امنیت

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 18, 2018
6:58 یکشنبه، 27ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88961

پردازنده‌های AMD گرفتار حفره‌های امنیتی شدند

 
طبق بررسی‌های یک شرکت امنیتی، پردازنده‌های رایزن شرکت AMD نیز گرفتار حفره‌های امنیتی شده است.
 
به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت تک رادار، در هفته‌های اخیر شرکت امنیتی CTSlabs گزارش‌هایی مبنی بر وضعیت امنیتی و نفوذپذیری پردازنده‌های شرکت AMD منتشر کرده است که نشان می‌دهد امن‌ترین بخش پردازنده‌های مختلف AMD نیز گرفتار آسیب‌پذیری و ضعف‌های امنیتی بسیاری شده است که این امر نشان‌دهنده ضریب نفوذ بالای هکرها و مجرمان سایبری به دستگاه‌های الکترونیکی است که به این پردازنده‌ها مجهز بودند.
 
ماه‌هاست که شرکت اینتل درگیر حفره‌های امنیتی اسپکتر و ملت داون بوده است و سروصدای زیادی نیز بلند کرده است. ضعف‌ها و حفره‌های امنیتی اسپکتر و ملت داون کشف شده در پردازنده‌های ساخته شده توسط شرکت اینتل که از سال ۱۹۹۵ به بعد وجود داشته و باعث شده هکرها به اطلاعات ذخیره شده برروی حافظه رایانه‌ها دسترسی پیدا کنند، مورد بحث‌های فراوانی قرار گرفته است.
 
این ضعف‌ها و حفره‌های امنیتی در پردازنده‌های اینتل به‌گونه‌ای بوده است که به هکرها اجازه می‌داده علاوه بر سرقت کلمات و رمز عبور کاربران، تمامی اطلاعات ذخیره شده موجود بر حافظه، پردازنده رایانه و گوشی‌های همراه را به سرقت برده و از آن سوءاستفاده کنند و این سطح از دسترسی موجب می‌شد به تراشه‌های دیگری همچون  ای ام دی و ای آر ام نیز دسترسی یابند.
 
دسترسی هکرها و مجرمان سایبری به پردازنده‌های موجود در رایانه کاربران، موجب انتشار بدافزار و دسترسی آن‌ها به اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری می‌شود و خسارات جبران ناپذیری را برای آن‌ها بر جای خواهد گذاشت.
 
به تازگی موسسه تحقیقاتی CTS-Labs که در زمینه امنیت سایبری فعالیت می‌کند، اعلام کرده که ۱۳ حفره امنیتی و آسیب‌پذیری جدید در پردازنده‌های AMD کشف کرده است که امنیت محصولات این شرکت را به طور جدی به مخاطره می‌اندازد.
 
بر اساس این گزارش‌های منتشر شده، چهار دسته‌بندی از آسیب‌پذیری‌های رایزن شرکت AMD وجود دارد که به هر کدام از آن‌ها نامی تعلق یافته است: Ryzenfall ، Masterkey ، Fallout و    .Chimera
 
شرکت ای‌ام‌دی (  Advanced Micro Devices) یک شرکت چندملیتی و آمریکایی است که در زمینه ساخت و تولید  انواع پردازنده فعالیت‌های گسترده‌ای می‌کند و دفتر مرکزی آن در کالیفرنیای ایالات متحده مستقر شده است. این شرکت از زمان تاسیس، از رقبای اصلی شرکت اینتل محسوب می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.