راهنمای خرید هدفون؛ چه هدفونی برای ما مناسب است؟
این روزها افراد هنگام خرید هدفون با مدل های مختلفی مواجه می شوند که ممکن است آنها را کاملاً سردرگم کند. کاربران باید در نظر داشته باشند که به دنبال چه نوعی از هدفون ها (از نوع داخل گوشی، روگوشی یا دور گوشی) هستند و این که از نوع سیمی باشد و یا بی سیم (یا حتی کاملاً بی سیم) و همچنین قابلیت های اضافه ای مانند امکان حذف صداهای اضافی را داشته باشد یا خیر تا بدین ترتیب بتوان سر و صدای محیطی را از بین برد. قیمت نیز در انتخاب کاربران دخیل است. به هر حال هر کسی محدودیت بودجه دارد.
اگر با این روش ها، تعداد انتخاب های خود را کاهش داده اید، ما چندین نوع از مناسب ترین هدفون های موجود را معرفی کرده ایم که شامل انواع بی سیم، ورزشی، حذف کننده نویز و همین طور انواع ارزان قیمت می شود.
اگر هنوز هم کمی در مورد انواع هدفون ها سردرگم هستید، در اینجا اطلاعاتی به شما ارائه می کنیم که امیدواریم به شما در پیدا کردن مسیر مناسب کمک کند.
فرم و استایل
امروزه دیگر، تمایز هدفون های قابل حمل و خانگی از بین رفته است، اما گمانه زنی های زیر از نوع هدفون گزینه های خرید خود شما را بیش از پیش روشن می کند. با چه هدفی می خواهید از این وسیله جانبی استفاده کنید (برای موسیقی، سینمای خانگی یا بازی) و همچنین جایی که قصد دارید آن را گوش دهید (در خانه و یا در حال حرکت)، طیف وسیعی از انواع ممکن را که می خواهید روی آنها تحقیق کنید، به تعداد کمتری تبدیل می کند.
1) هدفون های داخل گوشی
هدفون های داخل گوشی از مدل های یکبار مصرف که در یک هواپیما دریافت می نمایید، گرفته تا آن دسته که برای استفاده در گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار می دهید و یا مدل هایی با عملکرد بالا را شامل می شوند که صداهایی با کیفیت را ارائه می دهند و قابل رقابت با انواع فول سایز نیز هستند. گوشی های کوچک آنها روی گوش بیرونی قرار می گیرند یا اینکه داخل گوش می روند و بعضی از مدل ها، به ویژه نمونه های ورزشی، شامل بال یا باله هایی برای قرارگیری مناسب تر و ایمن تر روی گوش هستند.
ویژگی های منفی: کیفیت صدا و همین طور میزان باس صدا با مدل های فول سایز قابل مقایسه نیست؛ در مواقع استفاده ی طولانی مدت احساس ناراحتی به همراه می آورند؛ برخی از مدل های آنها نصب و جداسازی سخت تری دارند و در محیط های اداری گزینه ی ایده آلی به شمار نمی روند؛ مدل های دوسیمی این دستگاه در اغلب موارد بیش از حد گره می خورند.ویژگی های مثبت: کاملاً جمع و جور و دارای وزنی سبک؛ بسیاری از این مدل ها دارای میکروفن و همین طور دگمه هایی برای کنترل هستند که روی سیم تعبیه شده و می توانند نویزهای خارجی را به عالی ترین شکل ممکن کاهش دهند و تقریباً هیچ تداخلی با گوشواره، عینک، کلاه و مدل موهای کاربران ندارند.
قابلیت های اضافی: دارای دگمه هایی برای کم و زیاد کردن سطح صدا، انواع مختلفی از گوشی ها برای گذاشتن داخل گوش با مواد مختلف (شامل فوم، لاستیک و سیلیکون)؛ دارای راهنمای روی گوشی، درایورهای مختلف برای تنظیم کردن
2) هدفون های روگوشی
این دستگاه جانبی بر روی قسمت خارجی گوش قرار می گیرند و مدل های ارزان قیمت قابل حمل و انواع پیشرفته ی خانگی را شامل می شوند. در حالی که هدفون های روگوشی می توانند دارای نوعی طراحی بسته باشند که گوش را می پوشاند، اما برخی ها مدل هایی فول سایز را می پسندند که میزان ایزولاسیون صدا را افزایش می دهد و هیچ صدایی را به فضای بیرون و به گوش افراد حاضر در محیط نمی رساند. با این وجود هدفون های دارای پد می تواند برای محیط های اداری مورد استفاده قرار گیرد، جایی که کاربران صدای محیط را هم بشنوند.
ویژگی های مثبت: تقریباً جمع و جور، در مقایسه با هدفون های فول سایز، کمتر پیش می آید که باعث داغ شدن گوش شوند؛ بعضی مدل ها قابل تا شدن هستند تا حمل ساده ای داشته باشند.
ویژگی های منفی: ایزولاسیون صدای کمتر نسبت به مدل های داخل گوشی و یا فول سایز؛ میزان باس آنها در مقایسه با مدل های فول سایز کمتر است؛ صداهای آن به گوش اطرافیان می رسد.
قابلیت های اضافی: دارای میکروفن و دگمه های کنترلی روی سیم ها؛ دارای پدهای گوشی اضافی؛ جعبه ی مخصوص برای حمل و نقل؛ دارای سیم پیچ دار و یا صاف
توضیحات فنی برای این نوع هدفون بسیار جامع است و شامل هر هدفون با پد مخصوص می شود که کاملاً روی گوش های شما را می پوشانند. به دلیل اندازه و قابلیت ایزولاسیون صدایی، هدفون های فول سایز اغلب مناسب استفاده در خانه هستند تا اینکه بخواهیم برای موارد بیرون از منزل استفاده کنیم، اما محبوبیت کنونی هدفون های فول سایز که قابلیت حذف نویز را دارند، این قانون را زیر سؤال برده اند.
3) هدفون های فول سایز
ویژگی های مثبت: هدفون های بزرگ معمولاً دارای بیشترین میزان باس و سطح صدا هستند؛ پد روی گوشی آنها میزان وسعت صدا را افزایش می دهد؛ صدای فراگیر آنها به صورت مؤثر اصوات مزاحم بیرونی را کاملاً از بین می برد و صدای موسیقی را درونِ گوش شما نگاه می دارد.
ویژگی های منفی: حجم زیاد این نوع دستگاه حمل آنها را با مشکل مواجه می کند؛ برخی از مدل های فول سایز باعث داغ شدن گوش های کاربر می شوند؛ بزرگ بودن هدبند این هدفون ها ممکن است با گوشواره، عینک و برخی از انواع مدل موها تداخل ایجاد کنند و برای کاربر مشکل به وجود آورند.
قابلیت های اضافی: ساختار قابل تا شدن؛ سیم هایی جداشدنی؛ میکروفن؛ دارای دگمه هایی برای کنترل صدا و موارد دیگر روی سیم ها؛ پدهای قابل تعویض؛ دارای فیش 3.5 میلی متری اضافی برای مواردی که تعداد افراد شنونده بیشتر از یک نفر است.
4) هدفون های بی سیم
محبوب ترین فناوری برای انتقال بی سیم موسیقی بلوتوث است، اما در نظر داشته باشید که با این روش کمی از کیفیت صدا را به خاطر روندهای تراکم سازی فایل از دست می دهید. برای مقابله با این کاهش کیفیت صدا، برخی از مدل ها از کدک بلوتوث aptX پشتیبانی می کنند که کیفیت صدا را کمتر دستخوش تغییر می کند.
هدفون های سینمای خانگی همراه با قابلیت اتصال RF (فرکانس رادیویی) نیز ارائه شده اند و با قابلیت وای فای نیز در حال ورود به بازار هستند.
ویژگی های مثبت: هیچ سیمی بین هدفون و دستگاه صوتی مورد نیاز نیست. می توانید صدا را تا فاصله 10 متری و در برخی موارد با فاصله ای بیشتر از دستگاه پخش گوش دهید.
ویژگی های منفی: هنگامی که باتری هدفون شما تمام شود، موسیقی متوقف می شود؛ متراکم کردن فایل صوتی می تواند باعث کمتر شدن میزان پویایی صدای موسیقی شود.
قابلیت های اضافی: دارای قابلیت حذف نویز و پورت 3.5 میلی متری، دارای اتصال سیمی، پدهای قابل تعویض و جعبه ی مخصوص حمل و نقل.
5) هدفون های کاملاً بی سیم
تعداد هدفون هایی که کاملاً بدون سیم هستند به شکل روزافزونی در بازار رو به افزایش است. در برخی از آنها همچون ایرپاد ساخت اپل و اسکای باد ساخت آلفا آدیو سعی شده که سادگی حفظ شود و دارای قابلیت های نسبتاً محدودی هستند. اما مدل های پیشرفته تر همچون Dash Pro ساخت براگی و Hear One ساخت داپلر لبز قابلیت های هوشمند و پیشرفته ی بیشتری دارند.
ویژگی های مثبت: هیچ سیمی به هیچ صورتی در آنها وجود ندارد.
ویژگی های منفی: عمر باتری در این دستگاه نسبتاً پایین است؛ باید مراقب باشید که یک یا هر دو پد مخصوص گوشی را گم نکنید؛
قابلیت های اضافی: کیس مخصوص شارژ، سنسور داخلی سنجش ضربان قلب ، دارای دگمه های لمسی روی گوشی ها؛ قابلیت فیلتر کردن پیشرفته نویزها
6) هدفون های حذف کننده ی نویز
این هدفون ها نویز محیطی را با قابلیت آنتی نویز برطرف می کنند و صداهای اضافی داخل گوش را کاهش می دهند. آنها صداهای محیط اطراف را حذف نمی کنند، اما مدل های بهتری هستند که هرگونه صدای اضافی، از جمله صداهای شبیه به سیستم تهویه هواپیما را کم می نمایند. هدفون های حذف کننده نویز انواع مختلفی دارند و از مدل های کوچک داخل گوشی تا فول سایز را شامل می شوند. از آنجا که دیگر نیازی نیست تا برای نشنیدن سروصدای محیطی صدا را زیاد کنید، این نوع هدفون امکان گوش دادن با صدای کمتر را به شما ارائه می کند که در نهایت کمتر باعث خستگی گوش می شود. شما همچنین جزئیات بیشتری را در موسیقی می شنوید.
ویژگی های مثبت: فناوری حذف کننده ی اکتیو نویز صداهای محیطی را کاملاً حذف می کند؛ گزینه ای ایده آل برای مواقعی که سوار هواپیما می شوید و یا مواقعی که صبح ها به سر کار می روید.
ویژگی های منفی: کیفیت صدای طبیعی موسیقی را تغییر می دهد؛ به خاطر قابلیت حذف نویزهای محیطی، برخی افراد احساس ناراحتی و حس زیر آب بودن را تجربه می کنند.
قابلیت های اضافی: اتصال بی سیم؛ جعبه مخصوص حمل و نقل؛ باتری های شارژشدنی؛ دارای دگمه های کنترلی برای صدا و موارد دیگر روی گوشی ها
7) هدفون های سیمی USB-C یا لایتنینگ
با USB-C یا لایتنینگ می توانید هدفون را به صورت مستقیم به پورت لایتنینگ (روی دستگاه های اپل) یا پورت های USB-C (روی دستگاه های اندروید) متصل کنید. فیش استاندارد نوعی اتصال آنالوگ است که در عین حال اتصال دیجیتالی مستقیم را نیز فراهم می کند. این دستگاه ها از گوشی برق می گیرند (برق بسیار کمی از باتری دریافت می کنند) و دارای یک مبدل DAC یکپارچه (مبدل دیجیتال به آنالوگ) هستند که معمولاً از نمونه DAC موجود در تلفن بسیار بهتر است.
انواع زیادی از این هدفون ها در بازار موجود نیست، اما با سبک های مختلفی شامل انواع داخل گوشی، روگوشی و دورگوشی عرضه شده اند.
ویژگی های مثبت: اتصال دیجیتالی مستقیم صدا را باکیفیت تر می کند.
ویژگی های منفی: برای اتصال به جک صوتی آنالوگ نیاز به یک مبدل دارند؛ کمی از حجم باتری شما را مصرف می کنند؛ نسبت به نوع سیمی استاندارد، گران تر هستند.
قابلیت های اضافی: امکان یکپارچه حذف نویز به صورت فعال که انرژی آن از گوشی شما به دست می آید.
8) هدفون های ورزشی
هدفون های ورزشی یکی از محبوب ترین انواع هدفون ها به شمار می روند و بهترین آنها امروزه از نوع بی سیم هستند. این هدفون ها مقاوم در برابر عرق و یا حتی کاملاً ضد آب می باشند و می توان آنها را در ورزشگاه، برای دویدن و یا دوچرخه سواری استفاده کرد. بعضی از آنها طراحی باز یا نیمه باز دارند تا به دلایل ایمنی به برخی از صداها اجازه ورود دهند (بنابراین شما می توانید سر و صدای ترافیک را بشنوید). با این حال، مدل های دیگر آن دارای طراحی جداسازی سر و صدا هستند.
اکثر آنها به عنوان یک هدفون روزمره کار می کنند، هرچند برخی از آنها برای استفاده روزمره بهتر از بقیه هستند.
ویژگی های مثبت: طراحی شده برای استفاده هنگام فعالیت های ورزشی؛ مقاوم در برابر تعریق یا حتی ضد آب.
ویژگی های منفی: برخی از مدل ها دارای طراحی باز هستند و برای محیط های پر سر و صدا مناسب نیستند.
قابلیت های اضافی: دارای سنسور ضربان قلب.
قابلیت ها
اندازه، نوع و تکنولوژی یک هدفون برای تصمیم گیری هنگام خرید بسیار مهم است. اما لازم است که ویژگی ها و واژگان اختصاصی این دستگاه را شناسایی کنیم. در زیر فهرستی از مهم ترین ویژگی ها را آورده ایم که باید قبل از پیدا کردن هدفون مناسب، آنها را بررسی کنید.
باس: حتی در بهترین حالت، باس هدفون هرگز دارای کیفیتی مانند بلندگوها و ساب ووفر ها نیست، اما بسیاری از تولید کنندگان «صدای انحصاری» دستگاه خود را برای تثبیت فرکانس های پایین تنظیم می کنند.
راحتی و وزن: ارزیابی کیفیت صدا همیشه یک سلیقه شخصی است، اما تنها راه قضاوت در مورد راحتی این است که هدفون را حداقل 10 دقیقه روی گوش بگذارید و گوش کنید.گوشی ها کوچک و قابل حمل هستند، اما – به جز یکی دو مدل پیشرفته- نمی توانند با هدفون های فول سایز و روگوشی برای میزان پاسخ باس عمیق و یا محدوده دینامیکی درونی رقابت کنند. هدفون های مهر و موم شده (بسته) در مقابل باز: مدل های رو گوشی عایق سر و صدا، و یا انواع فول سایز – صداهای محیطی را از گوشتان دور می کند. البته، میزان جداسازی از هدفونی به هدفون دیگر متفاوت است، و محدودیت های مهر و موم باعث بیرون رفتن صدای هدفون به فضای اطراف می شود. مدل های مهر و موم شده، برای گوش دادن به موسیقی هنگام مواقع تنهایی ایده آل هستند، جایی که نمی خواهید دیگران صدا را بشنوند. هدفون های باز مانند مدل های فوم ایرپاد و بسیاری از طرح های ورزشی صدا را به بیرون می فرستند و صدای بیرونی توسط کاربر هدفون شنیده می شود و صدا داخلی نیز توسط هرکسی در نزدیکی شنوندگان قابل شنیدن است. به طور کلی، این هدفون ها صدای بهتری در مقایسه با هدفون های «باز» تولید می کنند. از آنجا که آنها همه چیز را از دنیای بیرون محدود نمی کنند، هدفون های پشت باز برای فعالیت در فضای باز مانند دویدن توصیه می شود، چرا که محیط به آگاهی شما نیاز دارد.
آیا ایرپادها بیش از حد به گوش شما فشار می آورند؟ هدفون هایی که گوشهای شما را پوشش می دهند، ممکن است موجب ایجاد گرمای آزار دهنده ای شوند، اما برای اینکه بتوانید این مسلئه را درک کنید، باید آنها را روی گوش بگذارید. برخی از انواع مدل های مهم و موم شده بزرگ تر با پدهای چرمی نازک بدترین نوع این هدفون ها به شمار می روند.
طول عمر: هیچ دلیلی وجود ندارد که هدفون یکبار مصرف باشد. بر خلاف تقریباً هر چیز دیگری در قلمرو لوازم الکترونیکی مصرفی، هدفون های به بازار آمده کنونی، بیش از شش ماه یا یک سال کار می کنند.
از کیفیت ساخت هدفون های خود اطمینان حاصل نمایید. به عنوان مثال، بعضی از گوشی ها و هدفون های قابل حمل در بازار نسبتاً شکننده هستند، اگر قرار است که برای کمتر جا گرفتن، این هدفون ها تا شوند، آیا لولاهای آنها قوی هستند یا در یک یا دو ماه از هم جدا خواهند شد؟ فراموش نکنید که در نظر گرفته شود که هدفون ها و گوشی ها در طول عمر خود بیشترین میزان خرابی را تجربه می کنند.
پوشش کابل و طول آن: اکثر هدفون های استریو تنها یک کابل دارند که معمولا به گوشی سمت چپ متصل می شوند (گاهی اوقات از آنها با عنوان کابل های یک طرفه یاد می شود). بعضی از مدل ها دارای یک کابل مدل Y هستند که به دو گوش متصل است (دو طرفه). فیش واقعی کابل، در عین حال، معمولاً یکی از دو طرح است: I-plug مستقیم یا L-plug زاویه دار. اگر دستگاه پخش قابل حمل دارای یک جک جانبی یا پایین باشد، مدل دومی می تواند برای کاربران مناسب باشد.
ترجیح ها برای طول کابل هدفون در میان کاربران تفاوت دارد، به خصوص به جایی بستگی دارد که شما می خواهید این دستگاه را مورد استفاده قرار دهید: در کوله پشتی یا جیب شلوار نیاز به کابل طولانی تری دارید، در حالی که هنگام داشتن کراوات و یا دستبند، ممکن است به دنبال سیم کوتاه تری برای دستگاه پخش موسیقی خود باشید. اما طول کابل در هر دو حالت فوق العاده لازم نیست که حتماً کم یا زیاد باشد: کابل های اضافی را می توان به هدفون هایی که دارای سیم کوتاه هستند، اضافه کرد و یا کابل هایی که بیش از حد بلند هستند را می توان جمع کرد تا زیاد مشکل ایجاد نکنند.
واژه نامه مرجع سریع
ویژگی های زیر را می توان روی جعبه هدفون یا روی وب سایت سازنده دید. در اینجا به معنای این ویژگی ها می پردازیم.
اعوجاج هارمونی کل: هدفون هایی با میزان اعوجاج هارمونی کلی که به صورت واقعی کمتر است، صدای بهتری در مقایسه با هدفون های دیگر دارند. اما اعداد گفته شده در زمینه این نوع اعوجاج – که کمتر از 1 درصد بیان می شوند – در شناسایی کیفیت صدا تأثیری ندارند. باید به صدای ضبط شده ی گیتار آگوستیک گوش دهید تا میزان اعوجاج هدفون را در برابر مدلی دیگر بررسی نمایید. برخی از هدفون ها از این نظر، صدای بهتری در مقایسه با دیگران دارند.پاسخ فرکانس: ویژگی پاسخ فرکانس در بلندگوها معمولاً نمی تواند کیفیت صدا را نشان دهد، اما اعداد پاسخ فرکانس حتی از آن هم بدتر است. تولیدکنندگان معمولاً در مورد عدد پاسخ فرکانس آن قدر اغراق کرده اند که این اعداد دیگر کاملاً بی معنی شده اند. حتی در ارزان قیمت ترین هدفون های بازار، در رابطه با عملکرد پاسخ باس پایین اغراق شده و به صورت 15 یا 20 هرتز بیان می گردد، اما تقریباً همیشه صدای آنها سبک و واضح است. عموماً افرادی که به صدای باس علاقه دارند، احتمالاً از دستگاه های بزرگ تر رضایت بیشتری خواهند داشت.
آمپدانس یا مقاومت ظاهری – به صورت کلی، هر قدر میزان آمپدانس یا مقاومت الکتریکی هدفون ها کمتر باشد، میزان صدای بیشتری خواهد داشت. اما در اینجا، میزان مقاومت ظاهری کمتر الزاماً به معنای ظرفیت صدای بالاتر نیست؛ عوامل دیگری هم هستند که ممکن است پتانسیل شدت صدا را محدود نمایند. از آنجا که بسیاری از دستگاه های پخش MP3 دارای خروجی برق هستند، که در این میان آیپاد به نوعی استثنا است، خریداران هوشمند میزان بلندی صدا را پیش از خرید هر نوع هدفون مورد ارزیابی قرار می دهند. برای اطمینان بیشتر، صدای موسیقی را با دستگاه پخش خود گوش دهید.
سؤالات پرتکرار
سؤال: آیا برای هدفون نیاز به تقویت کننده دارم؟
جواب: دستگاهی که هدفون را به آن متصل می کنید، به شکل قابل توجهی تأثیرگذار است، کیفیت به کار رفته در دستگاه های پخش MP3 به شدت افتضاح است. در این مورد آنها مقصر نیستند، این دستگاه های بیچاره باید با تنها چند ولت، به بخش های الکترونیک و تقویت کننده داخلی خود برق رسانی کنند. حتی برخی از هدفون های خانگی نیز دارای کیفیت صدایی متنوع هستند.
اگر زمان زیادی با وسیله جانبی موسیقی گوش می دهید و در این میان کیفیت صدا برایتان اهمیت دارد، احتمالاً یک تقویت کننده صدا برای شما لازم است. تقویت کننده برای هر دو نوع هدفون های خانگی و یا قابل حمل ارائه شده است.
سؤال: من سری گوشی های هدفون خود را گم کرده ام، آیا باید هدفون دیگری بخرم؟
جواب: به هیچ وجه…. مگر اینکه دنبال بهانه ای برای خرید یک مدل جدید باشید. اما اگر پول تان از پارو بالا نمی رود، همیشه می توانید قطعات جانبی هدفون را از شرکت تولیدکننده تهیه کنید. بسیاری از پدهای گوشی تنها یک جفت از هر اندازه ارائه شده دارند، بنابراین، اگر این پدها مفقود شوند، بسیار ناراحت کننده خواهند بود. اگر به دنبال تغییر هستید، برای دریافت قطعات اضافی به دفاتر خدمات پس از فروش برند مورد نظر سر بزنید.
سؤال: آیا قیمت بالاتر به معنای این است که هدفون من صدای بهتری دارد؟
جواب: ضرورتاً خیر. باعث تعجب است که کاربران صدها دلار برای یک گوشی هوشمند هزینه می کنند، اما برای کیفیت هدفون مورد استفاده خود نمی خواهند هزینه ی چندانی صرف کنند. در سویی دیگر، همه ی هدفون های ارزان قیمت هم به درد نخور نیستند.