مدیرعامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر بخواهیم دولت موفقی داشته باشیم باید میان هویت مکان، هویت فرد و هویت کسب و کار ارتباط برقرار شود که این امکان با مشخص شدن هویت مکانی محقق میشود.
حسین مهری در مراسم افتتاح پروژه سیماک (سیستم یکپارچه مدیریت املاک کشور) در اهواز، اظهار کرد: جهتگیری شرکتهای پست دنیا به سمت اسناد و کالا و پست نامهها به شدت در حال کاهش است.
وی افزود: با توجه به نیاز شهروندان، پستها جهتگیری و کسب و کار خود را تغییر دادند. در همین راستا پست جمهوری اسلامی ایران نیز از سه سال گذشته در این راه گام برداشته است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: پست جمهوری اسلامی ایران در بحث کالا اقدامات زیربنایی خود را آغاز کرده است که میتوان به توسعه تجارت الکترونیک، لجستیک هوشمند و فروشگاههای مجازی اشاره کرد.
مهری عنوان کرد: سال گذشته حدود ۵۰ درصد و در شش ماهه نخست امسال حدود ۴۲ درصد رشد در ترافیک بسته و امانت داشتهایم و امیدواریم با زیرساختهایی که در حال فراهم شدن است و با حمایت وزیر فناوری و ارتباطات بتوانیم لجستیک هوشمند را در کشور ساماندهی کنیم.
وی ادامه داد: ساماندهی سامانه لجستیک هوشمند تحولی در مجموعه تولید کشور ایجاد خواهد کرد و هزینههای پخش را به حداقل خواهد رساند.
مدیرعامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران گفت: پروژه جینف با حضور استاندار خوزستان در استان آغاز شده است.
مهری با بیان اینکه هویت مکان یکی از بحثهای اساسی برای تمام دولتها از جمله دولت تدبیر و امید است، از این رو حمایتهای زیادی در این خصوص صورت گرفته است، گفت: به دستور وزیر فناوری و ارتباطات قرار شد پروژه جینف به مدت ۸ ماه اجرایی و عملیاتی شود که تامین زیرساختهای لازم این پروژه نیازمند حمایتهای استاندار خوزستان و دستگاههای ذیربط است.
وی ادامه داد: در این پروژه طبق قانون نیاز است، به مکان یک کد یونیک تحت عنوان کد پستی داده شود، اما متاسفانه در حال حاضر هر مکان با کدهای مختلف شناخته میشود و این مساله جای نگرانی دارد. در این زمینه خوشبختانه دادن کد یونیک به مکانها در شهر اهواز آغاز شده است و در منطقه آزاد اروند نیز با توافق صورت گرفته اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحث آدرس استاندارد، اظهار کرد: در حال حاضر هر مکان با آدرسهای مختلف شناخته میشود، اما در این راستا طول و عرض جغرافیایی به مکانها داده میشود تا هر مکان با یک آدرس مشخص شناخته شود.
مهری بیان کرد: اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته و تاکنون ۱۳ میلیون طول و عرض جغرافیایی به مکانها اختصاص داده شده است که امکان یونیک کردن این مکانها در دنیا را به وجود آورده است.
وی با اشاره به اینکه سرویسهای راهاندازی شده در تهران از جمله اسنپ، تپسی و گوگلمپ از جهت امنیت، دقت و هزینههای پرداخت شده از سوی این شرکتها درست نیست، گفت: در این راستا اجرای طرح نقشههای پارسل بندی در دستور کار است. منطقه آزاد اروند پرداخت هزینههای اجرای این طرح در منطقه خود را متقبل شده و شهرداری اهواز نیز در این زمینه همکاری را داشته است. در صورت اعلام آمادگی دیگر شهرهای استان امکان اجرای طرح در این شهرها نیز وجود دارد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: در اجرای این طرح مشکلاتی از جمله معابر همنام، معابر بدون نام و ساختمانهای بدون پلاک وجود دارد که رفع این مشکلات مورد نیاز اجرای طرح جینف است.
مهری خاطر نشان کرد: پس از اجرای جینف مکانهای هوشمند شکل خواهد گرفت و سرویسهای مبتنی بر مکان ایجاد و در نهایت نقشههای سه بعدی آماده خواهد شد.