امنیت

فناوری اطلاعات

March 8, 2017
10:55 چهارشنبه، 18ام اسفندماه 1395
کد خبر: 82736

افشاگری ویکی لیکس درباره جاسوسی سیا از تلویزیون، گوشی و خودرو

سایت افشاگر ویکی لیکس می گوید اسنادی به دست آورده که نشان می دهد سازمان جاسوسی سیا به روش های مختلف گوشی ها، تلویزیون ها و خودروها را برای سرقت اطلاعات شهروندان رصد می کند.
بر اساس اسناد یاد شده که بخشی از یک مجموعه اسناد بزرگتر هستند که قرار است در آینده توسط ویکی لیکس منتشر شوند، حتی نرم افزارهای ضدویروس هم در برابر اقدامات هکری سازمان سیا آسیب پذیر هستند.
 
سیا با هک کردن این وسایل از آنها برای ضبط صدا و تصویربرداری مخفیانه و مشاهده پیام های خصوصی افراد استفاده می کند و حتی می تواند به درون برنامه های گپ دارای رمزگذاری هم نفوذ کند و مکالمات افراد را استراق سمع کند.
 
به نظر می رسد سیا از بسیاری از آسیب پذیری های موجود در نرم افزارها و سخت افزاری مورد استفاده در فضای مجازی مانند روترهای اینترنتی، گوشی های هوشمند و رایانه های مک و ویندوز برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کند.
 
یکی از ابزار هکری سیا موسوم به «فرشته گریان» برای حمله به تلویزیون های هوشمند سامسونگ طراحی شده که آنها را در وضعیت خاموشی قلابی قرار می دهد و کاربر تصور می کند تلویزیون خاموش است. اما در این حالت تمام مکالمات افراد در اتاق ضبط شده و از طریق اینترنت برای سرورهای سیا ارسال می شود.
 
سیا همچنین در تلاش برای آلوده کردن سیستم های کنترل خودروها و کامیون هاست و در اسناد ویکی لیکس ادعا شده که این آلودگی ها تقریبا غیرقابل شناسایی و غیرقابل کشف هستند.
 
سازمان جاسوسی سیا دارای واحدی موسوم به وسایل سیار است. وظیفه این واحد طراحی بدافزار برای کنترل و سرقت اطلاعات از مدل های مختلف گوشی آیفون است. علت تمرکز بر آیفون محبوبیت این گوشی در میان نخبگان تجاری، دیپلمات ها و افراد مشهور است. البته سیا از گوشی های اندرویدی هم غافل نیست و از آنها هم جاسوسی می کند.
 
از جمله برنامه های گپ موبایلی مشهور رمزگذاری شده که سیا از آنها جاسوسی می کند می توان به واتس اپ و سیگنال اشاره کرد و لذا کاربران این برنامه ها هم نباید احساس امنیت کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.