رگولاتوری

July 5, 2017
16:56 چهارشنبه، 14ام تیرماه 1396
کد خبر: 83830

دکتر واعظی عنوان کرد: بهره برداری از ماهواره مصباح بعد از بازگشت به ایران بررسی می شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم گیری درباره شیوه بهره برداری از ماهواره مصباح را به زمان بازگشت این ماهواره به ایران، موکول کرد.
 
محمود واعظی در جمع خبرنگاران، درباره مباحثی که در مورد ماهواره مصباح مطرح شده است گفت: ساخت ماهواره مصباح از 14 سال گذشته توسط متخصصان ایرانی آغاز شد و حدود 10 سال پیش کار ساخت این ماهواره به پایان رسید.
 
 وی ادامه داد:‌ در دولت گذشته متاسفانه بدون تحقیقات و در شرایطی که کشور در آن زمان قرار داشت؛ این ماهواره بدون تضمین های لازم از کشور خارج و به کشور ایتالیا برای پرتاب ارسال شد.
 
این مقام مسوول با بیان اینکه ماهواره مصباح در ایتالیا دچار مشکلاتی شد و عملا از برنامه پرتاب کنار گذاشته شد، تاکید کرد: ماهواره ها به خصوص ماهواره هایی از این نوع  سنجشی آزمایشی هستند، باید مراحلی را طی کنند تا به مرحله پرتاب برسند و اطلاعات آنها به زمین مخابره شود تا متخصصان مرحله بعدی آن را بسازند و این مرحله طولانی شد و در همان دولت تصمیم گرفتند که ماهواره مصباح 2 را بسازند و اقدامات دیگری هم انجام شد.
 
واعظی تصریح کرد: بعد از این اقدامات و در این دولت ما  نیز، ماهواره دیگر سنجشی را که بسیار پیشرفته تر از ماهواره مصباح بود؛ با پرتابگرهای بومی ساختیم .
 
وی با اشاره به مذاکراتی که در این زمینه از طریق وزارت خارجه داشته ایم ، گفت : در این مذاکرات همواره برگرداندن ماهواره مصباح را پیگیری کردیم تا بعد از برگشت این ماهواره به داخل کشور امکان بهره برداری از این ماهواره را بررسی کنیم، که هنوز موفق به برگرداندن ماهواره نشدیم؛ اما ناامید نشده و در تلاشیم تا بتوانیم این کار را انجام دهیم.
 
وزیر ارتباطات درباره مطرح شدن بازگشت ماهواره مصباح  و انتقال آن به  موزه گفت : در این باره زمانی می توانیم تصمیم بگیریم که ماهواره به داخل کشور برگردد و متخصصان و سازندگان این ماهواره بررسی کنند که از نظر فنی با توجه به اینکه بعد از مصباح چند ماهواره سنجشی ساخته شده است آیا صرف هزینه بالا برای این ماهواره درست است یا خیر.
 
وی تصریح کرد: امکان دارد قطعات این ماهواره و یا بخش هایی که مورد تست قرار نگرفته است را، با ماهواره سنجشی در حال ساخت، که  بیش از 80 تا 90 درصد آن انجام شده است ، تلفیق و به فضا پرتاب کنیم.
 
واعظی اعلام کرد: سیاست ما این است که از هر کاری که قبلا در هر دولتی توسط متخصصان و دانشمندان ما انجام شده است حداکثر بهره را ببریم که به هدف  ساخت ماهواره سنجشی بومی برسیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.