وزیر ارتباطات با اشاره به حواشی برگزاری همایش "ایران کانکت۲۰۱۶" شرکت انگلیسی یورومانی را برگزار کننده این شرکت اعلام کرد و گفت:این شرکت شرطی را مبنی بر شرکت نکردن افراد حاضر در لیست تحریمها در این همایش مطرح کرده بود که از سوی وزارت ارتباطات رد شد.
محمود واعظی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- گفت: برخی با فضاسازی رسانهای و انتشار اخبار کذب تلاش کردند نشان دهند برگزاری همایش "ایران کانکت2016" خلاف سیاستهای نظام است و برخی کشورها با اهداف سوء در برگزاری آن دست دارند.
وی افزود: برخی هستند که از اساس با سیاستها و دستاوردهای دولت یازدهم مخالفت دارند و تلاش میکنند با تبلیغات، این فضا را به وجود آورند که بعد از برجام هیچ تغییری در روابط خارجی ایجاد نشده است.
واعظی ضمن اشاره به دستاوردهای برجام از جمله برداشته شدن تحریمها، افزایش فروش نفت و مراودات خارجی، درباره برگزاری این همایش تشریح کرد: مدتهاست که همایشی با حضور همه اپراتورهای تلفن همراه از کشورهای منطقه و دنیا با هدف مذاکره برای همکاری و تعامل بیشتر و همچنین ارائه آخرین دستاوردها برگزار میشود که ایران هم همواره حضور داشته است.
وی با اعلام اینکه همایش "ایران کانکت"، همایش اپراتورهای بین المللی تلفن همراه شهریور ماه در ایران برگزار میشود، یادآور شد: در گذشته تلاش بسیاری شده که این همایش در ایران برگزار شود اما به دلیل تحریم و موانعی که در مذاکرات بوده، موافقت نمیشد.
این عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته مدیرعامل شرکت زیرساخت، مسئول حضور در همایش بوده، عنوان کرد: شرکت یورومانی برگزار کننده است و عملا کشورها در این همایش با هزینه خود حاضر میشوند. در نتیجه همایش اپراتورهای بینالمللی، کشور "میزبان" به معنای اینکه هزینهها را بپردازد، ندارد.
وزیر ارتباطات درباره چگونگی برگزاری این همایش در ایران افزود: سال گذشته که معاون من در این کنفرانس شرکت کرد، آنها موافقت کردند که این همایش به نام "ایران کانکت" در شهریور ماه امسال در ایران برگزار شود.
واعظی تاکید کرد: مقدمات این همایش مهیا شده و اینکه چنین همایشی در ایران برگزار شود توفیق دولت و نظام است.
وی در ادامه با بیان اینکه آنچه قرار است شهریور ماه انجام شود همایش فنی و اقتصادی است، تصریح کرد: در این همایش اپراتورهای بزرگی به ایران خواهند آمد، با وضعیت ICT کشور آشنا خواهند شد، وضعیت اقتصادی ایران را خواهند دید و با شرکتهای بزرگ ایرانی جهت تعامل بیشتر مذاکره خواهند داشت.
او افزود: از سوی دیگر با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئو استراتژیک کشور و اینکه ایران همواره به عنوان کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب شناخته شده، فرصت بسیار خوبی فراهم خواهد شد که ایران علیرغم تلاشهای دیگر کشورها مانند عربستان و رژیم صهیونیستی که میخواهند ما به عنوان کریدور مطرح نشویم، جایگاه کریدوری خود را تثبیت و حفظ کند.
واعظی در پاسخ به اینکه آیا امکان حضور و سرمایهگذاری اپراتورهای بزرگ در ایران وجود دارد و دولت خواهان این شیوه سرمایهگذاری هست، گفت: سرمایهگذاری، مقدماتی لازم دارد. اول اینکه سرمایهگذار باید با ایران به عنوان کشوری امن مواجه شود.
او ادامه داد: دوم با همکاران و طرفهای خصوصی خود آشنا شود و سومین مرحله، آَشنایی با زیرساختهای داخلی است. طی یک سال گذشته همه شرکتها و سرمایهگذاران خارجی که به ایران میآیند هنگام ترک کشور میگویند که نظرشان نسبت به ایران تغییر کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: دولت تمایل دارد همکاری و نزدیکی بین شرکتهای خصوصی داخلی و خارجی به وجود بیاید.
شرکت Capacity Media، وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و شرکت ارتباطات زیرساخت، میزبان همایش "ایران کانکت ٢.١۶" هستند و قرار است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی-مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران- و نیکولاس هاپتون -کاردار انگلستان در ایران- در این همایش سخنرانی کنند.
شرکت برگزارکننده شرطی را مبنی بر شرکت نکردن افراد حاضر در لیست تحریمها در این همایش مطرح کرده بود که این شرط از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حذف شد.