد این تنها کاری است که می‌توان برای حذف ویروس انجام داد، اما در بعضی موارد ممکن است شما دکمه Uninstall را غیرفعال ببینید و توانایی انجام فرایند بالا را نداشته باشید. علت این مهم به دلیل قرارگیری ویروس در حالت administrator دستگاه است.
 
گام چهارم
از منوی Apps خارج شوید و وارد Settings و سپس Security و در نهایت Device Administrators شوید. در اینجا شما می‌توانید برنامه‌های کاربردی که در حالت administrator قرار دارند را مشاهده کنید. فرآیند بسیار ساده است، کافی است تیک برنامه‌ای که می‌خواهید حذف کنید را بردارید. حال به گام سوم بازگردید و برنامه مورد نظر را Uninstall کنید.
 
گام پنجم
پس از حذف ویروس از گوشی یا تبلت اندرویدی، تنها کاری که باید انجام دهید راه‌اندازی مجدد دستگاه و خروج از حالت Safe mode خواهد بود. پس از انجام اقدامات بالا هم‌اکنون بهترین زمان است تا داده‌های مهم موجود در دستگاه خود را پشتیبان‌گیری کرده و یک ضدویروس اندرویدی برای محافظت در برابر ویروس‌های احتمالی روی دستگاه خود نصب کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.