اینترنت و شبکه

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

March 16, 2018
13:13 جمعه، 25ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88888

دبیر شورای عالی فضای مجازی: فیلتر‌کردن تنها راه نیست

دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی با تاکید بر اینکه فیلتر کردن تنها راه نیست، گفت: باید با تقویت پیام‌رسان بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی شرایطی را فراهم کرد تا مهاجرت از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه فیلتر کردن تنها راه نیست، گفت: باید با تقویت پیام‌رسان بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی شرایطی را فراهم کرد تا مهاجرت از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود.
 
 
فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به تحولات اساسی در فضای مجازی و تاثیرگذاری آن آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که هدایت فضای مجازی را به دست گیرند کما اینکه 70 درصد این فضا در اختیار آمریکایی‌ها است. آنها سعی می‌کنند چارچوب‌ها، ضوابط و قوانین حاکم بر آن را ایجاد کنند.
 
وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در سیاست‌گذاری فضای مجازی خدمات پایداری را تعریف کرده‌اند، افزود: آمریکایی‌ها اجازه ورود دولت‌ها را به این حوزه نمی‌دهند. در حال حاضر پنج شرکت بزرگ دنیا در حوزه آی‌تی فعال هستند از این رو می‌توان نتیجه گرفت فضای اقتصادی دنیا در حال انتقال به حوزه فضای مجازی و آی‌تی است.
 
وی با تاکید بر اینکه باید برای خدمات پایه جایگزین داشته باشیم، گفت: گروه‌های مرجع در حوزه‌های مختلف در فضای مجازی فعال هستند لذا فیلتر کردن تنها راه نیست. رشد و گسترش تلگرام در جامعه ما طبیعی نیست که این باعث بروز خطرات جدی شده است.
 
فیروزآبادی با بیان اینکه جرایم در این شبکه در حال افزایش است، گفت: اغلب این جرایم غیرقابل پیگیری هستند آن هم در شرایطی که مسئولیت‌پذیری در این فضا وجود ندارد. جمیع این شرایط نشان می‌دهد که باید پیامرسانی بومی تقویت و حمایت شود. نباید فضای مجازی را با الکترونیکی کردن فعالیت‌ها اشتباه گرفت.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر لزوم تصویب قوانینی در حوزه فضای مجازی گفت: با تصویب این قوانین پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانند فعال شده و در ذیل آن شبکه‌های بومی نیز تقویت می‌شوند و در نهایت مهاجرت از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود.
 
در پایان این جلسه مقرر شد طرح‌های قانونی مورد نیاز برای مدیریت فضای عمومی تهیه و تصویب شده و اعتبارات لازم با توجه به خلأ سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تامین شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.