مدتهاست که طراحان تلویزیون از ضخامت تلویزیونها میکاهند و این در حالیست که کاهش ضخامت، به یک مزیت رقابتی در بازار تلویزیون تبدیل شده است. تولیدکنندگان برای اینکه بتوانند تلویزیونهای باریکتری بسازند، مجبورند از حجم بلندگوها بکاهند و این موضوع به قیمت از دست رفتن کیفیت صدای خوب و با قدرت تمام میشود.
چند سالی است که سینمایهای خانگی به خانههای ما راه بازکردهاند. این دستگاهها با اسپیکرهای متعدد سعی داشتهاند که صدایی فراگیر (Surround) در اختیار مخاطبان خود قرار دهند. بعضاً برخی سینماهای خانگی توانستهاند در ارائه صدای فراگیر موفق باشند و تجربه خوبی را در اختیار مخاطبان قرار دهند. اما این سیستمها مشکلاتی داشتهاند که تولیدکنندگان را وادار کرده به سوی محصولی جدید به نام ساندبار روی آورند.
از جمله مزایای مفید ساندبار میتوان به این موارد اشاره کرد:
فضای کم: یکی از ویژگیهای مهم ساندبار اشغال فضای بسیار کم است. اگر شما از سینمای خانگی استفاده کرده باشید، متوجه خواهید شد که تعداد زیاد اسپیکرها در فضاهای اتاق، مشکلات زیادی را برای چیدمان بوجود میآورند. همچنین در صورتیکه چیدمان مناسب و چند وجهی این سیستمها رعایت نشود، عملاً صدای فراگیری به گوش نخواهد رسید. اما ساندبار تنها با یک اسپیکر خطی، در کمترین فضا در مقابل تلویزیون جای میگیرد. همچنین در برخی مدلها یک سابووفر که وظیفه تولید صدای باس را بر عهده دارد، میتواند در کنار میز یا دورتر از آن در گوشهای قرار بگیرد که با توجه به متراژ کم اکثر آپارتمانها در سالهای اخیر، این قطعا یک مزیت به حساب میآید.
اتصال بیسیم: یکی دیگر از مزایای ساندبار، اتصال بیسیم قطعات آن به منبع صوتی و همچنین به یکدیگر است. در اکثر مدلهای ساندبار برندهایی نظیر سامسونگ، اتصال بیسیم بین اسپیکر و ووفر و همچنین تلویزیون و یا هر منبع صوتی دیگری مهیاست. کسانی که با دردسرهای سیمکشی سینمای خانگی و اتصال اسپیکرهای آن آشنایی دارند، قطعا از این ویژگی استقبال خواهند کرد. همچنین ذکر این نکته اهمیت دارد که سینماهای خانگی خاصی نیز وجود دارند که اسپیکرهای بیسیم داشته باشند، اما بعضاً قیمتهای بسیار بالایی دارند که ممکن است برای بسیاری افراد توجیه اقتصادی نداشته باشند. اما قیمتهای ساندبار بسیار مناسبترند.
کیفیت صدای مناسب: در این حقیقت که سینمای خانگی با تعدد اسپیکر میتواند صدای فراگیرتری پخش نماید شکی نیست. اما این مطلب به فاکتورهای خاصی از قبیل چیدمان درست و فواصل مناسب مرتبط است که ممکن است در بسیاری از فضاها امکان آن وجود نداشته باشد. اما ساندبار با تکنولوژیهای به کار رفته سعی دارد که علاوه بر قدرت صدا (به طور متوسط بین 120 تا 340 وات قدرت خروجی)، بتواند صدایی فراگیر را بصورت عمودی و افقی به جهات مختلف ارسال و فضایی شبیه به Surround ایجاد نماید. لذا در بحث استانداردهای صدای فراگیر، ساندبارها نمره بسیار قابل قبولی دریافت میکنند.
اتصال به USB و موبایل: امروزه بسیاری از افرار موزیکهای مورد علاقه خود را یا روی فلش مموری و یا روی موبایل خود دارند. ساندبارها اغلب با قابلیت اتصال بیسیم میتوانند این امکان را فراهم نمایند که شما موزیکهای روی موبایل خود را روی ساندبار پخش کنید. کسانی که از سرویسهای آنلاین موزیک نظیر اسپاتیفای استفاده میکنند، قطعا این قابلیت را بسیار دوست خواهند داشت.
استفاده در اتاق خواب و فضاهای دیگر: شما مجبور نیستید که ساندبار را حتما در مقابل تلوزیون استفاده نمایید. امکان استفاده از این دستگاه در اتاق خواب و یا نشیمن و برای اتصال به موبایل و یا فلش مموری نیز وجود دارد. شما میتوانید از صدایی با کیفیت در سایر فضاها نیز استفاده کنید.
در کنار تمامی مزایای ساندبار، یک ضعف کوچک ممکن است در نگاه اول چشمگیر باشد و آن هم عدم وجود دستگاه پلیر تصویر است. با توجه به این مطلب که امروزه اکثر تلویزیونها ورودی USB دارند، میتوان محتوای مورد نظر را با استفاده از فلش مموری از طریق تلویزیون پخش و مشاهده کرد. همچنین در صورت نیاز ضروری به استفاده از لوح فشرده، میتوان یک Player که اغلب هم قیمت پایینی دارند در کنار ساندبار خریداری کرد.
در پایان میتوان به این نکته اشاره کرد که دیگر نیازی به سیمهای اضافی و دست و پاگیر سینمای خانگی نیست. از این پس میتوان با هزینهای مناسب، صدایی با کیفیت خوب و بصورت کاملا بیسیم را تجربه کرد. همچنین طراحی زیبا و مدرن این دستگاهها، جلوهای زیبا و حرفهای به سیستم صوتی تصویری خانه شما میبخشد.