اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 7, 2018
20:26 چهارشنبه، 16ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88607

افشای اطلاعات تازه در مورد پردازنده کوانتومی گوگل

تا به حال اطلاعات چندانی در مورد تولید پردازنده کوانتومی توسط گوگل در دست نبود، اما حالا مشخص شده که این شرکت یک پردازنده کوانتومی قدرتمند به نام «بریستلکن» طراحی کرده است.
به گزارش فیوچریسم، از چند سال قبل اخباری در مورد تولید پردازنده های کوانتومی توسط آی بی ام به گوش می رسد. اما گوگل نیز با تولید پردازنده Bristlecone نشان داده که نمی خواهد از رقبای خود عقب بیفتد.
 
بیت های کوانتومی یا کیوبیت واحد اصلی اطلاعات در پردازنده های کوانتومی است و هر چقدر تعداد کیوبیت های یک پردازنده بیشتر باشد، اطلاعات قابل پردازش توسط آن و قدرت این پردازنده بیشتر است.
 
آی بی ام در ماه های اخیر موفق به تولید یک پردازنده ۵۰ کیوبیتی شده، اما Bristlecone از توان پردازش ۷۲ کیوبیتی برخوردار است.
 
پردازنده های رایانه های کوانتومی باید در فضایی به شدت سرد کار کنند تا از شوک ناگهانی و خرابی جان به در ببرند و حتی تولید صدای ناگهانی و پیش بینی نشده ممکن است عملکرد آنها را مختل کند.
 
تا به حال نرخ خطای بهترین پردازنده های کوانتومی کمتر از ۰.۵  درصد به ازای هر دو کیوبیت بوده است. اما گوگل مدعی است نرخ خطای پردازنده Bristlecone کمتر از این رقم است. هر چند گوگل رقم دقیق آن را افشا نکرده است.
 
شرکت های فناوری امیدوارند در آینده نزدیک قادر به تولید رایانه های کوانتومی با پردازشگرهای ۱۰۰ کیوبیتی باشند، تحقق این هدف تولید  ابررایانه هایی را ممکن می کند که توان پردازش بسیار بالایی داشته و قادر به انجام دهها وظیفه برنامه ریزی شده به طور همزمان هستند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.