تبلت

تلفن همراه

March 14, 2018
0:59 چهارشنبه، 23ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88844

رجیستری تبلت پس‌از رفع موانع واردات

دنیای اقتصاد : معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا خبر داده که طرح شناسنامه‌دار کردن کالاهای سیم‌کارت خور به‌زودی شامل همه محصولات خواهد شد از جمله تبلت که در سال آینده اجرایی می‌شود. این درحالی است که رئیس اتحادیه رایانه تهران می‌گوید که تا این لحظه هیچ جلسه‌ای برای هماهنگی اجرای این طرح با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و یا وزارت صنعت و معدن نداشته است.
 
 
به گفته میرمهدی در سال‌های اخیر قاعده مشخصی برای واردکنندگان تبلت برای دریافت مجوز وجود نداشته و صدور مجوزها برای واردکردن این کالا از سازمان تنظیم مقررات رادیویی تا وزارت صنعت و اتحادیه رایانه تهران در گردش بوده است. با این حال معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا از برنامه‌ریزی برای رفع موانع واردات رسمی تبلت‌های سیم‌کارت خور به کشور خبر می‌دهد. به گزارش خبرگزاری مهر حمیدرضا دهقانی‌نیا با بیان اینکه مطابق با طرح تعریف شده در ساماندهی بازار تجهیزات سیم‌کارت خور، اجرای طرح ثبت و شناسه دار کردن تبلت نیز الزامی شده است، افزود: بر این اساس به دنبال مکانیزمی برای اجرای این قانون هستیم. به گفته او در فرآیند رجیستری تبلت هم‌اکنون با موضوع تصحیح و تطبیق فرآیند رسمی واردات این محصول مواجه هستیم که پس از انجام اقدامات مقتضی رجیستری تبلت نیز آغاز می‌شود.
 
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا با اشاره به این موانع می‌گوید: «مشکلی که هم‌اکنون در واردات رسمی تبلت وجود دارد این است که تبلت‌ها با برند تجاری معتبر با شارژر سه تیغه وارد کشور می‌شوند اما استاندارد کشور ما این شارژرها را مورد پذیرش قرار نمی‌دهند و باید شارژر دو تیغه باشد. اما مشکل اینجاست که تولید این شارژرها از ابتدا به صورت سه تیغه بوده است. در این راستا یکی از موانعی که واردات رسمی این کالا را با مشکلاتی همراه کرده، این موضوع  است.» دهقانی نیا با تاکید بر اینکه باید به سمت کنترل کردن بازار تبلت و شفاف سازی این بازار پیش رویم، می‌افزاید: «قانون رجیستری مربوط به تمامی تجهیزات سیم‌کارت خور می‌شود و هم‌اکنون تبلتی وجود ندارد که مردم از آن استفاده کنند و سیم‌کارت خور نباشد به همین دلیل موضوع رجیستری این کالا در دستور کار قرار دارد اما زمان انجام آن در سال آینده به رفع موانع واردات رسمی این کالا برمی گردد.»
 
 هزینه واردات رو به افزایش است
در سال‌های اخیر اما واردکنندگان تبلت بر اساس نظر دولت‌های وقت از سازمان‌های مختلفی مجوز وارداتشان را دریافت کرده‌اند. موضوعی که به گفته مهدی میرمهدی، رئیس اتحادیه رایانه تهران منجر به افزایش قیمت این کالا شده است چرا که در این رهگذر برخی سازمان‌ها برای اعطای مجوز از واردکننده هزینه‌ دریافت می‌کنند. او به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «با وجود آنکه تبلت یکی از کالاهای آی‌تی است که براساس نظر هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور بحث اتحادیه رایانه تهران متولی آن است اما در سال‌های اخیر شرکت مخابرات صدور مجوز تبلت‌های سیم‌کارت خور را به دست گرفته و وزارت بازرگانی نیز تبلت‌های بدون سیم‌کارت را مدیریت می‌کند.» او ادامه می‌دهد: «متاسفانه عملکرد دولت‌ها و کارشناسی‌های نادرست آنها برای اجرای طرح‌ها موجب تغییر قیمت و در بیشتر مواقع افزایش قیمت کالا شده و واردکننده را هم برای دریافت مجوز سردرگم کرده است.
 
شرکت مخابرات، سازمان تنظیم مقررات رادیویی و وزارت صنعت هریک استاندارد خاص خودشان را دارند و متاسفانه این موقعیت باعث شده که هزینه افزایش قیمت کالا را مصرف‌کننده پرداخت کند.» به گفته او قوانین دست و پاگیر در سال‌های اخیر باعث خودتحریمی برای فعالان صنفی در بازارها شده است.  او تاکید می‌کند که نهادهای اجرای طرح رجیستری تبلت تاکنون از این اتحادیه برای شرکت در جلسات هماهنگی دعوتی نداشته است. طرح رجیستری برای کالاهای با سیم‌کارت از سال آینده اجرایی می‌شود اما همچنان مشخص نیست استانداردهای اجرای این طرح و گروهی که شامل این اجرای این طرح می‌شوند، کدام است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.