امنیت

February 5, 2018
9:00 دوشنبه، 16ام بهمنماه 1396
کد خبر: 87778

چند تکنیک ساده برای ایمن‌سازی مودم

برخی از مشترکان شبکه های اینترنت خانگی مانند ADSLها تصور می‌کنند که به صرف گذاشتن یک رمز روی شبکه وای فای خود دیگر به طور کامل زمینه را برای سوءاستفاده‌های احتمالی بسته‌اند؛ در حالی که با گسترش برخی شیوه‌های جدیدتر هک این شبکه‌ها، مشترکان هم باید یک سری تکنیک‌هایی را برای امنیت بیشتر به کار گیرند.

مهمترین نکته در استفاده بی‌جا از اینترنت‌های شخصی رعایت نکردن اصول اولیه استفاده از شبکه‌های بی‌سیم است. نکاتی که اگر رعایت شود قطعا دست درازی‌های بی‌جا به اینترنت شما هم کاهش پیدا می‌کند. در زیر برخی از شیوه‌های ساده برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از شبکه‌های وای‌فای می‌آید که در صورت به کارگیری می‌تواند تا حدود زیادی از هک شدن ADSL شما جلوگیری کند.

WPS وای فای خود را غیر فعال کنید؛ توجه داشته باشید روشن بودن این قابلیت، موجب هک شدن بسیاری از مودم‌های بی‌سیم می‌شود. بهتر است این قابلیت را به طور کامل خاموش کرده و از شیوه رمزگذاری استفاده کنید. همچنین مک فیلترینگ (MAC Filtering) را فعال کنید چرا که زمانی که مک فیلترینگ شما فعال باشد، فقط سیستم‌هایی که شما در مودم تعریف کرده‌اید قابلیت دسترسی پیدا می‌کنند و حتی اگر هکری پسوورد وایرلس را داشته باشد امکان متصل شدن نخواهد داشت.

بر اساس اطلاعت سایت پلیس فتا بهتر است یک پسورد قدرتمند Wi-Fi و پروتکل رمزگذاری بسیار قوی انتخاب کنید؛ در این مورد WPA۲ – Wi-Fi Protected Access II بهترین انتخاب برای شماست. WPA و WEP به کمک شیوه‌های بروت فورس قابل هک کردن هستند. در صورت امکان، یک شبکه دوم WiFi برای دوستان یا اعضای خانواده خود در نظر گرفته و آن را نیز به روش WPA۲ رمزگذاری کنید. با این کار شبکه خود را به طور کامل از آنان جدا می سازید.


آدرس آی پی ورود ابتدایی را تغییر دهید؛ به عنوان مثال بسیاری از روترها دارای آدرس مشخصی همچون ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ یا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۲۵۴ هستند؛ در صورت امکان این آدرس را به آدرسی نظیر ۱۹۲.۱۶۸.۰.۶۷ تغییر دهید. این عمل از وقوع حملات CSRF جلوگیری به عمل می آورد.


جالب است بدانید برای افزایش امنیت WI-FI، می‌توان کاری کرد که فقط خودتان از وجود WI-FI تان باخبر باشید و بقیه افراد نتوانند WI-FI شما را پیدا و به آن دسترسی پیدا کنند. در این حالت SSID وای فای شما پنهان می‌شود و متصل شدن به آن دشوارتر خواهد شد؛ با پنهان کردن WI-FI افراد برای متصل شدن به WI-FI شما،  باید SSID را هم بدانند.

در آخر هم می‌توانید پسورد پیش‌فرض ورود را تغییر دهید؛ بسیاری از مودم‌ها دارای پسوردهای پیش‌فرض هستند که برای ورود به صفحه تنظیمات مودم، هکرها از همان پسوردها استفاده می‌کنند. درصد بسیار بالایی از کاربران نام کاربری و پسورد admin – admin را تغییر نمی‌دهند؛ با ورود به آی پی آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ ، حتما این پسورد را تغییر دهید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.