اینترنت و شبکه

تلفن همراه

رگولاتوری

فناوری

فناوری اطلاعات

February 14, 2018
8:49 چهارشنبه، 25ام بهمنماه 1396
کد خبر: 88017

“IOT” نامی که بیشتر خواهید شنید

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته از غرفه‌های حاضر در نمایشگاهی که در حاشیه کنفرانس تخصصی اینترنت اشیاء در «بوستان گفت‌وگو» برپا شده و تا ۲۵ بهمن در حال برگزاری است، بازدید کرد و از نزدیک با آخرین دستاوردها در حوزه‌های هوشمندسازی و اینترنت اشیاء آشنا شد.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صادق عباسی شاهکوه مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، نصرالله جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و جمعی از متخصصان این حوزه در شرکت‌های خصوصی از جمله مهمانان این نمایشگاه بودند.

محمدجواد آذری جهرمی در ابتدای ورود خود در جمع خبرنگاران با تاکید بر این‌که نیروهای توانمند زیادی در داخل کشور داریم، اظهار کرد: لازمه تحقق این استعدادها این است که در این‌باره به گفت‌وگو و مقایسه در این حوزه بپردازیم همچنین برگزاری نمایشگاه‌های این‌چنینی هم می‌تواند در این رابطه مفید باشد.

وی ادامه داد: نباید نگران باشیم که استفاده از فناوری‌های نوین در عرصه صنعتی یا کشاورزی موجب اشتغال‌زدایی شود، این‌ها طبیعی است و ما باید مابه‌ازای مشاغلی که از بین می‌روند، موقعیت‌های جدیدی برای اشتغال ایجاد کنیم.

او همچنین با بیان این‌که ما به عنوان حاکمیت باید زمینه را برای فعالیت نخبگان حوزه ICT فراهم کنیم، گفت: دولت در این‌جا وظیفه تسهیل‌گری دارد نه این‌که با پول دادن، خلاقیت و نوآوری این قشر را از بین ببریم. خود آن‌ها باید به عنوان یک لوکوموتیو برای خود و دیگران اشتغال‌زایی کنند.

در ادامه و در آغاز به‌کار رسمی، مهدی روحانی‌نژاد که از صاحبان یکی از کسب و کارهای مرتبط با اینترنت اشیاء بود، به عنوان اولین سخنران این نشست در جایگاه خود حاضر شد و از اقدامات و فعالیت‌هایی که در این راستا انجام گرفته است، توضیحاتی داد و سپس آذری جهرمی به عنوان اصلی‌ترین سخنران، دیدگاه‌های خود را بیان کرد.

محمدجواد آذری جهرمی در کنفرانس تخصصی اینترنت اشیاء با تاکید بر نقش فزاینده ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه اقتصاد دیجیتالی، بر نقش گسترده حاکمیت در حمایت و تقویت این حوزه تاکید کرد منتها از این جنبه که حاکمیت تنها باید نقش تسهیل‌گری و بسترسازی را عهده‌دار باشد نه این‌که مستقیما نقش حمایت مالی را هم انجام دهد.

او با اشاره به ضرورت ایجاد یونی‌کورن‌ها یا همان شرکت‌های بسیار بزرگ حوزه فناوری اطلاعات، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم تا با تقدیم لوایح مختلف موضوعات را حل کنیم. در این بازار باید مقررات را شفاف کنیم و حاکمیت شرکت‌ها را رشد دهیم.

بعد از این صحبت‌های وزیر بود که مراسم به عصر موکول شد؛ مراسمی که یک نشست علمی و تخصصی هم در آن برگزار شد و بعد از این‌که معاون سازمان تنظیم و مقررات توضیحاتی را داد، برخی از حضار پرسش‌هایی را از او پرسیدند و او هم به ترتیب به همه آنها پاسخ داد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اهمیت سیستم‌های اینترنت اشیاء در رشد اقتصادی کشورها تاکید و برنامه‌های وزارت را در این حوزه اعلام کرد.

حسین فلاح جوشقانی با بیان این‌که ظهور و پذیرش اینترنت اشیاء در سال‌های آینده رشد بیشتری خواهند داشت، گفت: در سال‌های آینده پذیرش این سیستم‌ها در اقتصاد بسیار بیشتر خواهد شد؛ همان‌طور که امروزه در اقتصاد کشوری مانند آمریکا تاثیر زیادی گذاشته است.

وی با بیان این‌که برای گذار از IOT باید به سمت IP ورژن ۶ برویم، اظهار کرد: بحث بیگ‌دیتاها از مباحثی است که در واقع پردازش و نگهداری مبتنی بر تکنیک‌هایی مانند پردازش ابری خواهد بود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات در ادامه به ضرورت تقویت ارتباط رگولاتوری در حوزه IOT اشاره کرد و گفت: عدم مشارکت رگولاتوری در حوزه اینترنت اشیاء باعث عقب‌افتادگی در این حوزه خواهد شد. استراتژی کلان رگولاتوری افزایش هماهنگی با کسب و کارهای نوپا به منظور تقویت آن‌ها در شروع کار و حمایت آن‌ها تا مرحله رشد کامل است.

نمایشگاه دستاوردهای اینترنت اشیاء در کشور دقیقا همتای نامش که تا حدودی ناآشنا و تازه است؛ کوچک و جمع و جور برگزار شد و بازدیدکنندگان آن هم بیشتر از متخصصین و فعالان اقتصادی همین حوزه بودند.

باید گفت که، شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که مقوله‌ای مانند اینترنت اشیاء که خود بخش کوچکی از حوزه فناوری اطلاعات است بتواند تا این حد رشد کرده که نمایشگاهی مخصوص خود را برپا کند؛ اما واقعیت این است که این سیستم‌های هوشمند موسوم به اینترنت اشیاء در آینده‌ای نه‌چندان دور به بخش لاینفکی از زندگی روزانه همه ما تبدیل خواهند شد.

تصور کنید روزی را که با یک سیستم هوشمند بتوانید در خارج از منزل‌تان و چه بسا کیلومترها دورتر بخاری یا کولرتان را خاموش یا روشن کنید تا هم دمای مطلوب منزل‌تان را تنظیم کنید و هم در مصرف انژی صرفه‌جویی کنید. نمونه صنعتی این سیستم‌ها هم در صنعت کشاورزی می‌تواند در تنظیم نوبت‌دهی آبیاری درختان به کار برود که آن هم در نهایت می‌تواند موجب صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی بشود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.