سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

August 3, 2016
16:23 چهارشنبه، 13ام مردادماه 1395
کد خبر: 78745

خطرات استفاده از کدهای متن باز مخرب در تولید نرم‌افزارهای سازمانی

امروزه در تهیه و توسعه نرم‌افزارهای سازمانی (Enterprise software) به طور گسترده‌ای از کدهای third-paty که اغلب حاوی بدافزار است، استفاده می‌شود.
 
شرکت‌هایی که به کار توسعه نرم‌افزارهای سازمانی مشغولند، هر سال به طور میانگین ۲۰۰ هزار کامپاننت (Component) متن‌باز به کار می‌برند و حال آن که طبق بررسی‌های صورت گرفته، از هر ۱۶ کامپوننت، یک مورد حاوی آسیب‌پذیری‌های امنیتی است.
 
کارشناسان معتقدند این موضوع نشانه‌دهنده ضعف در زنجیره تامین نرم‌افزار است. بر اساس تحقیقاتی که شرکت Sonatype انجام داده است، امروزه در ۸۰ تا ۹۰ درصد نرم‌افزارهای سازمانی رایج، از کدهای third-paty استفاده می‌شود. 
 
سال گذشته، تعداد دانلودهای ثبت شده در بزرگترین انبار متن‌باز کامپوننت‌های جاوا به ۱۳ میلیارد رسید که این رقم نسبت به سال پیش از آن ۸۲ درصد رشد نشان می‌دهد. 
 
Sonatype در گزارش خود با عنوان «وضعیت زنجیره تامین نرم‌افزار» که چندی پیش منتشر شد ادعا کرده که معمولاً هر شرکت سالانه بیش از ۲۲۹ هزار کامپاننت دانلود می‌کند که از این تعداد فقط ۵۰۰۰ مورد آنها یکتا است. 
 
بر اساس این گزارش، تجزیه و تحلیل ۲۵ هزار نرم‌افزار سازمانی نشان می‌دهد که ۷ درصد کامپاننت‌های مورد استفاده در این نرم‌افزارها، دارای حداقل یک ریسک امنیتی است، و ۸۰ درصد این مخاطرات امنیتی مربوط به کامپاننت‌هایی است که بیش از دو سال از عمر آنها می گذرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.