شایعهای که واردکنندگان و مغازهداران را نگران کرده است
شنیده ها حاکی از آن است که یک فروشگاه اینترنتی به زودی به یکی از واردکنندگان عمده گوشی های آیفون تبدیل خواهد شد.
در حالی که تاکنون شرکت های اینترنتی واسطه ای میان واردکننده و خریدار بودند، ظاهرا یک فروشگاه اینترنتی قصد دارد به شکل مستقیم واردات گوشی های آیفون را انجام دهد. همین موضوع باعث بروز نگرانی هایی برای واردکنندگان شده است.
اپل یکی از برندهایی است که واردات گوشی آن به بازار کشورمان همیشه با مشکلاتی مواجه بوده است؛ از یک سو تحریم های آمریکا علیه ایران و از سوی دیگر نداشتن نمایندگی رسمی در کشورمان. همه این ها دست به دست هم داده که گوشی های اپل همیشه برای واردات و رسیدن به دست مشتری و نیز ارایه سرویس های آن با موانع زیادی همراه باشد. بر این اساس با توجه به اینکه محصولات اپل و به ویژه گوشی های هوشمندش در بازار ایران همیشه طرفداران پر و پا قرصی داشته اند، از سال گذشته چندین شرکت از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان مجوز واردات آیفون را به کشور دریافت کردند.
براین اساس قرار شد که شرکت هایی که مجوز واردات دارند اقدام به عرضه این گوشی ها در بازار کشور کنند و این گوشی ها را به شکل رسمی و با گارانتی در اختیار مشتری قرار دهند.
همه ما می دانیم که واردات برندی مثل اپل با مشکلات بسیاری همراه است چرا که برای نمونه انحصارگرایی این کمپانی همیشه جزوی از سیاستش بوده و ارایه سرویس ها و خدماتی برای این برند بدون پشتیبانی از شرکت مادر، چه سختی هایی پیش پای شرکت های واردکننده گذاشته است.
با همه این ها اگرچه بحث رجیستری و نوسانات نرخ ارز باعث شد تا قیمت گوشی با افزایش چشمگیری همراه شود اما کم وبیش واردات روال خود را طی می کند و کم کم کاربران به سوی خرید گوشی های با گارانتی روانه می شوند تا اینکه شایعاتی به گوش می رسد حاکی از آنکه یک فروشگاه بزرگ اینترنتی نیز به جمع واردکنندگان گوشی های آیفون خواهد پیوست.
البته از چندی پیش که موضوع اجرای طرح رجیستری گوشی های موبایل مطرح شد، مدام گزارش های رسمی منتشر می شد مبنی بر تشویق کاربران به خرید انحصاری گوشی های آیفون از فروشگاه های اینترنتی. بنابراین ارایه مجوز واردات گوشی از سوی دولت به فروشگا ه های اینترنتی خیلی دور از ذهن نبود.
با این حال، پیوستن فروشگاه های اینترنتی به جمع واردکنندگان گوشی ، تبعاتی درپی خواهد داشت که می توان یکی از آنها را جمع شدن کسب و کارهای کوچک دانست اگرچه در دراز مدت می توان ورشکستی شرکت هایی را انتظار کشید که به سختی مجوز واردات گرفته اند و با مشکلات بسیاری از جمله حذف شدن ارز دولتی و ثبت سفارش کالا دست و پنجه نرم کرده اند.
از سوی دیگر فروشگاه های بزرگ اینترنتی با توجه به توان مالی بسیاری که دارند، اگر قرار باشد گوشی وارد کنند تعداد بسیار بیشتری نسبت به سایر واردکنندگان گوشی وارد می کند و واردات برای این شرکت هزینه کمتری نسبت به واردکنندگان خرد خواهد داشت و همین موضوع هم ضربه ای به واردکنندگان کنونی وارد می کند و قطعا واردات گوشی هم در انحصار شرکتی مثل دیجی کالا قرار می گیرد مثل همه عرصه هایی که این کمپانی وارد شده و توانسته ضربه بزرگی به آن صنف وارد
کنند.
از سوی دیگر در حالی فروشگاه های اینترنتی در حال ورود به عرصه واردات گوشی هستند که در دنیا چنین اتفاقی نیفتاده و شرکت های اینترنتی فقط نقش واسطه را میان واردکننده و خریدار ایفا می کنند.
بر این اساس باید منتظر بمانیم و ببینیم در آینده چه اتفاقی می افتد و آیا فروشگاه های اینترنتی هم به جمع واردکنندگان گوشی خواهد پیوست یا خیر.