اپلیکیشن

December 30, 2017
9:15 شنبه، 9ام دیماه 1396
کد خبر: 86838

اپلیکیشنی که پسوردها را افشا می‌کند

یکی از اپلیکیشن‌های مدیریت گذرواژه‌ی ویندوز ۱۰ در معرض آسیب‌پذیری امنیتی جدیدی قرار دارد که اگر کاربران به آن متکی باشند، اطلاعاتشان را در معرض افشا قرار می‌دهد.

یکی از محققان امنیتی گوگل به نام اورمندی که در گذشته اشکالات عمده‌ی موجود در ویندوز و ویژگی‌های آن را کشف کرده و گزارش داده بود، به تازگی اعلام کرده است که ویندوز ۱۰ در معرض آسیب‌پذیری امنیتی جدیدی قرار دارد که روی کاربران مایکروسافت تاثیر می‌گذارد.

این آسیب‌پذیری در اپلیکیشن مدیریت گذرواژه‌ی کیپر (Keeper) وجود دارد که در برخی از نسخه‌های ویندوز۱۰ از پیش نصب شده است.

مدیریت گذرواژه‌ در تولید و بازیابی رمزهای‌ عبور پیچیده کمک می‌کند، آن‌ها را در پایگاه داده‌ی رمزگذاری‌ شده ذخیره یا بر اساس تقاضا محاسبه می‌کند. همچنین کیپر رمزهای عبور قوی را ایجاد و این رمزها را در همه‌ی سیستم‌عامل‌ها و دستگاه‌ها سازماندهی می‌کند.

در حالی که این مسئله، نقص امنیتی در ویندوز و یا سایر محصولات مایکروسافت به حساب نمی‌آید؛ اما جزئیات اطلاعات کاربران ویندوز را در معرض افشا قرار می‌دهد، زیرا مهاجمان می‌توانند رمز عبور کاربران را در صورتی که به کیپر متکی باشند، سرقت کنند. همچنین یک نسخه آزمایشی توسط این محقق امنیتی منتشر شده است که ثابت می‌کند، آسیب‌پذیری وجود دارد که باعث سرقت رمزهای عبور توییتر نیز می‌شود.

مایکروسافت اعلام کرده است که این مشکل در به‌روزرسانی جدید برطرف خواهد شد. همچنین شرکت توسعه‌دهنده‌ی مدیریت رمز عبور کیپر این نقص را تایید و به‌روزرسانی نسخه‌ی ۱۱.۴.۴ را برای رسیدگی به آن منتشر کرده است. افزونه‌ی مرورگر برای مرورگرهای اج، کروم و فایرفاکس به طور خودکار به‌روز می‌شود. البته هنوز هیچ حمله‌ای که از این آسیب‌پذیری استفاده کند، منتشر نشده است.

کاربران ویندوز ۱۰ در صورت عدم نیاز می‌توانند در مدیریت پسورد کیپر، قابلیت ذخیره‌سازی رمز عبور را غیرفعال کنند. در اینصورت دیگر نسبت به سرقت رمز عبور آسیب‌پذیر نیستند. با وجود این مایکروسافت هنوز در رابطه با اینکه چگونه مدیریت پسورد کیپر روی کامپیوتر کاربران و بدون اطلاع آنان نصب شده، توضیحی نداده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.