اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 20, 2016
14:46 پنجشنبه، 29ام مهرماه 1395
کد خبر: 80666

رییس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت ریاست‌جمهوری: پروژه پایلوت 5G در کیش انجام می شود

نخستین همایش بین المللی نسل پنجم ارتباطات، برای نخستین بار در خاورمیانه در تهران برگزار شد.
 
نخستین همایش بین المللی تهران 5G با حمایت ویژه همراه اول و مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت ریاست جمهوری و مشارکت شرکت های دمنه (DEMNEH)، تلکام وایس (Telekomwise) و اثنا برگزار شد.
 
در این سمینار بین المللی که با حضور تصمیم سازان و مدیران حوزه مخابرات و تلفن همراه و سخنرانان داخلی و بین المللی برگزار شد، استادان دانشگاه و چهره هایی همچون عطاالله ملکی تبار، رییس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت ریاست جمهوری، حمیدرضا نیکوفر، قائم مقام اپراتور همراه اول، ورنر مور، رییس انجمن 5gppp، کیم کیز بش لارسن، معاون رییس گروه تکنولوژی اقتصادی Dutsch Telekom، جوان عرفانیان عضو هیات مدیره  و دبیر NGMN و عضو ارشد فنی شرکت Bell mobility کانادا، مینو عابدی مدیر ارشد فنی، اقتصاد و دگرگونی شبکه Dutsch Telekom AG، رضا غیابی، مدیرعامل شرکت ایلیا- فرصت آفرین، مونا قاسمیان پروفسور و عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی و محقق مدعو دانشگاه کینگز کالج و مرآت شهیدی بنیانگذار تلکام وایز سخنرانی کردند.
 
 ایران نخستین کشور دارای5G در خاورمیانه
عطا الله ملکی تبار، رییس مرکز فناوری اطلاعات،  ارتباطات و امنیت ریاست جمهوری در این رویداد گفت: ایران نخستین کشور در خاورمیانه بوده که موفق به راه اندازی خط موبایل شده است.
وی افزود: صندوق یک میلیارد دلاری سرمایه برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته ایم که این حمایت دولت را می رساند.
 
ملکی تبار بیان کرد: پروژه پایلوت در جزیره کیش با همکاری شرکت اریکسون انجام می شود.
وی با بیان ٣ اپراتور برتر منطقه (همراه اول، ایرانسل و رایتل) گفت: در ایران ۴٠ درصد افراد از گوشی های هوشمند استفاده می کنند و این آمار بسیار قابل توجه است.
رییس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت ریاست جمهوری افزود: مرکز تحقیقات مخابرات ایران در زمینه 5G پروژه هایی دارد که از جمله آن می توان به پروژه کیش هوشمند پرداخت؛ پیاده سازی کیش هوشمند با همراهی همراه اول و ایرانسل انجام می شود.
 
 رتبه ۲۲ همراه اول در کنگره جهانی GSM
نیکوفر، قائم مقام اپراتور همراه اول نیز گفت: برای GMS,UNTS,LTE,5G  تقریبا دوره های گذار ١٠ ساله در نظر گرفته می شود.
 
وی افزود: ٢٢ سال از عرضه سرویس موبایل در ایران می گذرد و دو سال است که وارد UMTS شدیم.
قایم مقام اپراتور همراه اول با بیان اینکه اعضای هیات مدیره کنگره جهانی GSM از میان ۲۵ اپراتور اول دنیا انتخاب می شوند، گفت: همراه اول در بین تمامی اپراتورهای بین المللی و ملی رتبه ۲۲ را دارد و این ظرفیت را دارد که یکی از اعضای هیات مدیره این انجمن باشد.
نیکوفر افزود: همراه اول با توانمندی طراحی و اجرای پروژه دارای هزار مهندس تواناست.
 
 بهره برداری سرویس در محیط فرکانسی پاک
در ادامه ورنر مور، رییس انجمن5gppp گفت: برای توسعه محصول باید به تحقیقات، استانداردکردن و توسعه بازار پرداخته شود.
وی افزود: برنامه تحقیقاتی در افق ٢٠٢٠ وجود دارد که در این برنامه تحقیقاتی در اتحادیه اروپا از سال ٢٠١۴ تا ٢٠٢٠ ،٧٠٠ میلیون یورو سرمایه گذاری در قسمت خصوصی (تولیدکنندگان، شرکت های کوچک و متوسط) در نظر گرفته شده است.
 
رییس انجمن5gppp همچنین افزود: کل پهنای باند در اختیار اپراتورها حدود ۱۸۰ تا ۱۸۲ مگاهرتز است که این عدد حداقل باید چند برابر شود؛ محیط فرکانسی باید پاک بماند و امکان بهره برداری سرویس وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: فاز اول پیاده سازی پروژه 5G، پنج سکتور اولیه شامل کارخانه ها، انرژی، سلامت، اتومبیل و مدیا و سرگرمی می شود.
رییس انجمن 5gppp بر اهمیت انعطاف پذیری سیستم در پروسه 5G تاکید کرد.
 
 5G  فراتر از یک اتفاق تکنولوژیک
در ادامه عرفانیان، عضو هیات مدیره  و دبیر NGMN و عضو ارشد فنی شرکت Bell mobility کانادا بیان کرد: در 5G باید نیازها را در نظر بگیریم و با توجه به اینکه 5G تجربه جدیدی است، فقط از سرعت صحبت نمی کنیم.
وی افزود: 5G  فراتر از یک اتفاق تکنولوژیک است و در سیاست، اقتصاد، سلامت و آینده زندگی ما نقش دارد.
 
 الگوهای جدید کسب‎وکار در 5G
در ادامه این مراسم مینو عابدی مدیر ارشد فنی، اقتصاد و دگرگونی شبکه Dutsch Telekom AG گفت: نسل پنجم برخلاف نسل های قبل، از اساس، بر پایه نیازهای تجاری و الگوهای جدید کسب وکار طراحی می شود.
وی ادامه داد: 5G یک ظرفیت است و اینکه چه کسی باید هزینه 5G را بدهد، اکوسیستم یا اپراتورها، سوالی است که هنوز جوابی برای آن نداریم.
 
در ادامه پروفسور محمدعلی عمران، استاد و مدیر گروه Glasgow college UESTC نیز از طریق ویدیو کنفرانس بیان کرد که در نسل پنجم میزان مصرف انرژی به شکل چشم گیری کاهش می یابد.
رضا غیابی، مدیرعامل شرکت ایلیا-فرصت آفرین در ادامه این برنامه گفت: درحال حاضر سالانه ۳۰۰ هزار کار برای نسل جوان ایران در حال شکل گرفتن است که این عدد با وجود فناوری هایی چون 5G می تواند افزایش چشمگیری پیدا کند.
 
وی افزود: جامعه استارت آپ های ایرانی جامعه ای پویا و پربار است که با بهره گیری از چنین زیرساخت هایی می تواند با سرعت بیشتری به مسیر خود ادامه دهد.
 
اینترنت اشیا، فردای پزشکی را می سازد
مونا قاسمیان، پروفسور و عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی و محقق مدعو دانشگاه کینگز کالج هم در این مراسم گفت: خدمات درمانی بر مبنای اینترنت اشیا، فردای پزشکی را می سازد.
شهیدی، بنیانگذار تلکام وایز دیگر سخنران این برنامه هم گفت: سری دوم همایش تهران 5G  طی کنفرانس دو روزه ای در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود؛ در روز نخست سخنرانی های متنوعی از استادان و نمایندگان داخلی و بین المللی داریم؛ روز دوم این کنفرانس کارگاه اختصاصی برگزار می شود و فراخوان مقاله درباره 5G داریم که توسط استادان دانشگاه های ایرانی و خارجی بررسی می شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.