مذاکره سازمان تامین اجتماعی با استارت آپ ها برای بیمه شاغلان مجازی
معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی با اعلام شناسایی 11 استارت آپ و کسب و کار نوین برای پوشش بیمه ای پرسنل در کشور گفت: تحت هر شرایطی شاغلان مجازی بیمه خواهند شد اما اگر با کارفرمایان توافق حاصل شود، کارمان بهتر پیش می رود.
بحث بیمه کسب و کارهای نوین و مجازی در چند ماه گذشته به یکی از دغدغه های مهم کارمندان این کسب و کارها بدل شده است. این موضوع پیچیدگی های زیادی دارد. برای مثال آژانس های اینترنتی معتقدند رانندگان کارمندان آنها نیستند و تنها از بستر آنها برای یافتن مسافر سرویس و خدمات می گیرند. به همین دلیل زیر بار بیمه کردن رانندگان نمی روند. در مقابل تامین اجتماعی نظر دیگری دارد و امیدوار است بیمه رانندگان از طریق این کسب و کارها صورت بگیرد.
با این حال تامین اجتماعی ابزارهای بیمه اجباری در اختیار دارد و تهدید کرده است اگر با کارفرمایان کسب و کارهای نوین از طریق مذاکره به نتیجه نرسد، از طریق قانون بیمه اجباری به ماجرا ورود می کند.
محمدحسن زدا معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی در گفت وگو با ایسنا، درباره بیمه مشاغل وب و استارت آپ ها گفت: تحت پوشش گرفتن مشاغل مجازی در دستور کار اداره کل امور بیمه شدگان قرار دارد و جلسات متعددی با صاحبان این مشاغل برگزار شده است.
وی افزود: نوع رابطه این کارفرمایان با افراد خود، یک رابطه جدید است. به عنوان مثال در شرکت های تاکسی آنلاین چون اسنپ و تپسی، راننده پرسنل آنجا نیست ولی ارتباط ارگانیک هم دارد؛ حقوق بگیر نیست ولی پورسانت دریافت می کند. این نوع از رابطه باعث می شود به سمت شکل جدیدی از کار برویم، با این حال تحت هر شرایطی شاغلان مجازی بیمه خواهند شد.
معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه مذاکرات اولیه را با این شرکت ها انجام داده ایم، گفت: در حال حاضر 11 موسسه را شناسایی و وارد مذاکره شده ایم و اگر بتوانیم از طریق توافق به این نتیجه برسیم بهتر است و این آمادگی را داریم.
زدا ادامه داد: اگر از طریق توافق به نتیجه نرسیم ناچار هستیم از طریق قانون بیمه اجباری وارد شویم و چاره دیگری برایمان نمی ماند و نتیجه آن می شود که موسسه حسابرسی ما حسب دستور به این واحدها مراجعه کرده و از طریق بررسی اسناد و دفاتر مالی و نرم افزارها، افراد مرتبط را شناسایی و برای بیمه شان اقدام می کند. بنابراین پیشنهاد ما این است که توافق حاصل شود؛ زیرا از این طریق کارمان بهتر پیش می رود.