اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 16, 2016
21:37 یکشنبه، 25ام مهرماه 1395
کد خبر: 80572

انتشار اولین ویژه نامه تخصصی فناوری‌های رادیویی اینترنت اشیاء (LPWAN) در کشور

پنجمین بسته محتوایی «وپس» به موضوع «جنگ اکوسیستمی در فناوری‌های LPWAN» اختصاص یافته است. 
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، بسیاری از بازیگران برتر زیست بوم اینترنت اشیاء در کشورهای پیشرفته به دنبال این هستند تا از طریق ایجاد ائتلافهای مختلف و نوآوری در توسعه فناوریهای ساختارشکن، مبانی رقابت فناوری را تغییر داده و صنایع و بازارهای جدید را بنیان نهند. در جریان این تغییر و تحول، باید منتظر شکلگیری جنگهای اکوسیستمی نیز باشیم. 
 
مهندس فرهاد توکل همدانی‌، در خصوص این روند جهانی گفت: «در جنگهای اکوسیستمی، شاهد ظهور و نزول فناوریهای مختلفی هستیم. فناوریهایی که شاید پایه آنها دارای شباهتهایی نسبت به هم باشند اما رقابتهای سختی برای بقا و نهادینه کردن وجود دارد. رقابت میان WiMAX و LTE یکی از جدیترین جنگهای سالهای اخیر در عرصه مخابرات بود که در نهایت به تثبیت جهانی LTE منجر شد.»
 
مدیر گروه فراهم کننده محتوای «وپس» در با اشاره به اینکه این روند برای فناوریهای رادیویی اینترنت اشیاء نیز در حال تکرار است، تأکید کرد: «اهمیت این موضوع،‌ ماندگاری بلند مدت فناوری‌های مبتنی بر شبکه‌های گسترده کم توان (LPWAN) در اکوسیستم IoT است. این فناوری‌ها، زیرساخت اصلی شبکه های دسترسی اینترنت اشیاء (IoT)  محسوب میشوند.»
 
مهندس توکل همدانی در ادامه افزود: با توجه به توان مصرفی بسیار کم فناوریهای LPWAN،‌ هر شرکتی که زودتر شبکه دسترسی IoT‌ مختص خود را در یک مقیاس مطلوب روشن کند، تا سالها با کمترین تغییرات مورد نیاز، فناوری پیشنهادیش را در بازار عمودی مربوطه تحمیل خواهد کرد. این موضوع در فرآیند انتخاب فناوری توسط نهادهای بهرهبردار IoT بسیار حیاتی است.
 
شایان ذکر است که فناوریهای LPWAN را می توان به دو گروه کلی فناوریهای غیر سلولی و سلولی طبقهبندی نمود. گرچه فناوریهای غیر سلولی Sigfox‌ و LoRa Alliance در بسیاری از شبکههای رادیویی IoT در اقصی نقاط جهان مورد استفاده واقع شده است اما نامهای دیگری نیز از فناوریهای غیر سلولی در حال توسعه یافتن هستند. بر اساس پیشبینیهای مختلف در سال ۲۰۲۰، بیش از ۵۰ درصد اتصالات جهانی اینترنت اشیاء به فناوریهای غیرسلولی LPWAN‌ اختصاص پیدا خواهد کرد  و به این ترتیب بازار بزرگی برای این گروه از فناوریها قابل تصور است. از طرف دیگر، صاحبان فناوریهای سلولی نیز به دنبال سازگار نمودن استانداردهای 3GPP خود در چارچوب شبکههای LPWAN هستند.
 
علاقه مندان برای دسترسی به نسخه کامل بسته های محتوایی یاد شده، کافی است تا فرم اشتراک «وپس»  را تکمیل نمایند. در این بسته محتوایی، تیم وپس سعی نموده است تا با معرفی چند فناوری مطرحتر LPWAN، اولین ویژهنامه تخصصی رایگان در این حوزه را در اختیار علاقهمندان مسایل مربوط به اینترنت اشیاء کشور قرار دهد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.