رتبه جهانی ایران در شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۲۰۱۶ با یک پله صعود، به عدد ۸۹ رسید.
تازه ترین گزارش اتحادیه جهانی مخابرات (ITU ) از صعود یک پله ای رتبه بندی ایران در شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در میان سایر کشورها، حکایت دارد.
اتحادیه جهانی مخابرات در جدیدترین گزارش خود، فهرست رتبه بندی کشورها را براساس شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد.
وضعیت توسعه ارتباطات در ایران
برمبنای این گزارش، کشورمان با جمعیت ۷۹ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۳۰۸ نفر و تراکم جمعیت ۴۸.۵۸ نفر در هکتار و نیز درآمد ناخالص ملی سرانه ۶۵۵۰ دلار در منطقه آسیا – اقیانوسیه به عنوان کشور در حال توسعه اعلام شده و رتبه جهانی ایران از نظر شاخص توسعه فناوری اطلاعات ۸۹ است.
طبق بررسی های صورت گرفته، ایران از نظر شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات با یک پله صعود از جایگاه ۹۰ جدول در سال ۲۰۱۵ به جایگاه ۸۹ در سال ۲۰۱۶ تغییر رتبه داده است.
در این رده بندی ضریب نفوذ تلفن ثابت در ایران به ازای هر ۱۰۰ نفر ۳۸.۲۷ درصد و ضریب نفوذ اینترنت ۴۴.۰۸ درصد اعلام شده است.
درهمین حال ضریب نفوذ خدمات باندپهن ثابت (اینترنت ثابت) ۱۰.۸۶ درصد و ضریب نفوذ موبایل در ایران ۹۳.۳۸ درصد است.
برمبنای این گزارش، میزان ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل به ازای هر کاربر در ایران ۸۵۰۲.۱۶ بیت بر ثانیه اعلام شده و ۵۳.۴۰ درصد خانوار ایرانی دارای رایانه هستند.
همچنین ۵۲.۱۸ درصد خانوار ایرانی به اینترنت دسترسی دارند و میزان مشترکان موبایل باندپهن نیز به ازای هر ۱۰۰ نفر ۲۰.۰۲ درصد اعلام شده است.
وضعیت توسعه ارتباطات در جهان
تازهترین گزارش وضعیت ارتباطات دیجیتالی جهان که توسط سایر موسسات تحقیقاتی جهان از بررسی ۲۳۸ کشور چندی پیش منتشر شد نیز نشان می دهد که بالغ بر ۵ میلیارد نفر از مردم جهان از موبایل استفاده میکنند و با توجه به ضریب نفوذ ۱۲۷ درصدی این فناوری در جهان، به نظر می رسد که هر نفر به طور متوسط بیش از یک موبایل دارد. در این بررسی ها، تعداد مشترکان موبایل در خاورمیانه ٣١٢ میلیون برآورد شده است.
درهمین حال مطابق با آخرین آمارهایی که از سوی موسسات تحقیقاتی همچون «ویآرسوشل» و «هاتسوئیت» و با مشارکت سازمان هایی مانند آکامای، GlobalWebIndex، GSMA Intelligence و Statista منتشر شده است ۳.۸ میلیارد نفر در جهان کاربر اینترنت هستند که ۱۴۷ میلیون نفر از این تعداد در خاورمیانه هستند. این آمار که مربوط به ژانویه سال ۲۰۱۷ است از رشد ۱۵ درصدی شمار مشترکان اینترنت در خاورمیانه حکایت دارد.
به نحوی که حدود ۶۰ درصد جمعیت خاورمیانه کاربر اینترنت و حدود ۹۳ میلیون نفر کاربر شبکه های اجتماعی هستند و تعداد کاربران شبکههای اجتماعی از طریق موبایل به ٨٣ میلیون کاربر در خاورمیانه رسیده است.
گفته شده است که تعداد کاربران فعال اینترنت در آسیا و اقیانوسیه برابر با یک میلیارد و ۵۱۴ میلیون نفر است که از این میان یک میلیارد و ۴۴۱ کاربر برای دسترسی به رسانه های اجتماعی از موبایل استفاده می کنند.
بررسی ها نشان می دهد که از میان ۲.۸ میلیارد کاربر شبکه های اجتماعی در جهان ۲.۶ میلیارد نفر کاربر شبکه های اجتماعی موبایلی هستند و ۶٧ درصد از مردم جهان کاربر فعال موبایل بوده و ٨٠ درصد از گوشیهایی که در جهان استفاده میشود گوشی هوشمند است.
به این معنی که بیش از نیمی از مردم جهان گوشی هوشمند دارند و همچنین دوسوم جمعیت جهان موبایل دارند. درعینحال نیمی از ترافیک وب جهان از طریق موبایل است. درهمین حال برآورد شده است که بیش از نیمی از گوشیهای جهان پهنای باند دارند و به نوعی آنلاین هستند.
گفته شده است که در سال ٢٠١۶ جمعیت کاربران اینترنت در مقایسه با سال قبل از آن ١٠ درصد رشد کرد و ٣۵۴ میلیون کاربر اینترنت به مجموع کاربران جهان اضافه شدند.