در نامهای به رییس جمهور اعلام شد؛ اعتراض اتحادیه فناوران رایانه به عملکرد سازمان امور مالیاتی، بیمه، گمرک و شهرداری
رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران در نامهای اعتراضی به رییس جمهور مشکلات فعالان صنف فناوری اطلاعات را تشریح کرد.
سیدمهدی میرمهدی رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در این نامه به عملکرد بعضی از سازمان های زیر مجموعه دولت تدبیر و امید معترض شد.
وی در این نامه از عملکرد بسیار ناعادلانه سازمان امور مالیاتی درباره اعضای صنف، عملکرد نامناسب سازمان تامین اجتماعی، عملکرد بدون منطق و اجرای سلیقه قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران و برخورد نادرست شهرداری ها درباره تابلوهای واحد صنفی و پاساژها، در نظر گرفتن تابلوی فروشگاه ها و پاساژهای کامپیوتری به عنوان تبلیغ تجاری و درخواست مبالغ هنگفت گلایه کرده و خواستار رسیدگی دولت شده است.
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در این باره به فناوران گفت: مالیات یکی از مشکلات عمده صنف رایانه است که واحدهای صنفی و فروشگاهی را بسیار درگیر کرده است.
میرمهدی افزود: سازمان امور مالیاتی هر سال درصدی را با اصناف توافق می کند، اما به این توافق پایبند نمی ماند و مجددا به برخی از صاحبان فروشگاه ها برگ تشخیص می دهند.
وی اضافه کرد: این کار را بسیار نرم انجام می دهند تا نمود زیادی پیدا نکند. اغلب در هر پاساژ کامپیوتری دو یا سه فروشگاه درگیر هستند.
وی با بیان اینکه بازار با رکود شدیدی مواجه است و فروشگاه ها توان پرداخت مالیات را ندارند، گفت: درآمدها اکنون به حدی پایین است که فعالان صنف نمی توانند مالیات هایی را که سازمان امور مالیاتی برای آنها تعیین می کند، بپردازند.
میرمهدی گفت: دولت برای ایجاد یک شغل 300 میلیون هزینه می کند، این در حالی است که واحدهای صنفی به خاطر پرداخت مالیات های سنگین مجبورند نیروی انسانی خود را تعدیل کنند.
وی درباره مشکل بیمه فعالان صنف رایانه نیز گفت: سازمان بیمه و تامین اجتماعی دو یا سه بار در سال واحدهای صنفی را جریمه می کند. حتی ما مدرک داریم که فروشگاهی مدارک را ارایه کرده و تمام پرداخت های بیمه را انجام داده، اما دوباره جریمه شده است.
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران درباره مشکل گمرکی صنف گفت: در امور گمرکی شفافیت لازم وجود ندارد. با وجودی که سیستم پنجره واحد به امر کمک کرده است اما کماکان مشکلات زیادی درباره عدم شفافیت گمرکی وجود دارد.
وی افزود: تا زمانی که مسوولان گمرکی نخواهند هیچ کاری پیش نمی رود. بسیاری از کارکنان گمرک صاحب تخصص لازم نیستند و کم کاری می کنند.
وی در ادامه با انتقاد از عملکرد شهرداری درباره تابلوهای واحد صنفی و پاساژها، گفت: طبق قانون فروشگاه ها می توانند بر سر در مغازه خود تابلو نصب کنند و هیچ ایرادی در این زمینه وجود ندارد. اما وقتی شهرداری با کمبود بودجه مواجه می شود، سراغ واحدهای صنفی می آید و به بهانه تبلیغات از آنها پول می خواهد.
میرمهدی همچنین یادآور شد: نادیده گرفتن صنف فناوری اطلاعات و کم توجهی یا بی توجهی موجب خروج سرمایه و مغزهای این کشور به کشورهای غربی خواهد شد و با ادامه این روند تعداد زیادی از واحدهای صنفی تعطیل می شوند که به بیکاری جوانان دامن زده می شود؛ جوانانی که فارغ التحصیل دانشگاهی در رشته های مربوط به IT هستند.
وی گفت: امیدواریم این مکاتبه مورد عنایت و توجه شخص رییس جمهور قرار بگیرد و برای صنف فناوران رایانه تهران اثرات ثمر بخشی به جای بگذارد تا اتحادیه وظیفه خود را در مقابل اعضای صنف به انجام رسانیده باشد.