یک مقام مسئول با اشاره به آخرین جزییات پذیرش شرکت های جدید بورسی گفت: برای تامین نظر سهامداران شرکت ایرانسل راهکارهایی همچون پذیرش همزمان سهام ایرانسل در بورس تهران و ژوهانسبورگ و نیز عرضه با مدل سهام ممتاز پیشنهاد شده است.
مدیر پذیرش اوراق بهادار بورس تهران در گفت و گو با اقتصاد آنلاین با اشاره به زمان عرضه اولیه سهام به پرداخت گفت: سهامداران عمده به عنوان مالک شرکتها، تصمیم نهایی را برای اعلام آمادگی در مورد زمان عرضه اتخاذ می کنند. در سال جاری، هنوز بانک ملت به عنوان سهامدار عمده تصمیم خود برای عرضه سهام به پرداخت و موعد زمانی آن اعلام نکرده است.
اسماعیل درگاهی با بیان اینکه مقدمات عرضه اولیه سهام شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در حال است، گفت: گزارشگری شرکت طبق روال و براساس دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های بورسی در سامانه کدال در حال انتشار است، همچنین گزارش ارزشگذاری شرکت به بورس ارائه و نظرات بورس در این زمینه اخذ شده است. شرکتهای آماده عرضه در بورس فارغ از رویدادهای سیاسی، بنا به میزان آمادگی و تکمیل مراحل در برنامه عرضه قرار می گیرند.
به گفته وی آنچه موعد عرضه قبل یا بعد از انتخابات را تعیین می کند آمادگی شرکتها از نظر تکمیل مدارک و مستندات و اراده سهامداران عمده برای عرضه سهام شرکتهاست. فولاد کاوه جنوب کیش هم به محض تکمیل تمام اقدامات مورد نیاز، عرضه خواهد شد.
این مقام مسئول در برابر این پرسش اقتصاد آنلاین مبنی بر اینکه چند عرضه اولیه سهام در سال جاری از طریق بورس تهران انجام خواهد شد ، گفت: طبق هدف گذاری صورت گرفته برای سال جاری، 15 عرضه اولیه در نظر گرفته شده است که انشاله در صورت وجود شرایط مناسب و استقبال بازار، این رقم به راحتی قابل تامین است و شرکتهای بیشتر را نیز می توان در برنامه عرضه قرار داد.
وی افزود: در حال حاضر از شرکتزهای درج شده در سال مالی قبل و نیز شرکت هایی که امسال به مرحله درج رسیده اند، 10 شرکت به طور کامل آمادگی عرضه دارند. البته بنا به ملاحظات راهبردی و اهداف شرکتها، تقدم و تاخر زمانی شرکتها برای عرضه با هم متفاوت است. پیش بینی میکنیم در سه ماهه اول سال جاری تعداد شرکت های واجد عرضه به 15 شرکت برسد.
درگاهی در ادامه از پذیرش سهام شرکت لیزینگ پارسیان در اولین جلسه هیات پذیرش امسال خبر داد و گفت: همچنین در جلسه اردیبهشت ماه با پذیرش شرکت کشت و صنعت و دامپروری که از شرکتهای بزرگ کشت و صنعت در کشور میباشد.
این مقام مسئول با اشاره به جزییات پذیرش و عرضه اولیه سهام ایرانسل در بورس تهران گفت: ایرانسل جزو شرکتهایی است که از پتانسیل بالایی برای حضور در بورس برخوردار است. این شرکت هم از لحاظ عملکرد و توسعه بازار و هم از لحاظ معیارهای راهبری واجد شرایط حضور در بورس در عالی ترین شرایط است.
از طرفی هم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان نهاد صدور مجوز برای فعالیتهای ایرانسل و هم بورس اوراق بهادار تهران پیگیر ورود آن شرکت به مجموعه بورس هستند. ولی نکته ای که در مورد ایرانسل وجود دارد و احتمالا اصلی ترین دلیل کندی فرآیند حضور ایرانسل در بورس بوده، بحث وجود سهامدار خارجی MTN در ترکیب سهامداری ان است که تا حدی تصمیم گیری برای عرضه در بورس را دشوار کرده است.
وی افزود: بورس تهران برای تامین نظر سهامداران یاد شده یک سری راهکارها همانند پذیرش همزمان سهام ایرانسل در بورس تهران و ژوهانسبورگ و نیز عرضه با مدل سهام ممتاز پیشنهاد داده است که امید می رود مورد توجه و موافقت سهامداران ایرانسل قرار گیرد.