اعضای فراکسیون شفاف سازی مجلس خواستار هماهنگی دستگاههای دولتی برای اتصال به شبکه ملی اطلاعات شدند.
نمایندگان عضو فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و انضباط مالی مجلس شورای اسلامی با حضور در شرکت ارتباطات زیرساخت، ابعاد مختلف عملکرد این شرکت در خصوص سالم سازی و شفاف سازی را مورد بررسی قرار دادند.
در این نشست پس از اظهارات رئیس و اعضای فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و انضباط مالی مجلس شورای اسلامی در خصوص مسائل مختلف، نمایندگان برای اتصال دیتاهای مختلف دستگاههای اجرایی و هماهنگ سازی این دستگاهها در جهت تبادل اطلاعات بین سازمانی در قالب شبکه ملی اطلاعات، متفق القول شدند. آنها بر لزوم اشتراک گذاری پایگاه اطلاعات داده تأکید کردند.
در این نشست علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از نحوه واگذاری سهام مخابرات ایران به صورت بلوکی انتقاد کرد و خواستار طرح مجدد تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری این شرکت مطابق با اصل ۴۴ قانونی اساسی شد.
به گفته وی، اسناد واگذاری مخابرات ایران نیازمند شفاف سازی و آشکار شدن است.
همچنین حسینی نماینده تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید کمک شود تا همه دستگاه ها و سازمانهای دولتی، اطلاعات خود را در شبکه ملی اطلاعات مبادله کنند، تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه تصریح شده است که همه سازمانها موظفند با توسعه زیرساختهای فنی خود، اطلاعاتشان را در شبکه ملی اطلاعات مبادله کنند.
بختیاری نماینده گلپایگان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تغییر مسیر شبکه ملی اطلاعات به سمت اینترنت ملی در سالهای گذشته و هزینه ای که صرف این پروژه شده است گفت : امنیت شبکه ملی اطلاعات به نحوی که تمامی دستگاهها و سازمانها و وزارتخانه ها بتوانند به آن متصل شوند، امری ضروری است.
رمضانعلی سبحانی فر نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به بندهایی از برنامه ششم توسعه برای بازگرداندن داکت و فیبرنوری از مخابرات به دولت گفت: ما مدعی هستیم که شبکه ملی اطلاعات کامل نشده چرا که شبکه علمی، شبکه مدارس، شبکه سلامت و پایگاه داده دستگاههای مختلف، هنوز در این بستر قرار نگرفته است.
وی از مدیران ارشد شرکت ارتباطات زیرساخت خواست تلاش خود را برای رسیدن به اینترنتی ارزان برای مردم، بکار بندند.
در این جلسه همچنین مهندس بی مقدار نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی خواستار اعلام وضعیت ارائه سرویس تلویزیون اینترنتی و نیز وضعیت ارتباط رسانی به مناطق محروم شد.
صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون شفاف سازی نیز گفت: باید دستگاههای مختلف با اتصال به شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پروژه دولت الکترونیک را به معنای واقعی کلمه در کشور پیاده سازی کنند.
وی افزود: شبکه ملی اطلاعات بستر ساز شفاف سازی و مبارزه با فساد در کشور است. در همین حال نقش مهم توسعه زیرساخت های ارتباطی در شفافیت ، سالم سازی و مبارزه با فساد بر کسی پوشیده نیست و شرکت ارتباطات زیرساخت در توسعه این زیرساختهای ارتباطی نقش برجسته ای داشته است.
در جمع بندی این نشست مقرر شد گزارشی در خصوص اتصال دیتاهای مختلف دستگاههای اجرایی برای هماهنگ سازی آنها در پروژه دولت الکترونیک، از سوی مرکز پژوهش های مجلس تهیه شود. در همین حال مقرر شد مجلس برای تدوین قوانین مربوط به خدمات رسانی دستگاهها و نهادها کمک کنند تا هر سازمانی برای اجرای قانون خود را مستقل از سازمان دیگر نداند و اطلاعات خود را در شبکه ملی اطلاعات، مبادله کند.