دبیر اجرایی همایش ملی فضای مجازی پاک از برگزاری این همایش با حضور وزیر ارتباطات در مشهد خبر داد.
حمیدرضا محروقی در نشست خبری همایش ملی فضای مجازی پاک در سالن همایش دانشگاه بینالمللی امامرضا(ع) اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی در 17 اسفند 1390 به دستور مقام معظم رهبری تاسیس شده است. اینکه فضای مجازی چه تهدیدها و فرصتهایی را میتواند ایجاد کند، چه راهکارهای عملی برای مقابله با آسیبهای آن وجود دارد و… دغدغههایی است که در شورای عالی فضای مجازی بررسی میشوند.
وی بیانکرد: در سه سال پیش جمعی از مردم که دغدغههایی در حوزه فضای مجازی داشتند، سمنی را تشکیل دادند که در آن مطالبات مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی بررسی میشد. آنها به دنبال راهکارهایی برای مقابله با هرگونه آسیب و استفاده مطلوب از ظرفیتهای فضای مجازی بودند. این سمن راهکارها را با گفتمان با افراد مختلف پیگیری میکرد.
دبیر اجرایی همایش فضای مجازی پاک ادامه داد: یکی از راههای گفتمان برگزاری همایشها است. در سه سال گذشته دو همایش در دانشگاههای صنعتی شریف و شهید بهشتی تهران و یک همایش در دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شدهاست. امسال این همایش در مشهد برگزار خواهد شد.
محروقی درباره پنج محور اصلی همایش فضای مجازی پاک افزود: دکترین فضای مجازی پاک و آینده پژوهی تولید و عرضه محتوای پاک، فضای مجازی، آسیبها، تهدیدها و فرصتها، قوانین، سنتها، ارزشهای ملی و دینی و حقوق تولید و عرضه محتوا در فضای مجازی، فناوری در خدمت فضای مجازی پاک و تولیدات فرهنگی و تدوین استاندارها، نظام ردهبندی تولید و رگولاتوری عرضه محتوای پاک در فضای مجازی پنج محور اصلی همایش امسال هستند.
وی تصریح کرد: برای همایش امسال حدود 50 مقاله در حوزه فضای مجازی پاک توسط سامانهای از شهرهای مختلف دریافت شده است و در مرحله داوری نهایی است. داوران از سطح استان و کشور انتخاب شدهاند. جامعهشناسان و روانشناسان در این بررسیها نقش موثری دارند. نتایج تا دو روز آینده اعلام و مقالههای برگزیده در روز همایش ارائه خواهد شد.
دبیر اجرایی همایش ملی فضای مجازی پاک در خصوص مهمانان این همایش بیان کرد: در همایش امسال علاوه بر مهمانان برجستهای همچون دبیر شورای عالی فضای مجازی، وزیر فناوری و ارتباطات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استادید دانشگاه، مهمانان و شخصیتهای مهم بینالمللی نیز حضور خواهند داشت.
محروقی بیانکرد: تلاش ما بر این است که برگزاری این همایش صرفا ارائه گزارش عملکردها و سخنرانیها نباشد و مطالباتگرایانه باشد. همچنین از اهداف ما این است که قشر فرهنگی جامعه در بدنه آموزش و پرورش که میتوانند عملکرد موثری در خصوص بهبود استفاده از فضای مجازی داشته باشند، در این همایش حضور یابند.
وی افزود: مستندی در خصوص فضای مجازی پاک نیز ساخته شده که میتواند به فضای مطالبهگری همایش کمک کند. برگزاری همایش به گونهای برنامهریزی شده که سخنرانیها به صورت چالشبرانگیز باشد، گفتوگوهایی صورت گیرد و به راهکارهای موثری ختم شود.
دبیر اجرایی همایش ملی فضای مجازی پاک افزود: سعی شده در همایش امسال مطالب مفیدی ارائه شود اما اگر سخنرانیها تنها در قالب همایش باقی بماند و در جامعه و ارکانهای مختلف نشر پیدا نکند، نمیتوان انتظار داشت که موثر واقع شود. رسانهها در انعکاس این مطالب میتوانند بسیار تاثیرگذار باشند. در هر زمان که رسانهها حضور جدی داشتند راهحلهایی برای مشکلات ارائه شده است، در غیر این صورت تنها در حد طرح مشکلات باقیمانده است. تنها برگزاری یک همایش موجب حل مشکلات مربوط به فضای مجازی نمیشود اما این همایشها به نوعی ترویج گفتمان است.