باندپهن

باندپهن ثابت

February 28, 2017
13:18 سه شنبه، 10ام اسفندماه 1395
کد خبر: 82593

شش عاملی که صنعت مخابرات را تا سال 2020 مختل خواهند کرد!

برای آماده کردن این پیش‌بینی در خصوص چند سال آینده صنعت مخابرات، ابتدا صدها پیش‌بینی صورت گرفته توسط دیگر ناظران صنعت را، به طور دقیق بررسی کردیم. بسیاری از این پیش‌بینی‌ها به شدت فنی بودند، طوری‌که یک دکترای مهندسی و یک دانشنامه مخفف، به منظور دنبال کردن این بحث، مورد نیاز بود. در این پیش‌بینی، سعی ما بر این بود که  بر روی عوامل خارجی پیش‌برنده این صنعت تمرکز کنیم. شش اختلال عمده که بیش‌ترین تغییر در مخابرات را تا سال 2020 به وجود خواهند آورد عبارتند از:
 
1.  ادغام: جدال محتوایی(حجمی)
به‌دنبال یک تقلید نسبتاً کورکورانه از قانون مور  در مورد قیمت های نزولی، اتصال به اینترنت نیز روزبه‌روز ارزان و ارزان‌تر می‌شود. قیمت ارائه چنین سرویسی (یعنی وصل شدن به اینترنت)، در حال سقوط (نزولی) نگه داشته می‌شود و رقابت در این‌ زمینه بدان معناست که قیمت در یک حلقه بازخورد منفی قدرتمند، کوچک و کوچک‌تر می‌شود. اتصال، همیشه نسبت کوچکی از زنجیره ارزش اطلاعات را به خود اختصاص می‌دهد. درحالی‌که حجم (محتوا)، سرویس و تحویل کالا همیشه نسبت بیش‌تری از این زنجیره را به خود اختصاص داده‌اند. تا سال 2020، این احتمال وجود دارد که شرکت‌های بزرگ مخابراتی به صورت تکی یا چندتایی، تحت نظر شرکت‌های محتوایی (حجمی) قرار گیرند. 
 
2.  اغتشاش: انفجار ترافیک
روند اصلی بعدی که مخابرات را تحت تاثیر خود قرار داده، افزایش تا حد انفجار تعداد دستگاه‌های متصل شده است. جامعیت اینترنت، باعث اضافه شدن میلیاردها منبع داده جدید متصل شده، در سطح جهان، تا سال 2020 می‌گردد. رشد این همه دستگاه باعث رشد نجومی در حجم داده‌ها می‌گردد. هرساله ما به سرعت، حجم‌های "اگزابایت (Exabyte)"(به معنای 10به توان 18 بایت) را کنار می‌گذاریم و حجم‌های "زتابایت"  (zettabyte) (به معنای 10به توان 21 بایت) را در جهان وارد می‌کنیم.
 
3.  گرایش به موبایل (موبایلیته):  مهاجرت بزرگ بی‌سیم
رشد جهانی اتصال از طریق تلفن همراه، به مراتب از اتصال از طریق خط ثابت پیشی گرفته است. این زمانی بیش‌تر معنی می‌یابد که بیش‌ترین  رشد در کشورهای درحال‌توسعه و جمعیت‌های فقیرتر اتفاق می‌افتد. چنین مصرف‌کننده‌هایی ممکن است، حتی صاحب یک خانه هم نباشند، چه رسد به  اتصال به  FiOS. برای این افراد، تلفن همراه ارزان‌تر، راحت‌تر و مفیدتر است، حتی زمانی که اتصال تلفن ثابت یک گزینه است.
 
4.  اشباع: جست‌وجو برای رشد
زمانی که افراد متعلق به نسل حال حاضر بازنشسته می‌شوند، به جامعه بازنشستگی وارد خواهند شد و به امکانات زندگی به‌طورکامل دیجیتال با حداکثر کارآمدی ممکن دست می‌یابند. نسل‌های قدیمی‌تر نیز از طریق دنیای اطرافشان مجبور به استفاده از این فن‌آوری‌ها خواهند شد و احتمالاً پهنای باند بسیار بیش‌تری نسبت به آنچه آن‌ها و عامل‌هایشان (عامل‌های ارائه خدمات) تصور می‌کنند مصرف خواهند کرد. هنگامی که این اتفاق بیافتد، درصد باقی‌مانده از ضریب نفوذ در بازار به دست خواهد آمد و بازار به طور کامل اشباع خواهد شد.
 
5.  امنیت: شبکه یک تهدید است. 
عامل‌های ارائه خدمات، به عنوان متولیان شبکه، یک نقش محوری در مبارزه با تهدیدات جدید در حال ظهور را بازی می‌کنند. مشتریان در آینده، انتظارهای زیادی از آن‌ها دارند و همچنین تقاضا خواهند کرد که از کل زنجیره ارزش اینترنت، حفاظت بلادرنگ انجام گیرد و از عاملین انتظار می‌رود که با طیف وسیعی از نوآوری‌های فنی و عملیاتی، از این انتظارات حمایت کنند. البته این تمایل برای امنیت بیش‌تر از جانب مشتری، ممکن است یک مزیت نیز برای عامل‌ها محسوب شود، به شرطی که  این نیاز را با آغوش باز بپذیرند. 
 
6.  صعود: شبکه آسمانی در نهایت واقعی می‌شود.
پیش‌بینی می‌شود که پس از شبکه آسمانی 1 Skynet 1.0))  (نرم‌افزاری که جهت دانلود آفلاین مورد استفاده قرار می‌گیرد)، شبکه آسمانی 2 Skynet 2.0)) (مربوط به اینترنت ماهواره‌ای)، درحال ظهور مجدد است. این سیستم‌های فضایی مبتنی بر بالون یا هواپیماهای بدون سرنشین، دسترسی به پهنای باند با کیفیت بالا را در هر نقطه و همه جای جهان فراهم خواهند کرد. آن‌ها قطعاً این کار را انجام خواهند داد و احتمالاً حدود سال 2020 شروع خواهند کرد و آن زمان بسیار موفق خواهند شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.