فناوری اطلاعات

October 3, 2016
10:38 دوشنبه، 12ام مهرماه 1395
کد خبر: 80280

پروژه‌های پژوهشکده IT معرفی شد

رئیس پژوهشکده IT، بیگ دیتا (داده‌های بزرگ)، رایانش ابری و USO (خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات) را از موضوعات محوری پژوهشکده IT پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد.
 
علیرضا یاری در گفت‌وگو با ایسنا، از جمله پروژه‌های مطرح‌شده در پژوهشکده فناوری اطلاعات را USO (خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فن­اوری اطلاعات) دانست و در این باره توضیح داد: در زمینه خدمات ICT‌ روستایی بیشتر جنبه مشاوره داریم  و مدیر طرح  سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی است. پژوهشکده فناوری اطلاعات سند توسعه خدمات روستایی را نوشته است و ما در آنجا می‌توانیم به وزارتخانه مشاوره بدهیم که  یک سری پایلوت برای خدمات روستایی تولید کند.
 
وی با اشاره طرح رایانش ابری به عنوان یکی از طرح‌های پژوهشکده فناوری اطلاعات بیان کرد: رایانش ابری از تولید سیستم عامل بومی که «زمین» نام گرفته بود، شروع شد و در حال حاضر  دامنه zas.ir خدمات ابری بومی را ارائه می‌دهد که در دیتاسنتر ماست. در ادامه نیز در حال تکمیل زنجیره ارزش (value chain) آن هستیم که بحث ارائه خدمات ‌آن کامل شود و در نهایت یک بخش خصوصی آن را عرضه کند.
 
رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بیگ دیتا (داده‌های بزرگ) را از دیگر برنامه‌های پژوهشکده فناوری اطلاعات اعلام و اظهار کرد: در خصوص بیگ دیتا تازه کار را شروع کردیم و می‌خواهیم بدانیم به عنوان یک وزارتخانه چه کارهایی در این حوزه به ما مربوط می‌شود. چون بیگ دیتا برای ما نیست، برای وزارت کشاورزی، بانک‌ها، مخابرات و دیگر مکان‌هاست و ما باید ببینیم چه بستری را باید برای بیگ دیتا ایجاد کنیم و بخش خصوصی و دانشگاه‌ها باید چه کار کنند؛ البته هنوز در مرحله برنامه‌ریزی هستیم.
 
یاری همچنین با بیان اینکه در حوزه اینترنت اشیا به طور عمده در پژوهشکده فناوری ارتباطات برنامه‌ریزی می‌شود، گفت: اینترنت اشیا دو بعد دارد. بعد ارتباطی که شبکه را ایجاد می‌کند و اشیا را به اینترنت وصل می‌کند و بعد دیگری که وقتی بستر ارتباطی فراهم شد، چه خدماتی را می‌توان روی آن ارائه داد مثل سلامت، شهر هوشمند، خانه هوشمند، اتومبیل بدون سرنشین. حوزه‌های اپلیکیشنی اینترنت اشیا مربوط به پژوهشکده IT‌ است که ما هنوز کار خاصی در این حوزه نکردیم و منتظر برنامه‌ریزی هستیم و اینکه پژوهشکده چه اقدامی می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.