امنیت

فناوری اطلاعات

March 5, 2017
7:15 یکشنبه، 15ام اسفندماه 1395
کد خبر: 82678

مدیریت امنیت اطلاعات با سند افتا

نظام مدیریت امنیت اطلاعات در زمینه‌ امن‌سازی فضای تولید و تبادل اطلاعات توسط سازمان فناوری اطلاعات و مرکز ماهر صورت گرفته و شامل فعالیت‌هایی مانند استانداردهای تخصصی امنیت، مدیریت، اعتباربخشی، صدور پروانه و نظارت بر عملکرد شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات در سطح کشور، رسیدگی و پاسخگویی مناسب به رخدادهای سایبری و فعالیت‌های بین‌المللی در حوزه امنیت می شود.
 
«سند راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات» که به اختصار «سند افتا» نامیده می‌شود، سندی راهبردی ملی است که وظایفی را برای وزارتخانه‌ها و نهادهای حاکمیتی کشور در زمینه‌ی امن‌سازی «فضای تولید و تبادل اطلاعات»، مقرر کرده است.
 
یکی از نظام‌های اصلی مورد اشاره در سند افتا، نظام مدیریت امنیت اطلاعات است که در این راستا سازمان فناوری اطلاعات ایران فعالیت‌هایی از قبیل تدوین استانداردهای افتا، خصوصا استانداردهای تخصصی امنیت، مدیریت، اعتباربخشی، صدور پروانه و نظارت بر عملکرد شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات افتا در سطح کشور و تعامل با مجامع بین‌المللی تخصصی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات را انجام می‌دهد.
 
دستاوردهای مرکز ماهر
 
همچنین مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای (ماهر) نیز دستاوردهایی در زمینه مدیریت امنیت اطلاعات دارد که از آن جمله می‌توان به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی موثر در حوزه امنیت، رسیدگی و پاسخگویی مناسب به رخدادهای سایبری، توسعه ظرفیت‌های پژوهشی امنیت فناوری اطلاعات، راه‌اندازی و توسعه ۳۲ مرکز آپای استانی و فعالیت بین‌المللی در حوزه امنیت اشاره کرد.
 
اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی موثر در حوزه امنیت در سطح کشور شامل تدوین مستندات مرجع در حوزه فتا با ارائه مستندات و راهنمایی‌های پیشگیری، شناسایی و رفع رخدادهای سایبری و همچنین فرهنگ‌سازی و آموزش در حوزه افتا با اطلاع‌رسانی از طریق پورتال مرکز ماهر و سامانه امن تعاملی مرکز ماهر به سازمان‌ها و نهادهای مرتبط و برگزاری همایش‌ها و دوره‌های آموزشی می‌شود.
 
رسیدگی و پاسخگویی مناسب به رخدادهای سایبری در سطح کشور نیز از طریق کشف و شناسایی تهدیدات سایبری با راه‌اندازی سامانه‌های مختلف شناسایی تهدیدات، اعزام تیم تخصصی امداد و عملیات به سازمان‌ها و مراکز حساس کشور و همچنین تحلیل و بررسی رخدادها و شناسایی عوامل آن و ارائه گزارش‌های فنی و مدیریتی ممکن می‌شود.
 
توسعه ظرفیت‌های پژوهشی امنیت فناوری اطلاعات و همچنین راه‌اندازی و توسعه ۳۲ مرکز آپا در دانشگاه‌های اصلی مراکز استانی سراسر کل کشور به عنوان بازوهای تخصصی و عملیاتی مرکز ماهر و به منظور تقویت ظرفیت ارائه خدمات امنیتی در کشور نیز از دیگر دستاوردهای مرکز ماهر است.
 
فعالیت بین‌المللی در حوزه امنیت نیز شامل حضور فعال در مجامع بین‌الملل در راستای کسب جایگاه دراتحادیه و مجامع بین‌المللی نظیر CERT – OIC (عضو)، ITU-IMPACT  (عضو) و همچنین تعامل با CERT‌ها و شرکت‌های بین‌المللی جهت رفع سریع و موثر رخدادهای سایبری می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.