وزیر ارتباطات گفت: تلگرام رمزنگاری شده و اگر آن را ببنیدیم صدها شبکه اجتماعی دیگر هستند که میتوان به آن مراجعه کرد.
محمود واعظی وزیر ارتباطات ظهر امروز در پاسخ به سوال نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم رسیدگی به معیشت کارکنان شرکت مخابرات اظهار داشت: معمولا چنین مشکلی را از سال 88 که بر اساس اصل 44 قانون اساسی شرکت مخابرات به بخش خصوصی واگذار شد داشتهایم و دوستان هنوز باور نکردند که این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: این شرکت بر اساس قانون تجارت اداره میشود و بالای 50 درصد سهامداران آن از بخش خصوصی هستند و با توجه به اینکه این شرکت هیئت مدیره ای دارد که 20 درصد این هیئت مدیره متعلق به دولت است عملا یک نفر از 5 نفری که در این هیئت مدیره حضور دارد از طرف دولت تعیین میشود.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: انتظاری که توسط کارکنان شرکت مخابرات وجود دارد این است که همه مزایای بخش دولتی در بخش خصوصی نیز باشد و با این دیدگاه مزاحم نمایندگان در مناطق مختلف کشور میشوند و تلاش میکنند که به نوعی این موضوع را به این سو اطلاق کنند که این شرکت دولتی است در صورتی که همه مسائلی که مربوط به شرکت مخابرات است مربوط به وزارت کار است و بر اساس ضوابط ابلاغی که از سوی این وزارتخانه به شرکت مخابرات ابلاغ شده، امور انجام میشود و باید این سوال را از وزیر کار میپرسیدید.
وی ادامه داد: بنده این سوال را از آقای ربیعی پرسیدم و ایشان گفتند به طور منظم به همه اموری که نسبت به این شرکت باشد نظارت داریم، آنچه که مربوط به وزارت ارتباطات است به حوزه مسائل فنی، سیاستگذاری، تعرفه ها و… مرتبط است و مسئولیت آنها با بنده است و بر همه انها نظارت عالیه داریم، آنچه که به عنوان سهمیه ما و هیئت مدیره این شرکت مربوط است یک صندلی است که بر اساس سیاستهای دولت است اجرا است و مسائل پرسنلی دنبال میکنیم، ولی مسئولیت آن به وزارت ارتباطات نیست.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه هیچکدام از کارکنان دولت تاکنون مقابل مجلس تحصن نکردند و ما به دلیل چابکسازی و جلوگیری از گسترش دولت، برخی از فعالیتهای دولت را به بخش خصوصی واگذار کردیم، گفت: بر این اساس، شرکتهایی در مناقصههای ما شرکت میکنند و برنده میشوند، اما کارمندان بخش خصوصی از دولت تقاضا میکنند که استخدام دولت شوند، ولی ما نمیتوانیم چنین کاری را انجام دهیم.
واعظی ادامه داد: همه حقوق کارکنان شرکت مخابرات براساس طبقهبندی مشاغل و آنچه که دولت معین کرده در حال انجام است، قوانین و مقررات قانون کار بر شرکت مخابرات ایران حاکم است و ما درباره طبقهبندی مشاغل با وزارت کار هماهنگیهایی انجام دادهایم که بررسی میکنند و ما امیدواریم هر چه زودتر این کار را بتوانیم انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در چند سال گذشته شرکت مخابرات ایران 800 نفر از فرزندان خانوادههای معزز ایثارگران را استخدام کرده، موضوع بیمه تکمیلی و خدمات درمانی کارکنان این شرکت نیز در حال انجام است و ابلاغ شده که قرارداد مستقیم با آنها بسته شود.
وزیر اتباطات به توسعه اینترنت در روستاهای کشور اشاره کرد و و گفت: در حال حاضر در روستاهای بالای 10 خانوار در کشور تلفن وجود دارد و در روستاهای بالای 20 یا 30 خانوار هم تلفن به منازل آنان کشیده شده و در بیش از 27 هزار روستا در کشور نیز اینترنت داریم.
واعظی در پاسخ به سوال دیگری مبنی اینکه چرا نسبت به نظارت و کنترل محتوای مطالب مغایر با اصول و موازین شرعی و مصالح و منافع ملی در فضای مجازی اقدامی انجام نشده، تصریح کرد: این نوع وضعیت فضای مجازی مختص به ایران نیست و هیچ جای دنیا به دلیل تهدیدات و فرصتهای توأمان فضای مجازی آن را محدود نمیکنند.
وی افزود: از این میان برخی سایتهایی که مستقل بوده بلافاصله فیلتر شده، همچنین بسیاری از سایتهای ضدانقلاب، غیراخلاقی و سایتهایی که مخالف اندیشه جمهوری اسلامی ایران است، اما یکسری از سایتها رمز هستند و هنوز نتوانستهایم از لحاظ فنی آنها را فیلتر کنیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به آمار نماینده سوالکننده خطاب به وی، گفت: از کجا میگویید 90 درصد مردم به سایتهای غیراخلاقی مراجعه میکنند، آن فردی که این اطلاعات را داده 7-6 ماه از تحولات فضای مجازی کشور عقب است، ما دسترسی مردم به فضای مجازی در کشور را افزایش دادیم، به طوری که در ابتدای تصدی وزارت توسط بنده، فقط 2 شهر کشور اینترنت نسل سوم داشت، اما در حال حاضر 741 شهر کشور از اینترنت نسل چهارم برخوردارند.
واعظی با بیان اینکه در حال حاضر 43 درصد مردم از اینترنت داخلی استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: ما امنیت و توسعه همزمان شبکه فضای مجازی را در دستور داشتیم.
وی به بستن 7 میلیون آدرس در اینترنت و محدود کردن تعداد زیادی از فیلترشکنها اشاره کرد و گفت: تلگرام رمزنگاری شده و اگر آن را ببنیدیم صدها شبکه اجتماعی دیگر هستند که میتوان به آن مراجعه کرد.
وزیر ارتباطات افزود:از این رو با مسئولین تلگرام تفاهم کردیم در مصادیقی از قبلی محتواهای جنسی، کودک آزاری، ترویج خشونت و ضدیت با دین، محدودیتهایی ایجاد شود.
واعظی تصریح کرد: از مدتی قبل نیز چندین بار با مسئولان ذیربط مکاتبه داشتیم و با آنها توافق کردیم که سایتهای مستهجن که اسامی آنها را اعلام خواهیم کرد؛ از جمله سایتهای ضدشیعه، داعش و منافقین که اخیراً تعدادی از آنها بسته شده را مسدود کنند.
نمایندگان از پاسخ وزیر ارتباطات قانع شدند.