وزیر ارتباطات گفت: ٣٠ درصد خطوط تلفن ثابت ظرفیت ارائه اینترنت با سرعت بیش از ٢ مگابیت را ندارند. محمدجواد آذریجهرمی با حضور در برنامه تلویزیونی دورهمی درمورد اختلالات و عدم کیفیت سرویسهای ارتباطی توضیح داد. وی گفت: یکی از مشکلات موجود برسر آنتندهی تلفن همراه ممانعت مردم با نصب دکلهای موبایل به دلیل داشتن ذهنیت غلط از آسیبزا و مضر بودن این آنتنها است. جهرمی افزود: از سوی دیگر در زمینه توسعه فیبرنوری نیز مشکلاتی داریم و بهطور کل اوضاع تلفن ثابت از موبایل بدتر است. هم اکنون ٣٠ درصد خطوط تلفن ثابت ظرفیت ارائه سرویس اینترنت بالاتر از ٢ مگابیت بر ثانیه را ندارند و باید در این بخش سرمایهگذاری روی توسعه فیبر به جای سیم مسی انجام شود. وزیر ارتباطات شاهکلید حل این دو مشکل را تعامل با شهرداریها عنوان کرد و گفت: البته اینکه هر یک از سه اپراتور بخواهند برای خود در هرجا دکل بزنند اقدامی منسوخ شده در کل دنیا است و باید بهصورت واحد و در مکانهایی که از سوی شهرداری در اختیار آنها گذاشته میشود این اقدام صورت گیرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ١٢۴٢ شهر کشور پوشش موبایل باندپهن دارند، گفت: درمردادماه امسال ۵۶ درصد شهرهای کشور مجهز به نسل چهارم موبایل بودند که در دهه فجر امسال این پوشش کامل شد و هماکنون در کل کشور اینترنت موبایل نسل چهارم و سوم وجود دارد. وزیر ارتباطات در مورد جمله معروف رئیسجمهوری مبنی براینکه دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت، توضیح داد و گفت: به معنای واقعی فیلترینگ دکمه ندارد و این سخن رئیسجمهور استعاره از تلاش دولت برای دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است. وی افزود: دولت حافظ دسترسی مردم به فضای مجازی است و نماینده دولت در این زمینه وزیر ارتباطات است. ما موافق دسترسی آزاد مردم به اطلاعات هستیم.
جهرمی با تاکید براینکه البته در همه کشورهای دنیا فیلترینگ وجود دارد، ادامه داد: باید توجه داشت که فضای مجازی عین فضای حقیقی است و هتک حیثیت همانطور که در فضای واقعی پسندیده نیست در فضای مجازی نیز نیازمند برخورد قانونی است. وی خاطرنشان کرد: در دنیا فضای مجازی در چندین لایه دسترسی تعریف شده و قطعا محتوایی که در این فضا در اختیار کودک قرار میگیرد متفاوت از سایر محتواها است. اما در کشور ما این فضا یکنواخت است و نیازمند تنظیم زیستبومی هستیم که چارچوبهای مختلف دسترسی را برای کاربران تعریف کند. جهرمی با بیان اینکه نباید کار به جایی برسد که تنها راه حل، فیلترینگ باشد، تصریح کرد: این فرآیند زمانبر است اما ما در وزارت ارتباطات، در حال تهیه و طراحی زیستبوم فضای مجازی در سطوح مختلف دسترسی هستیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه فضای مجازی ما آغشته به موضوعات سیاسی شده است، با انتقاد از مدل فضای رسانهای ایجاد شده در کشور گفت: در دنیا فضای پیامرسانها با فضای رسانهها کاملا متفاوت است و مردم از اپلیکیشنی مانند واتساپ برای ارتباطات معمولی و هماهنگی کاری استفاده میکنند اما در کشور ما تلگرام به یک رسانه تبدیل شده است. جهرمی در مورد نحوه انتخابش بهعنوان نخستین وزیر جوان متولد بعد از انقلاب از سوی رئیسجمهوری نیز گفت: در فاصله یک ماه مانده تا اعلام لیست وزرا از سوی رئیسجمهوری یک روز ایشان من را صدا کرد و پس از سوال و جوابهایی که داشتیم گفتند که تصمیم گرفتهاند مرابهعنوان وزیر ارتباطات به مجلس معرفی کنند. وی با بیان اینکه انتظار این موضوع را نداشتم، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه ممکن بود تصمیم رئیسجمهوری تا آخرین لحظه تغییر کند امانتداری کرده و آن را عنوان نکردم. البته این پیشنهاد برایم خیلی غیرمنتظره بود. به گفته وزیر ارتباطات، انتخاب وی بهعنوان وزیر ارتباطات از سوی رئیسجمهوری، برای تمامی گروههای سیاسی دوراز ذهن بود که در برخی مواقع منجر به ایجاد هجمههایی شد.