تسریع در راهاندازی شبکه امن ۵G: راهکار دولت ترامپ جهت مقابله با جاسوسی احتمالی گوشیهای چینی
تیم امنیت ملی دولت ایالات متحده آمریکا به نسل پنجم اینترنت پرسرعت بعنوان یک گزینه قدرتمند برای مقابله با جاسوسی غول های تکنولوژی چینی در گوشی های همراه کارمندان کاخ سفید نگاه میکند.
براساس نظر مقامات دولت ترامپ؛ تعریف شبکه ۵G، با هدف پرداختن به موضوع تهدید چین برای امنیت سایبری و اقتصادی آمریکا خواهد بود.
براساس اسناد منتشر شده شورای امنیت ملی امریکا، چین به یک جایگاه غالب در تولید و بهره برداری زیرساخت های شبکه دست یافته و این موضوع یک عامل تهدید کننده برای آمریکا از جمله در حوزه هوش مصنوعی خواهد بود.
طبق گزارش های مختلف تیم امنیت ملی دولت آمریکا تصمیم دارد یک شبکه اینترنت۵G ایمن و متمرکز ایجاد کند؛ یکی از مقامات ارشد گروه امنیت ملی آمریکا روز یکشنبه عنوان کرد: شبکه اینترنت ۵G می تواند به امنیت ملی و سایبری ایالات متحده کمک بسزایی کند.
به گفته وی، هم اکنون مساله راهاندازی نسل پنجم اینترنت در آمریکا تنها به منظور دسترسی هرچه سریعتر این کشور به اطلاعاتی است که گوشیهای ساخت شرکتهای هواوی و زد تی ای از کارکنان و مقامات کاخ سفید به سرقت برده و مخابره و جاسوسی کرده اند و تحویل دولت چین قرار دادهاند.
محدود کردن Huawei در آمریکا و برهم زدن معامله AT&T با هواوی و ممانعت از نفوذ ZTE در صنایع آمریکایی بخشی از استراتژی آمریکا در برابر چین تلقی شده است و در تازهترین تصمیم دستیار ترامپ اعلام کرده است که با ساخت شبکه فوق سریع ۵G، دیگر چینیها قادر به شنود مکالمات آمریکایی نخواهند بود.
به گفته مقامات آمریکایی، یکی از روش ها، ایجاد یک شبکه ۵G توسط کنسرسیومی از اپراتورهاست.
براساس گزارش رویترز، شرکتهای آمریکایی قرار است طی مدت ۷ سال و با سرمایهگذاری ۲۷۵ میلیارد دلاری، دست به توسعه ۵G در این کشور بزنند.
با این وجود و علی رغم هزینه چند میلیارد دلاری اپراتورهای اصلی فعال در ارتباطات بی سیم، جهت خرید طیف فرکانسی ۵G، مشخص نیست آیا دولت آمریکا طیف آزاد کافی برای واگذاری در اخیار دارد یا خیر
از جمله فعالیت های اپراتورهای امریکایی در این حوزه میتوان به هزینهکرد ۸ میلیارد دلاری اپراتور مخابراتی T-Mobile و ۶.۲ میلیاردلاری شرکت خدمات ماهوارهای Dish Network به منظور کسب بخش عمده طیف فرکانسی در این حوزه در مزایده دولت اشاره کرد.
به گفته این مقام دولتی، AT&T نیز قرار است برای اولین بار سرویس ۵G خود را در ۱۲ ایالت آمریکا راهاندازی کند.
طرح این شبکه برای مقابله با تهدید امنیت سایبری چین در آمریکا ارائه شده است. البته پیشنهاد این طرح در سطوح پایین سازمانی مطرح شده و احتمالا ۶تا۸ ماه طول می کشد تا ترامپ آن را بررسی کند.
آن سوی ماجرا شرکت های هواوی و ZTE دو تولیدکننده بزرگ گوشی هوشمند چینی تلاش میکنند همچنان نفوذ خود در بازار گوشی همراه در آمریکا را گسترش دهند. اما به نظر میرسد این دو شرکت تصمیم گرفتهاند هزینه کمتری برای لابیگری در ایالات متحده پرداخت کنند چراکه آنها بر این باورند صرف هزینه های بیشتر در این کشور برای لابی گری، چیزی بجز اسراف پول، وقت و انرژی نخواهد بود.
نگاه منفی ریاست جمهوری آمریکا به دولت های دیگر همچون چین باعث شده است که قوانین و مقررات سخت گیرانه تری در قبال حضور غول های تکنولوژی غیر آمریکایی در این کشور وضع و اجرا شود