«خوب آنتن نمی دهد، شارژ زود تمام می شود، حجم اینترنت آن چیزی نیست که اعلام می کنند» نمونه هایی از نارضایتی مردم از خدمات اپراتورهای تلفن همراه به شمار می رود که همچنان به قوت خود پابرجاست.
به گزارش ایرنا، تلفن همراه از زمانی که در سال 1372 پایش به کشورمان باز شد، با مشکلات زیادی همراه بود که هنوز و با گذشت سال های متمادی نه تنها از حجم آن کاسته نشده بلکه با توسعه خدمات در حوزه تلفن همراه بر میزان آن نیز افزوده شده است.
در سال های نخست ورود تلفن همراه با آنکه مانند امروز همه گیر نبود اما عامه مردم از مشکلات این پدیده نوظهور در رنج بودند. شاید یادتان نرفته باشد که عده ای دارنده این دستگاه ارتباطی جدید با زنگ زدن های بیهوده آرامش دیگران را برهم می زدند.
آن روزها خود آنهایی هم که این دستگاه پرزرق و برق را خریداری کرده بودند به دلیل توسعه نیافتن زیرساخت های آن در کل کشور برای ارتباط با مشکل های عدیده مواجه بودند.
اما به هر روی آن روزها گذشت و اکنون تلفن همراه جزء لاینفک زندگی فرد فرد ایرانی ها شده اما آیا مشکلات آن با همه توسعه هایی که ایجاد شده برطرف شده است؟ جواب فقط یک کلمه است: خیر.
اکنون همچنان که در دوره های گذشته وجود داشت آنتن نداشتن در خیلی از نقاط مشکلی است که انگار قرار نیست دست از سر کاربران و مشترکان تلفن همراه بردارد و این مشکل در قدیمی ترین اپراتور کشور نیز به وضوح دیده می شود.
اکنون بسیاری از شهروندان از خوب آنتن ندادن تلفن همراه گلایه دارند و این گلایه ها هرچه از تهران بیشتر دورتر می شوند، بزرگتر است.
خبرنگار اقتصادی ایرنا که به یکی از شهرهای استان مرکزی سفر کرده بود، با گلایه های مردم درباره آنتن نداشتن خطوط ارتباطی اپراتورها مواجه شد که این معضل برای اپراتور همراه اول بیشتر و سایر اپراتورها کمی کمتر بود.
یکی از شهروندان که ناگزیر به سفر بین شهر و روستا بود در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هرچند در برخی نقاط شهر همراه اول آنتن ندارد اما این مشکل در مسیر شهر به روستا بیشتر آزار دهنده است.
کاظم اسدی که کارش حمل شیر از روستا به شهر است، ادامه داد: بیشتر مواقع تلفن همراه در دسترس نیست و ناگزیرم برای ارتباط با مشتریان هرچه زودتر خود را به نقطه ای برسانم که آنتن دهی بهتری دارد.
وی معتقد است: روند آنتن نداشتن تلفن همراه به گونه ای شده که ترجیح می دهم به سمت تلفن ثابت بروم.
شارژ خریداری شده زود هنگام به اتمام می رسد
خبرنگار ایرنا خود در روزهای اخیر اقدام به خرید شارژ برای تلفن همراه خود کرد و اعتباری به مبلغ بیست هزار ریال خریداری کرد که این اعتبار در نخستین تماس چند ثانیه ای به اتمام رسید.
گلایه از هزینه های گزاف
یکی از شهروندان این شهرستان گفت: هزینه های اپراتور اول بسیار گران تر از سایر اپراتورها هست.
عباس خسروی معتقد است: به محض خریداری کردن بسته یکصد هزارریالی همراه اول و استفاده از آن برای دیدن چند مطلب در شبکه های اجتماعی پیام می آید که بسته شما به اتمام رسیده است در حالی که هنوز استفاده چندانی از آن نکرده ام.
وی می گوید: اخذ چند برابری هزینه رومینگ در همراه اول معمولی است در حالی که به هیچ وجه رومینگ نداشته ام.
اطلاع ندادن در باره ریز هزینه ها
خانم صابری هم معتقد است: همراه اول هیچ درباره اینکه چگونه بسته خریداری شده استفاده شده اطلاع رسانی نمی کند و تنها پیام می دهد که بسته شما به صورت خودکار تمدید می شود.
این خانم خانه دار گفت: اپراتور دوم در این باره بهتر عمل می کند و همچنین برای تمدید بسته های خریداری شده ضمن ارسال نحوه مصرف نظرکاربررا دریافت می کند که آیا نیاز به تمدید دارد یا خیر.
آقای منصوری هم گفت: همراه اول برای آنکه بسته اینترنت خریداری شده تمدید نشود، اعلام می کند که مراحل خواسته شده را انجام دهید تا بسته تمدید نشود اما در نهایت زمانی که باید تایید آخر را زد، عمل نمی کند.
*پرداخت به موقع قبض و شانه خالی کردن همراه اول از دادن هدیه
عده ای از مشترکان همراه اول در تماس با ایرنا اعلام کردند که قبض های خود را به موقع پرداخت کرده اند اما هنوز امکان استفاده از هدیه برای آنها فراهم نشده است.
همراه اول در پاسخ به چنین مشترکان این متن را ارسال کرده است: هنوز اطلاعات پرداخت قبض شما از بانک دریافت نشده است؛ اگر قبض خود را به صورت غیرحضوری تا بیستم پرداخت کرده اید، ظرف 24 ساعت منتظر دریافت پیامک تایید پرداخت جهت فعالسازی هدیه یک روز مکالمه رایگان باشید.
نظر همراه اول
امیر کیهان مسئول ارتباط با رسانههای اپراتور همراه اول درباره این مشکلات به خبرنگار ایرنا گفت: آگاهی کم مشترکان در بیشتر مواقع سبب بروز مشکلات می شود.
وی افزود: مردم خیلی مواقع نمی دانند چگونه باید از بسته های خریداری شده استفاده کنند و این مشکل ها ایجاد می شود.
کیهان درباره علت اتمام زود هنگام گفت: شما شارژی که خریداری کرده اید تبدیل به بسته کرده اید و این سبب اتمام زود هنگام شارژ شده و بسته شما فعال است و این درحالیست که بسته خریداری شده به هیچ وجه عمل نکرده است.
داستان تکراری مشکلات اپراتورها همچنان ادامه دارد به گونه ای که حتی محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز زبان به اعتراض گشوده است؛ وی در جلسه ای که آذر ماه با اپراتورهای تلفن همراه داشت، گفت: چگونه است که در یک واحد مسکونی طبقه اول آن آنتن دهی دارد اما طبقه دوم ندارد.
وی کیفیت ارتباطات را موضوعی جدی برای اپراتورها عنوان کرد و گفت: در بعضی از شهرها و مناطق بعد از ارایه نسل 3 و 4 تلفن همراه، قطعی مکالمات افزایش داشته و کیفیت ارتباطات کاهش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: البته بخشی از این مشکلات ارتباطی مربوط به تغییر تکنولوژی و همکاری نکردن شهرداری ها در نصب و راه اندازی و در بعضی موارد جمع آوری سایت های تلفن همراه است.
آذری جهرمی به ارزیابی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخش کیفیت ارتباطات اشاره و تصریح کرد: میزان قطعی مکالمه ها و آنتن ندادن در یکی از اپراتورها در شرایط مناسبی نیست و در دو اپراتور دیگر هم در همه شهر تهران کیفیت مناسبی ارائه نمی کنند و این باعث نارضایتی مردمی می شود.
وی با بیان اینکه در شهرستان ها مشکلات متفاوتی در این حوزه وجود دارد، افزود: در مناطقی که به نسل 3 و 4 مجهز شده اند به دلیل تبدیل تکنولوژی و کامل نبودن شبکه در مواقعی ارتباط برقرار نمی شود و ارایه سرویس دچار مشکل است.
کلام آخر
گرچه تلاش های دولت یازدهم و دوازدهم برای ارتقای وضعیت اپراتوری تلفن همراه کشور کم نظیر بوده است اما وجود مشکلاتی که می توان آنها را در کوتاهترین زمان حل کرد، نگاه مردم به اپراتورها و خدمات دهی آنها را منفی کرده است.
این نگاه منفی مردم سبب خواهد شد آنان به سمت اپراتورهایی جذب شوند که خدمات بهتری ارائه می دهند و بر همین اساس در زمانی که محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم بود امکانی فراهم کرد تا مردم بتوانند بدون تغییر شماره خود اپراتور خود را تغییر داده و از خدمات اپراتور بهتر بهره مند شوند.
با این حال اپراتورها در مسیر ترابردپذیری شماره های مشترکان خود، سنگ اندازی می کنند به شکلی که تماس های مردمی با ایرنا نشان می دهد که اپراتور پذیرنده تمامی مراحل انتقال ترابرد شماره همراه را انجام می دهد اما اپراتور اصلی مجوز نهایی انجام ترابرد را نمی دهد.
بنابراین جا دارد اپراتورهایی که مردم از عملکرد انها ناراضی هستند در عملکرد خود تجدید نظر کنند زیرا به تازگی سازمان رگولاتوری ایران دو اپراتور بزرگ تلفن همراه کشور را به دلیل آنچه پایبند نبودن آنها به حفظ اطلاعات مشترکان محکوم به پرداخت جریمه 40 میلیارد ریالی کرده است که نشان می دهد آنها بهای کمی به حفظ حقوق شهروندی و رضایت مشتریان می دهند.