ساخت تراشههایی که بدون دخالت انسان مونتاژ میشوند
یکی از مهمترین اتفاقات در عرصه روباتیک ساخت دستگاههایی است که میتوانند به صورت خودکار و بدون دخالت انسان مونتاژ شوند تا بخشهای مختلف آن در کنار یکدیگر قرار بگیرند. در این زمینه تمام تکنیکهایی که نقش انسان را برای سرهم کردن قطعات مختلف دستگاه حذف میکند بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
به گزارش گروه ترجمه آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) این فناوری همچنین در عرصه تراشههای رایانهای هم کاربرد دارد. دستگاههای رایانهای به واسطه تراشههای کوچکتر با اندازه و ضخامت کمتر عرضه میشوند و همین مسئله باعث شده است به مرور زمان این دستگاه با محدودیت کاهش ضخامت مواجه شوند.
محققان دانشگاه MIT در آمریکا با همکاری گروهی از دانشمندان دانشگاه شیکاگو به یک تکنیک واحد دست یافتهاند که بر اساس آن نسل جدید تراشههای کوچک هندسی می توانند به صورت خودکار و هوشمند مونتاژ شوند و قطعات مختلف آنها بدون دخالت انسان به یکدیگر متصل شود.
این فناوری یکی از روشهای مبتنی بر «قانون مور» است که طی 50 سال گذشته به کوچکتر شدن اندازه دستگاهها و تراشههای رایانهای کمک کرد.
محققان آمریکایی در فناوری جدید خود توانستند از سیمها برای اتصال خودکار بخشهای تراشه استفاده کنند. این سیمها طی دههای طولانی مهمترین مشکل برای شرکتهای تراشهساز بودند و اتصال آنها به یکدیگر کار بسیار پیچیده و دشواری بود.
در فناوری جدید به جای آنکه بر اساس روشهای کنونی سیمها به بخش سیلیکونی متصل شوند، موادی موسوم به کوپلیمر اتصالات تراشه را برقرار میکنند و باعث میشوند بخشهای تراشه به صورت خودکار با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.