رگولاتوری

December 24, 2017
16:29 یکشنبه، 3ام دیماه 1396
کد خبر: 86705

گمرک سامانه رجیستری گوشیهای مسافری را طراحی می‌کند

رگولاتور ارتباطی کشور با ذکر یکی از چالشهای موجود بر سر راه رجیستری گوشیهای موبایل وارداتی توسط مسافران، از طراحی امکانی توسط گمرک کشور خبر داد.

فاز دوم طرح ملی ثبت گوشیهای موبایل وارداتی (رجیستری) از چهاردهم آذر ماه با اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و تصمیم کارگروه ساماندهی و مقابله با تلفن همراه وارد اجرا شد.

این مرحله از اجرا، تمام مدلهای گوشی و تبلت آیفون را شامل می‌شود و براساس اعلام اولیه قرار بود طی چند هفته، سایر مدلهای گوشی و تبلت را نیز اعمال قانون کند.

هرچند تمامی گوشیها و تبلتهایی که تا قبل از این تاریخ فعال شده بودند، مشمول رجیستری نمی‌شوند اما قوانین جداگانه‌ای از این پس برای وارد کردن گوشیهای مسافری به کشور وضع شده است.

با وجود تبلیغات و اطلاع‌رسانیهای پی‌درپی رسانه‌ها همچنان برخی مردم اطلاع کافی درباره ضوابط وارد کردن گوشی مسافری به کشور ندارند؛ آنان نمی‌دانند که اگر گوشی را وارد کشور کنند که جزو برندهای تحت نظارت رجیستری باشد تنها به‌مدت 30 روز می‌توانند از آن استفاده کنند و بعد از این مدت زمان دیگر امکان ارتباط برقرار کردن با آن نیست.

براساس طرح ملی رجیستری، گوشی افرادی که به‌عنوان مسافر یا گردشگر وارد کشور شده یا رومینگ خارجی دارند به‌مدت 30 روز در کشور فعال خواهد بود.

بر این اساس گمرک ایران با رعایت مقررات مسافری و لحاظ کردن شرایط غیرتجاری صرفاً یک دستگاه تلفن همراه، با اخذ حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی و عوارض متعلقه نسبت به ثبت شناسه تلفن همراه در سامانه مسافری اقدام می‌کند.

بنا بر این بخشنامه مرکز واردات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک، در صورت عدم اظهار تلفن همراه و عدم پرداخت حقوق ورودی و درج موارد فوق در سامانه مذکور در هنگام ورود به کشور، امکان رجیستری وجود نخواهد داشت و مسئولیت آن با مسافر است.

این موضوع، چالشی بود که تسنیم در گزارشی به شرح زیر به آن پرداخت و از مسئولان متولی امر درخواست کرد که راه چاره‌ای برای آن بیندیشند تا مسافرانی که با خود گوشی وارد کشور کرده و ناخودآگاه گمرک را رد کرده‌اند، امکان ثبت شناسه گوشی‌شان را داشته باشند.

بعد از انتشار این گزارش و پیگیریهای تسنیم، حسین فلاح جوشقانی؛ رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی امروز در حاشیه همایش سراسری مدیران وزارت ارتباطات اظهار کرد: در رابطه با تمهیدات گمرک برای گوشیهای مسافری قرار است سامانه‌ای طراحی شود تا زمانی که مسافری وارد کشور می‌شود زمان داشته باشد تا گوشی خود را ثبت و رجیستر کند.

معاون وزیر ارتباطات این را هم گفت که تا پیش از این به‌هنگام ورود، مسافر مجبور به ثبت گوشی خود بود که این موضوع به‌زودی از سوی گمرک اصلاح خواهد شد.

بنابراین کسانی که گوشی تلفن همراه با خود به کشور آورده و در بدو فعالسازی آن با پیامکی مبنی بر فعالیت ظرف 30 روز مواجه می‌شوند، به‌زودی امکانی برایشان فراهم می‌شود که به ثبت و رجیستری گوشی‌شان در سامانه گمرک بپردازند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.