امینت

تلفن همراه

رمز ارز

February 13, 2018
20:59 سه شنبه، 24ام بهمنماه 1396
کد خبر: 88011

کشف اشکال تلگرام توسط کسپرسکی و بدافزار جمع‌آوری رمزارز

اشکال جدیدی در اپ پیامرسان تلگرام و احتمالاً دیگر پیامرسان‌ها یافت شده که باعث تغییر متن فایل های ارسالی شده و اطلاعات اشتباهی را در اختیار کاربران بخت‌برگشته قرار می‌دهد. برای مثال بخشی از متن تغییر یافته به کاربر می‌گوید که عکسی برای وی ارسال شده، در صورتی که در فایل هیچ تصویری وجود ندارد. در مثالی که امروز صبح توسط کارکنان کسپرسکی منتشر شد آمده که کاربر ممکن است یک فایل تصویری را برای مخاطب خود ارسال کند ولی زمانی که مخاطب به آن دسترسی می‌یابد به یک فایل قابل اجرای جاوا اسکریپت تبدیل می شود، البته از نوع بد.

تمامی موارد سو‌ء استفاده کشف شده توسط کسپرسکی تاکنون در کشور روسیه بوده ولی دلیلی وجود ندارد که از این اشکال در جاهای دیگر دنیا سوء استفاده نشود. کاربران مک (Mac) در پرونده منتشر شده توسط کسپرسکی در ابتدای فهرست این اشکال تلگرام قرار دارند ولی کاربران ویندوزی نیز اخیراً به فهرست مورد نظر اضافه شده و آسیب پذیر هستند. طبق اخبار منتشر شده از جانب تلگرام این مشکل ظاهراً با بروزرسانی، دیگر در اپ‌های مختلف این کمپانی در سیستم عامل های مختلف روی نخواهد داد. پس قبل از هر کاری از بروز بودن اپ های خود اطمینان حاصل کنید.
کاربران تلگرام در مک به ویژه مورد سوء استفاده قرار خواهند گرفت. هنوز مشخص نیست که آیا کاربران ویندوزی نیز در برابر این حمله مصون اند یا خیر، بنابراین شش دنگ حواستان را جمع کنید چون ممکن است امنیت شما نیز به خطر بیافتد.

این حمله سایبری همه کاربرانی را که از رمزارزها (cryptocurrency) استفاده می‌کنند هدف قرار خواهد داد چرا که استفاده از تلگرام در حال حاضر در بین کاربران این نوع ارز دیجیتال رایج شده است. تلگرام هدف خوبی برای این حملات است زیرا که تعداد زیادی از کاربران رمزارز را در خود جای داده است. ممکن است کاربران دارای فایل هایی باشند که اطلاعات و گذرواژه های کیف پول بیتکوین خود را در آن ذخیره کرده اند. اطلاعات ارزشمند زیادی در این بستر وجود دارد که ممکن است برای مهاجمان جذاب باشد.

راه‌های مقابله
برای مقابله با حملات تلگرامی مراقب فایل هایی که مستقیماً از طریق تلگرام فرستاده می‌شوند باشید. اگر فایلی از طرف کاربری فرستاده شود که به شخصه او را نمی‌شناسید آن فایل را نپذیرید. اگر فایل را پذیرفته‌اید و حتماً باید آن را باز کنید، ابتدا آن را در حالت preview ببینید یا اطمینان حاصل کنید که گزینه محافظت توسعه دهندگان را روشن کرده اید. اگر به کلی نمی دانید که محافظت توسعه دهندگان چیست، گوشی هوشمند شما آن را به صورت پیش فرض در حالت روشن قرار داده است.
اگر فایلی را دانلود و باز کرده اید که از طرف یک فرد ناشناس برای شما ارسال شده ممکن است به دردسر افتاده باشید. در چنین حالتی بهتر است تمامی گذرواژه‌های خود را تغییر داده یا دستگاه خود را به یک متخصص نشان دهید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.