تجارت الکترونیک

دولت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 11, 2017
15:13 شنبه، 21ام اسفندماه 1395
کد خبر: 82749

مدیرکل فناوری های نوین فاوای ریاست جمهوری تشریح کرد: اهمیت خدمات تعاملی شهروندی مبتنی بر فناوری‌های نوین در دولت هوشمند

ایجاد پایانه‌های متمرکز رایانش موبایل و فناوری ابری، حرکت به سوی ارائه خدمات شهر هوشمند، ارتقاء سطح فرهنگ همکاری و مشارکت عمومی و دولتی و ایجاد تنوع در کانال های ارتباطی تعاملی شهروندی در جهت رسیدن به دولت متصل و ارتقاء مشارکت مردمی در تصمیم گیریهای کلان دولتی و ملی از مهمترین فعالیتها در راستای دستیابی به دولت هوشمند است.
 
مهدی بینا، مدیر کل فناوری های نوین فاوای نهاد ریاست جمهوری، ضمن تشریح مدل های بین المللی در استقرار خدمات تعاملی دولت الکترونیک، همراه و هوشمند به اهمیت نقش عاملیت چهارم در پروژه های کلان اینچنینی پرداخت.
 
او گفت: رشد فناوری نشان می دهد که در 10 سال آینده با تحولات سریع فناوری مواجه خواهیم بود و نمونه هایی از آن نظیر اتصال سیم کارت به بدن انسان، خودروهای بدون راننده، اتصال لباس ها و عینکها مانند بقیه اشیاء به اینترنت و موارد متعدد دیگر در آینده نزدیک تحقق می یابند.
 
وی با اشاره به ضرورت برون رفت کشور از عقب ماندگی در دولت الکترونیک، اضافه کرد: باید با نهایی سازی نقشه راه، برنامه زمان بندی عملیاتی و تعیین مرجع پایش و ارزیابی و نیز با استفاده از روش های سریع و مستقل از رویه ها و ساختارهای جاری و بکارگیری فناوری های پیشران و متحول کننده از جمله فناوری های همراه، اینترنت اشیا و رایانش ابری، در ارائه خدمات فراگیر دولت همراه و در نهایت دولت دانا، ارتقا عملکرد دولت در حاکمیت مطلوب، بهبود وضع رضایت مندی مردم شریف کشور و در نهایت رشد چشمگیر جایگاه جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی های جهانی دولت الکترونیک باشیم.
 
بینا در ادامه به روند ظهور دولت هوشمند اشاره کرد و گفت: در مرحله اول دولت بر اساس بهره گیری از بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات سعی در خدمت رسانی بهتر دارد که این مرحله به عنوان دولت الکترونیک شناخته می شود، در مرحله بعد بهره گیری از بستر تلفن همراه به عنوان کانال ارائه خدمات الکترونیکی در دستور کار قرار میگیرد که این مرحله به عنوان دولت همراه شناخته می شود و در نهایت با فراگیر شدن خدمات دولت مبتنی بر فناوری های همراه و هوشمند، RFID،، IOT، USN، Cloud و … دولت هوشمند شکل خواهد گرفت.
 
مدیر پروژه دولت هوشمند با اشاره به پیشنهاد نقش و جایگاه سازمان ها در توسعه دولت هوشمند گفت: ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات نقش حاکمیت را دارا می باشند، سازمان فناوری اطلاعات در این میان نقش هدایت و نظارت را بر عهده دارد، عامل چهارم (مرکز گسترش فناوری اطلاعات ایران) نقش مدیریت قراردادی، هماهنگی و کنترل فرایندها را در دست دارد و در نهایت اجرا توسط بخش خصوصی به انجام خواهد رسید.
 
بینا گفت: شاکله کلی سیستم ارائه خدمات هوشمند در دولت دانا در قالب خدمات دولت به شهروندان، دولت به دولت و دولت به کسب و کارها شکل می گیرد. به این ترتیب که خدماتی نظیر سامانه های مبتنی بر محل، پرداخت همراه، اسناد رسمی الکترونیک، رای گیری الکترونیک، سیستم ثبت نام الکترونیک و به طور کلی خدمات عمومی از طریق دولت به شهروندان ارائه می شود؛ خدماتی نظیر سیستم مستند سازی، سیستم مدیریت دانش، پست الکترونیک امن، اشتراک گذاری اطلاعات و بودجه بندی و دارایی از سمت دولت به بدنه دولت ارائه می شود و همچنین خدماتی نظیر تدارکات الکترونیک، پشتیبانی، پزشکی الکترونیک، سیستم پرداخت الکترونیک، سیستم الکترونیکی مالیات و سیستم معاملات الکترونیک از سمت دولت به کسب و کارها ارائه می گردد.
 
مدیر پروژه دولت هوشمند ادامه داد: محیط هوشمند این امکان را به مردم می دهد تا در بهترین شرایط زمانی، بهترین اطلاعات را برای تصمیم گیری در دسترس داشته باشند که استفاده از شاخص های متفاوت اطلاعات و داده مانند آب و هوا، رطوبت، دمای مورد نیاز خانه، مانده حساب هاب بانکی، سررسید اتفاقات، اخبار و رویدادها و … در این حیطه می باشند.
 
بینا سامانه و خدمات شهر هوشمند، سامانه مدیریت هوشمند ناوگان و ماموریت های شهری، خدمات مدیریت انرژی و منابع، اطلاع رسانی و تبلیغات مبتنی بر مکان، خدمات وای فای، شبکه امن همراه، موبایل سازمانی و خدمات پرداخت خرد با موبایل را از مهمترین خدمات آماده ارائه در فاز اول عنوان کرد.
 
وی خدماتی همچون مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل، مدیریت هوشمند پارکینگ، مدیریت پسماندهای شهری، کنترل وضعیت آب و هوا و … را از جمله خدمات شهری در شهر هوشمند، مدیریت شبکه های توزیع آب و برق و گاز و مدیریت هوشمند روشنایی را از جمله خدمات هوشمند مدیریت منابع و انرژی، مدیریت انتقال امن داده ها و مدیریت امنیت عمومی را از جمله خدمات مدیریت امنیت و همینطور خدماتی نظیر پرداخت همراه مبتنی بر فناوری NFC و احراز هویت را از جمله خدمات مدیریت پرداخت همراه و امضای دیجیتال در شهر هوشمند عنوان کرد.  
 
بینا در پایان ایجاد ظرفیت های قانونی و دستورالعمل های دولت برای تسهیل استقرار دولت هوشمند، ایجاد پایانه های متمرکز رایانش موبایل، استقرار سامانه های نرم افزاری هوشمند دارای وظایف دانشی، توسعه شبکه هایی از حسگرها و دستگاه های محرک جهت جمع آوری، پایش داده ها، تصمیم گیری و بهینه سازی فرآیندهای حاکمیتی کشور، استفاده متمرکز از فناوری ابری، حرکت به سوی ارائه خدمات شهر هوشمند، ارتقاء سطح فرهنگ همکاری و مشارکت عمومی و دولتی و ایجاد تنوع در کانال های ارتباطی تعاملی شهروندی در جهت رسیدن به دولت متصل و ارتقاء مشارکت مردمی در تصمیم گیری های کلان دولتی و ملی را از مهمترین فعالیت ها در راستای دستیابی به دولت هوشمند و ارائه خدمات شایسته به مردم شریف کشورمان دانست و اظهار کرد امید است با همکاری تمامی مسئولین و مردم راه برای دستیابی هر چه سریعتر به دولت دانا فراهم گردد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.