مدیر اسبق برنامههای مایکروسافت و آمازون، بعد از کنارهگیری از پست دولتیاش در وزارت ارتباطات به دلیل دوتابعیتی بودن، مسئول بخش جدیدالتأسیس اپراتور دوم ارتباطی شد تا راه را برای فعالیت کسبوکارهای نوپا هموار کند.
سال گذشته همسو با اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر «عدم امکان فعالیت افراد دو تابعیتی در پستهایی نظیر وزیر، معاون وزیر، نماینده مجلس و مدیرکل، روحالله رحمانی از ادامه فعالیت در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استعفا داد.»
این نخبه ایرانی اردیبهشت ماه سال گذشته با حکم امیرحسین دوایی مرکزی؛ معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به سِمت «مدیر کل دفتر امور نوآوری و حمایت از سرمایهگذاری وزارت ICT» منصوب شد اما پس از بالا گرفتن انتقادات نسبت به فعالیت افراد دو تابعیتی در بدنه دولت، 26 مهر ماه سال گذشته از مسئولیت خود استعفا داد.
رحمانی آبان ماه سال گذشته در گفتوگویی با خبرنگار فناوری اطلاعات تسنیم، درباره دلیل استعفایش عنوان کرد: زمانیکه از طرف وزارت ارتباطات (اردیبهشت ماه) دعوت به کار شدم هنوز این قانون ابلاغ نشده بود اما بعد از اینکه بخش حقوقی وزارتخانه بررسیهای لازم را در ارتباط با این ماده قانونی انجام داد و به نتیجه رسید که من هم جزو دو تابعیتیها میشوم، روز بعد از آن استعفا دادم.
وی عنوان کرد: بنده همواره تابع قانون بوده و هستم لذا چنین کاری چندان غیرطبیعی نیست.
اما روحالله رحمانی کیست؟
همانطور که خبرگزاری تسنیم اواخر سال 94 و ابتدای سال 95 طی دو گزارش در قالب مصاحبه تفصیلی با روحالله رحمانی که از طریق دو لینک «به ایران آمدم تا کشورم را بسازم» و «دنبال کپیکردن آمازون نیستم» به شخصیت وی پرداخت؛ باید گفت که وی متولد آمریکا و بزرگشده این کشور است.
بنابر اظهارات وی «دوران مهد کودک تا دکترایش و نهایتاً کارش در بخش صنعت هم در این کشور بوده است.»
تز دکترای وی درباره هوش مصنوعی در موتورهای جستجو و موتورهای جستجوی تصویری بوده است و از همین رو به عنوان «مدیر برنامه در بخش موتورهای جستجو» جذب مایکروسافت شد و توانست به عنوان یکی از مدیران پروژه نقشی در توسعه جستجوگر «بینگ» ایفا کند.
همانطور که در لینکهای مذکور به شکل کامل گفته شده است، رحمانی بعد از مایکروسافت به آمازون رفت به عنوان «مهندس توسعه نرمافزار و مدیر برنامه فنی» مشغول به کار شد و بعدها نیز پیشنهاداتی از کمپانیهای معروف دنیا نظیر گوگل، فیسبوک و لینکداین برای همکاری دریافت کرد اما با همه این پیشنهادات وسوسهبرانگیز به ایران آمد تا کشورش را بسازد…
حال فارغ از این موضوعات و با توجه به دو تابعیتی بودن وی، امکان فعالیت در مناصب کلیدی و ارشد دولتی برای وجود ندارد اما برای فعالیتش در بخشهای کسبوکاری و حتی کمپانیهای اقتصادی محدودیت و منعی وجود ندارد.
پیگیریهای خبرنگار تسنیم حاکی از آن است که روحالله رحمانی در حال حاضر «مسئول بخش نوآوری و توسعه ایرانسل» است.
رحمانی در گفتوگویی با تسنیم ضمن تأیید این سمت سازمانی درباره رسالت بخش جدیدالتأسیس «نوآوری و توسعه» اپراتور دوم ارتباطی گفت: این بخش زمستان سال گذشته ایجاد شد و مسئولیت این بخش ورود ایرانسل به حوزه دیجیتال و بهطور خاص تولید اپلیکیشنهای موبایل و ارائه انواع خدمات نوآورانه است.
بخش نوآوری و توسعه اپراتور دوم موبایل با بیان اینکه روش کار ما «توسعه دادن و ایجاد استارتاپهای جدید در کشور است»، اظهار کرد: دنبال این هستیم تا زیستبوم ایجاد استارتاپهای بومی را کامل کنیم تا به این واسطه علاوه بر اشتغالزایی، بتوانیم خدمات جدید و نوآورانه به مشترکان تلفن همراه ارائه دهیم.
این مدیر نوآور همچنین اشارهای به اهداف این بخش جدیدالتأسیس در اپراتور دوم ارتباطی داشت و گفت: هدف ملموسی که ما داریم، ایجاد 250 هزار شغل در مدت پنج سال است.
وی افزود: علاوه بر این درصدد هستیم تا خدمات و فعالیتهای این واحد را نه صرفا برای ایران بلکه برای سایر نقاط دنیا داشته باشیم و به عبارت دیگر با تولید تکنولوژی در کشورمان به سمت صادرات آن برویم.
این اقدام قابل تحسین اپراتور دوم ارتباطی در جذب مدیری نخبه و نوآور، قطعا میتواند راهگشای فضای استارتاپی کشور و رونق اشتغال باشد.