وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات با هر امکانی که در اختیار دارد از توسعه در حوزه پژوهش های کوانتومی در کشور، حمایت می کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، آذری جهرمی در همایش ملی فناوری کوانتومی که در سازمان انرژی اتمی برگزار شد با اشاره به اینکه دنیا در حال تحول و تغییر به وسیله فناوری 5G است، تاکید کرد: 5G زیرساخت اساسی فناوری اینترنت اشیا است که همه چیز را به شبکه های ارتباطی و فناوری متصل می کند و با این فناوری آینده نسل بشر دچار تغییر و تحولات گوناگونی می شود.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: فناوری اینترنت اشیا منابع را بهینه می کند و هوشمند سازی به تمام عرصه های زندگی بشر وارد می شود و صنعت، اقتصاد، کشاورزی و سبک زندگی انسان ها را متحول می کند.
وی با بیان اینکه امروزه دنیا در حال ورود به این عرصه است، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا مدل های مفهومی درباره اینترنت اشیا توسعه پیدا کرده و در کشاورزی و صنعت نوشیدنی ها، برای سلامتی انسان تاثیر بسیاری داشته است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه با این فناوری، سنسورهای بسیاری وارد زندگی انسان می شود، اظهار داشت: سبک زندگی، مدل اقتصادی و توسعه کشورها تحت تاثیر فناوری اینترنت اشیا قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: امروز هیچ فناوری مانند فناوری اطلاعات و فضای مجازی زندگی بشر را متحول نکرده است و اثرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این تحول، در زندگی بشر، به راحتی مشاهده می شود.
وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات، با بیان اینکه ما در ایران تا حدودی در استفاده از تکنولوِِژی خود را به سطح دنیا رسانده ایم، خاطر نشان کرد: اما در حوزه تولید هنوز با دنیا فاصله داریم و ضرورت دارد که در این حوزه به تراز نخست دنیا برسیم، چراکه بنا بر آمار 80 درصد ارایه خدمات در دنیا به سمت فضای مجازی می رود و باعث ایجاد اقتصاد بزرگی می شود که می تواند راه حل مشکلات ما در عرصه اشتغال، اجتماع و فرهنگ باشد.
وی ادامه داد: به عنوان یک مثال کوچک، رانندگی هوشمند و اتوماتیک از شاخص های مهم نسل آینده است که خودروها بدون راننده در جاده ها حرکت می کنند و این کار نیازمند هوشمند شدن جاده ها، وسایل ارتباطی و وجود یک بستر ارتباطی با حداقل تاخیر است.
آذری جهرمی افزود: استاندارد تاخیر در ارسال اطلاعات در فناوری 5G یک میلی ثانیه است که این امکان فقط با تکنولوژی های نوین فراهم می شود و یکی از این تکنولوژی ها کوانتوم است که به علم انتقال اطلاعات بین فواصل می پردازد.
وی یکی دیگر از موضوعات موثر در این حوزه را ثبت و ضبط همه احوالات و رفتارهای انسان در عرصه فضای مجازی عنوان کرد و گفت: به طور مثال مصارف مربوط به برق، آب، گاز و وضعیت سطح فشار خون افراد، برنامه تلویزیونی در حال پخش، محتویات درون یخچال و محتویات غذایی که مصرف می کنیم ثبت و ضبط و حریم خصوصی افراد قابل دسترسی می شود و در این جا بحث رمزگذاری اطلاعات مطرح است که اتصال جدی به بحث کوانتوم دارد که بسیار تاثیرگذار است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب این تکنولوژی و پرداختن به آن در کشور را دقیق و درست دانست و افزود: ضرورت دارد از این عرصه به عنوان یک فناوری زیرساختی حمایت و استفاده از آن را تبیین کنیم و با ایجاد ارتباط با موسسات بین المللی در این حوزه بتوانیم از این ظرفیت برای توسعه اقتصاد در ایران نیز استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: در این مرحله ما تازه وارد این حوزه شده ایم و کشورهایی وجود دارند که رابطه خوبی نیز با ما دارند و می توانیم با مراکز تحقیقاتی مشترک موضوعات توسعه تکنولوژی را به پیش بریم و ما هم به عنوان وزارت ارتباطات با هر امکانی که در اختیار و توان ما باشد در حوزه های پژوهشی قطعا حمایت می کنیم.
آذری جهرمی به همکاری پژوهشگران وزارت ارتباطات با سازمان انرژی اتمی دراین حوزه اشاره کرد و گفت: امیدوارم با این همکاری و همبستگی بتوانیم به توسعه این فناوری در کشور کمک کنیم و این تکنولوژی یکی از پایه های فناوری اصلی ما در کشور شود.