امنیت

فناوری اطلاعات

June 11, 2017
10:27 یکشنبه، 21ام خردادماه 1396
کد خبر: 83565

هشدار معاون دادستان درباره روش‌های کلاهبرداری اینترنتی

معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه یک با بیان اینکه ساده‌ترین روش برای کلاهبرداران دسترسی به کارت بانک است، گفت: قرار دادن رمز بر روی کارت و بلند گفتن رمز در پایانه‌های فروش یکی از اشتباهاتی است که اغلب افراد مرتکب می‌شوند.
 
بنی‌صفار ابوالحسنی در برنامه «آوای قانون» رادیو گفت‌وگو با موضوع کلاهبرداری، در پاسخ به این سئوال که درگاه‌های خرید اینترنتی امن چه ویژگی‌هایی دارند؟ گفت: سایت های معتبر و دارای امنیت از سوی وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات مشخص شده اند. سایت‌های نامعتبر ممکن است درگاه نامعتبر داشته باشند. درگاه های تعریف شده از سوی بانک‌ها فضای تعریف شده و آشنا برای افراد است که با کوچک‌ترین اطلاعات از کامپیوتر قابل تشخیص است.
 
وی درباره روش‌های شیادان در کلاهبرداری‌های اینترنتی، اظهار کرد: ساده‌ترین روش برای کلاهبرداران دسترسی به کارت بانک است. باید توجه داشت که کارت بانکی یک دارایی کاملا شخصی است و افراد باید از دادن شماره کارت به افراد دیگر که اعتماد کامل وجود ندارد خودداری کنند. قرار دادن رمز بر روی کارت و بلند گفتن رمز در پایانه‌های فروش یکی از اشتباهاتی است که اغلب افراد مرتکب می‌شوند.
 
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: سوءاستفاده از رسید بانکی نیز یکی از شایع‌ترین راه‌های کلاهبرداری است. تقاضای ما این است که افراد رسید هر تراکنش بانکی که از دستگاه‌های خودپرداز دریافت می‌کنند را از بین ببرند؛ زیرا در این رسید اطلاعاتی وجود دارد که ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرد.
 
ابوالحسنی ادامه داد: کپی برداری مغناطیسی از کارت های بانکی یکی دیگر از کلاهبرداری هاست که در کشور ما بسیار به ندرت دیده می شود. در این روش شیادان با داشتن کارت از روی آن کپی برداری می کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود کارت را به خصوص در اختیار افرادی که دارای دستگاه پز سیار هستند قرار ندهید، چرا که ممکن است به یک دستگاه کپی بردار مغناطیسی متصل باشد. راه دیگر برای کلاهبرداری در این زمینه تعویض کارت بانکی است که یک شیوه قدیمی است.
 
وی گفت: سوء‌استفاده از شلوغی صف‌های عابربانک یکی دیگر از روش‌های کلاهبرداری است. به این صورت که افراد مسن تر را طعمه خود قرار می دهند و به بهانه کمک کردن به آنها می گویند که کار بانکی آنها را انجام می دهند و کارت را از ایشان می گیرند و حساب مورد نظر را تخلیه می کنند. توصیه می شود برای امور بانکی خود یا از افراد مورد اعتماد خود استفاده کنید و یا از متصدیان بانکی درخواست کمک کنید.
 
معاون دادستان تهران خاطرنشان کرد: حقـه معروفی که در چند سال اخیر شایع شده است پیامک «شما برنده شده اید» است که به این وسیله اطلاعات مالی افراد دریافت می‌شود. مورد دیگر کارتخوان‌های رایگان است. به فروشندگان توصیه می شود به پزهای رایگان اعتماد نکنند و حتما دستگاه‌های خود را از بانک‌ها تهیه کنند. موارد زیادی دیده شده که افراد خود را به عنوان نماینده بانک معرفی کرده‌اند و کارتخوان‌هایی را ارائه داده‌اند که متصل به بانک‌ها نبوده‌اند؛ بنابراین توصیه می شود از دستگاه‌هایی استفاده کنند که به نام خود افراد و متصل به حساب بانکی خودشان باشند و از دستگاه‌های فروشگاه‌های همسایه و افرادی که کسب و کار خود را تعطیل کرده‌اند و به دستگاه‌های خود نیازی ندارند استفاده نکنید.
 
ابوالحسنی در پاسخ به این سئوال که آیا قوانینی برای اشخاصی که مرتکب جرایم اینترنتی می شوند، در نظر گرفته شده است؟ اظهار کرد: ماده 13 قانون جرایم رایانه‌ای عنوان می‌کند هر شخصی به طور غیرمجاز سامانه های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها و مختل کردن سامانه، وجه یا امتیاز یا منعفت یا خدمت مالی را برای خود یا دیگران تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون یا هردو مجازات محکوم خواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.