باندپهن

باندپهن سیار

December 29, 2016
19:40 پنجشنبه، 9ام دیماه 1395
کد خبر: 81769

معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات خبر داد: افزایش ۷ برابری ظرفیت پهنای باند ملی

معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش هفت برابری ظرفیت پهنای باند ملی خبر داد و گفت: ظرفیت پهنای باند ملی از ۶۲۴ گیگابایت در سال ۱۳۹۲ به ۴۴۰۰ گیگابایت رسیده است.
 
سعید قربانی امروز (چهارشنبه) در سومین کنگره بین‌المللی فن‌آوری، اطلاعات و دانش در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اظهار کرد: میزان پهنای باند بین‌المللی نیز با رشد هشت برابری به ۷۲ گیگابایت در ثانیه رسیده است.
 
وی افزود: در گذشته در تامین زیرساخت‌ها عقب افتادگی‌های جدی در حوزه فناوری اطلاعات وجود داشت که البته در سه سال گذشته اقدامات خوبی در زمینه توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام شده است.
 
معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: هنوز در کشور در ایجاد فرصت‌های برابر بین مناطق شهری و روستایی عقب هستیم که برای جبران این امر در سه سال گذشته مناطق روستایی فاقد پوشش ارتباطی، احصا شده و بیش از ۲۵ هزار ارتباط روستایی و اتصال به اینترنت پرسرعت ایجاد شد.
 
قربانی ادامه داد: هم‌اکنون در کشور حدود ۳۷ میلیون کاربر اینترنت وجود دارد که ۲۸ میلیون از این تعداد دسترسی به اینترنت پرسرعت دارند.
 
وی با اشاره به وجود مشکلاتی در سرعت اینترنت در کشور افزود: در صورت استفاده از ظرفیت شبکه ملی اطلاعات مشکل سرعت اینترنت حل می شود. همچنین نگهداری منابع داده‌ای در داخل کشور امن نیست و باید از ظرفیت‌های داخلی در حوزه داده و سرویس استفاده کرد.
 
قربانی با بیان اینکه ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۴۷ درصد است و مشترکان تلفن همراه نیز هم‌اکنون ۷۶ میلیون نفر هستند، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۲ میزان فیبر اطلاعاتی در کشور ۵۱ هزار  و ۴۹۷ کیلومتر بود که هم‌اکنون این میزان به ۵۷ هزار و ۱۵۸ کیلومتر افزایش یافته است.  
 
وی ادامه داد: امکان پایش باند فرکانسی نیز در سه سال گذشته با رشد ۵۶ درصدی به ۱۱۰ گیگاهرتز تحت پوشش رسیده است.
 
قربانی خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای توسعه شبکه و پهنه باند کشور انجام شده که دو برابر این رقم نیز از سوی بخش خصوصی صورت گرفته است.
 
وی با بیان اینکه در زمینه کریدور فناوری اطلاعات هم‌اکنون دو پروژه ویژه پارک اینترنت اشیاء و ایجاد شهر هوشمند الکتریکی برای جذب سرمایه گذار در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: در دنیای وب و فضای مجازی، زبان فارسی از جایگاه خوبی برخوردار نیست که یکی از دلایل این موضوع، فقدان منابع علمی تخصصی معتبر در فضای وب به زبان فارسی است.
 
معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: هر چقدر منابع علمی فارسی بیشتر تولید و اشتراک گذاشته شود زبان فارسی وضعیت بهتری خواهد داشت.
 
قربانی در خصوص تقویت تعامل بین دولت، صنعت و دانشگاه عنوان کرد: برای تحقق این موضوع مدل‌های زیادی مطرح شده ولی تعامل قابل قبولی وجود ندارد به طوری که تعامل بین چرخه تبدیل ایده به محصول و چرخه تجاری کردن محصولاتی که از ایده دانشگاهی نشات گرفته، کند است.
 
وی اضافه کرد: در حاکمیت اپراتوری کشور در حوزه صنعت، اعتماد کافی به حوزه دانشگاهی برای سرمایه گذاری وجود ندارد. برای توسعه ICT باید به ظرفیت‌های داخلی و شبکه ملی اطلاعات توجه کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.