تلفن همراه

رگولاتوری

گوشی

March 17, 2018
19:21 شنبه، 26ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88941

رجیستری بازار گوشی های قاچاق را ساماندهی کرد

عده ای از فعالان بازار گوشی های تلفن همراه معتقدند، طرح رجیستری روند گوشی های قاچاق را سامان داد و علاوه برآن بازار را از وجود گوشی های ریفرش شده(احیا کردن)هم پاک کرد.
 
 
به گفته آنان، البته اجرای این طرح همچنین یک سردرگمی هم در بین مردم ایجاد کرده است زیرا هنوز برخی از روند آن اطلاع دقیقی ندارند و این کار را مشکل کرده است.
گزارش ایرنا از بازارهای فروش گوشی های تلفن همراه در خیابان های جمهوری و حافظ بیانگر آن است که اجرای طرح رجیستری سایه خود را بر این بازار سنگین کرده و با جدیت تمام در مقابله با قاچاق قد علم کرده است.
اکنون کمتر فروشنده ای است که با طرح رجیستری ناآشنا باشد و یا بخواهد گوشی به فروش برساند که رجیسترشده نباشد زیرا که به محض این کار با سیلی سنگین طرح مواجه شده و مجبور به پرداخت خسارت خواهد شد بنابراین کمتر تمایل به این امر دارد.
محسن یکی از این فروشندگان به خبرنگار ایرنا گفت: اگر خریداری هم از طرح رجیستری اطلاعی نداشته باشد خودمان وی را در جریان گذاشته و همه مراحل را برای وی توضیح می دهیم تا با مشکل مواجه نشود.
وی معتقد است:اگر امروز روند های رجیستری را توضیح ندهیم خریدار به محض آنکه با مشکل مواجه شود با طرح شکایت دنبال رفع آن است، بنابراین از ابتدا توضیح می دهیم که دردسرساز نشود.
طرح رجیستری به عنوان مهمترین طرح مبارزه با گوشی های قاچاق از مهر ماه امسال در حال اجراست بررسی ها نشان می دهد درآمد های گمرک از محل واردات قانونی گوشی تلفن همراه در 9 ماه امسال 150 درصد رشد داشته است.
هرچند در ابتدای اجرای این طرح، سودجویان و مخالفان، تلاش کردند تا افزایش قیمت گوشی های تلفن همراه را دلیل اجرای این طرح عنوان کنند و مانع از اجرای موفقیت آمیز این پروژه شوند، اما با گام‌های محکم و موثر وزارت ارتباطات و همچنین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر دستگاه های مرتبط، این طرح به خوبی در حال اجراست.
تاکنون گوشی های شرکت اپل، گوگل، بلک بری، موتورولا، ال جی، نوکیا، سونی، تکنو، هوآووی و دو مدل جدید گوشی سامسونگ مشمول این طرح شده اند و بقیه مدل های شرکت سامسونگ این مدل گوشی به گفته وزیر ارتباطات از 15 فروردین اجرا می شود.
 
افزایش قیمت ناشی از نابسامانی نرخ ارز
برخی فروشندگان گوشی های تلفن همراه از افزایش قیمت گوشی های تلفن همراه به دلیل اجرای طرح رجیستری خبر دادند و در عین حال نابسامانی نرخ ارز در این افزایش قیمت ها را موثر دانستند.
حمید یکی از فروشندگان پاساژ علاالدین گفت که قیمت گوشی ها کمی از اجرای طرح رجیستری متاثر شدند اما بیشتر تحت تاثیر نوسان های بازار ارز قرارگرفته و با رشد قیمت مواجه شده اند.
یکی از فروشندگان هم گفت: رجیستری گرچه طرح خوبی است اما بازار را کساد کرده است زیرا مردم کمی برای خرید مردد شده اند.
نماینده فروش محصولات اپل هم معتقد است که طرح رجیستری بازار گوشی های قاچاق را سامان داده است و از طرف دیگر با گوشی های ریفرش شده( احیا شده) هم مقابله کرده است.
مصطفی جدرزاده افزود: رجیستری گرچه سامان خوبی به بازار داده است اما خریداران را با مشکل مواجه کرده است به خصوص در انتقال مالکیت که خیلی از خریداران با آن درگیر می شوند.
وی معتقد است که باید اطلاع رسانی بیشتری در این باره به مردم شود تا بدانند چگونه باید انتقال مالکیت بدهند.
گردش ایرنا در بازارهای فروش گوشی های تلفن همراه بیانگر آن است که تعدادی از نمایندگان شرکت های تولید کننده گوشی با نصب پلاکارد هایی اطلاع رسان خریداران را متوجه مزایای طرح رجیستری کرده اند اما برخی هنوز این اقدام را انجام نداده اند.
جدرزاده به افزایش قیمت گوشی های تلفن همراه ناشی از اجرای طرح رجیستری هم اشاره کرد و گفت: تاثیر نوسان های ارزی براین بازار به مراتب بیشتر بوده است.
پیشتر هم مدیر ارشد فروش گوشی های تلفن همراه که در ایران نمایندگی دارد، با استقبال از اجرای طرح رجیستری آن را عاملی دانست که سبب می شود این شرکت بتواند بهتر و شفاف تر محصولات خود را به مصرف کنندگان ایرانی ارائه دهد و با شکل دادن زنجیره ای مطمئن از فروش و خدمات پس از فروش آن، رضایت مشتریان را تامین کند.
علیرضا توسلی گفت: اجرای طرح رجیستری برای دو مدل جدید این شرکت که بتازگی به بازار عرضه شده اند، به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قبل آغاز سال جدید عملیاتی شد، کمک خواهد کرد در این محصولات ثبات قیمت داشته باشیم.
توسلی اظهار داشت: تعداد تامین کنندگان گوشی های مورد نیاز ایران را از سه تامین کننده فعلی به 30 تامین کننده افزایش خواهیم داد تا بازار با کمبود مواجه نشود.
وی ادامه داد: اکنون سامسونگ تمایل بیشتری برای حضور در ایران دارد زیرا شفافیت ایجاد شده باعث از بین رفتن افرادی می شود که در بازار آشفته به فکر سودهای غیر عادی بودند و اکنون با واردات رسمی دست آنان کوتاه خواهد شد.
گزارش گمرک نشان می دهد از ابتدای امسال تا پایان بهمن 2 میلیون و 648 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش 419 میلیون و 651 هزار دلار به کشور وارد شده است در حالی که در 11 ماه سال گذشته یک میلیون و 440 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش 217 میلیون و 34 هزار دلار به طور رسمی از مبادی گمرک به کشور وارد شده بود.
بررسی ها از تاثیرات مثبت طرح رجیستری بر کاهش قاچاق گوشی های تلفن همراه و افزایش تمایل شرکت های تولید کننده برای حضور قانونی در بازار حکایت دارد.
آمارها نشان می دهد تنها در نشان تجاری آیفون ساخت شرکت اپل با رشد واردات قانونی به میزان 600درصد مواجه شده ایم.
قاچاق کالا سالیانه بیش از 30 هزار میلیارد ریال به منابع کشور آسیب می‌رساند اما درآمدی که محل واردات رسمی نصیب دولت می‌شود، در طول سال شاید به اندازه بودجه کامل یک وزارتخانه باشد که دولت با آن می‌تواند برای امور مختلف خود برنامه‌ریزی کند.
رییس انجمن واردکنندگان گوشی‌های تلفن همراه درباره مزایای اجرای طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه، گفت: منفعت اعمال رجیستری در وهله اول نصیب مصرف‌کنندگان می‌شود؛ زیرا بعد از اجرای این طرح خدمات پس از فروش گوشی‌های موبایل تقویت خواهد شد و همچنین برخی از کالاهایی که به صورت قاچاق وارد می‌شوند، به دلایل مختلف روی سلامت مردم هم اثر منفی می‌گذارد، زیرا کالاهای قاچاق در زمینه استاندارد بودن، مورد آزمایش قرار نمی گیرند.
حبیب الله حقیقی، رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز با اشاره به اجرای موفقیت آمیز این طرح و با بیان اینکه طرح رجیستری باید دقیق، بدون ایجاد مشکل و هزینه برای مردم اجرایی شود، گفت: در مورد این طرح گام‌های محکم و موثری برداشته شده و مشکل عمده ای در میان نیست.
حسین فلاح جوشقانی رییس سازمان تنظیم مقررات رادیویی هم با اشاره به اینکه 120 میلیون سیم کارت در کشور وجود دارد که 80 میلیون آن فعال است، گفت: در حال ایجاد بانک اطلاعاتی کاملی از شناسه های تلفن همراه (IMEI) موجود هستیم.
فلاح با بیان نیازمندی‌ها و انتظارات این طرح، تصریح کرده است: این طرح به نحوی اجرا خواهد شد تا کمترین تاثیر بر کاربران شبکه و اپراتورهای تلفن همراه داشته باشد و از هرگونه پیچیدگی پرهیز شود.
با اجرای طرح موفقیت آمیز رجیستری، بسیاری از مصرف کنندگان گوشی ابراز رضایتمندی و اطمینان خاطر می کنند.
فرار از ارائه خدمات پس از فروش گوشی‌های موبایل از شایعترین انتقادات خریداران گوشی بود و انتظار می رود با گذشت زمان اثرات موفقیت آمیز این طرح بیشتر مشاهده شود.
تقاضای سالیانه تلفن همراه در کشور بالغ بر 9 میلیون دستگاه برآورد می شود که طبق بررسی نهادهای ذیربط در سال های گذشته تنها 2 میلیون و 300 هزار دستگاه آن به طور رسمی و یا همراه مسافر وارد کشور می شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.