رئیس اتحادیه فناوران یارانه گفت: در ۵ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی که زیر نظر ما هستند و یا در حال اخذ پروانه شرکتهایی داریم که ۱۵۰۰ نفر شاغل هستند و کوچکترین واحد صنفی ما ۵ نفر کارمند دارد و باید این رقم را به جمعیت بیکار ظرف ماههای آینده اضافه کنیم.
سید مهدی میرمهدی کمجانی در خصوص تاثیر افزایش قیمت دلار بر روی این صنف گفت: در صنف ما بنکداران و کسانی که واردات انجام میدهند به صورت عرفی کالا را سه ماهه میخرند و بعد از آن مدت باید با پرداخت دلار، با شرکت نماینده در امارات و یا ترکیه تسویه کنند که با توجه به وضعیت امروز دلار باید شاهد ورشکستگی و یا ضررهای هنگفت آنها ظرف روزهای آینده باشیم.
وی ادامه داد: تا سال ۹۵ معمولا در صنف ما بهترین زمان فروردین و اردیبهشت ماه بود زیرا پایان سال مالی شرکتها و ارگانهای دولتی در آن زمان بود و آنها برای اینکه مازاد بودجه خود را به خزانه برنگردانند شروع به خرید کالاهای رایانهای و آیتی میکردند اما از سال ۹۶ که این پایان سال مالی در اسفندماه قرار گرفته است هیچ اتفاقی در بازار نیفتاده و این نشان میدهد حتی شرکتهای دولتی نیز از وضعیت خوبی برخوردار نیستند و این امر بر روی صنف ما تاثیر منفی گذاشته است.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر وضعیت به حدی بد بوده که بسیاری از اعضای ما ورشکست یا مجبور به تعطیلی شدهاند زیرا دیگر مردم عادی نیز با توجه به کاهش قدرت خریدشان دیگر اینگونه کالاها را که قبلا جزو سبد خانوار بود خرید نمیکنند، امروز قدرت مردم به حدی ضعیف شده است که فقط به دنبال تامین نیازهای اولیه زندگی و خوراک هستند. امروز اگر در صنف ما فعالیتی صورت میگیرد برای فروش لوازم جانبی همچون فلش، مموری و رم و هدست است وگرنه ابزارهایی مانند لپتاپ با افزایش قیمت حداقلی ۷۰-۸۰ درصدی مواجه بوده است و دیگر کمتر کسی خرید میکند.
کمجانی تصریح کرد: حالا در این میان اداره دارایی و مالیات نیز به ما رحم نمیکند و پول خودش را میگیرد در کشور ما اداره مالیات هر استانی مشخص شده است که چقدر باید از اصناف و واحدها مالیات بگیرد و اصلا مهم نیست که آیا واحدهای اقتصادی استان درآمد و یا سود داشتهاند یا خیر که اوج این مالیاتها در مرکز یعنی تهران است.
وی ادامه داد: کلا اخذ مالیات در کشور ما حساب و کتاب ندارد و عملا به دفاتر ما و اظهارات واحدهای صنفی اهمیت نمیدهند من در صنف خودمان بالای صدها مدرک دارم که اظهارنامه مالیات بیست میلیونی را ناگهان صدمیلیون تومان تشخیص داده است و باید فعال اقتصادی از آن تاریخ به بعد دنبال دهها کمیسیون بدود تا این رقم را کم کند. این را من به طور قاطع میگویم که مالیات گرفتن در ایران هیچگونه منطقی ندارد.
وی افزود: ما در جلساتی که با نمایندگان مجلس داشتیم گفتیم که مالیات باید بر درآمد باشد نه فروش ما. دفاتر را ارایه میدهیم اما همان لحظه اول آنها رد میشوند واقعیت این است که در کشور ما یا باید رابطه داشته باشیم یا هرچه میگویند قبول کنیم در واقع اینها هم از دولت حقوق میگیرند و هم ما را میدوشند.
رییس اتحادیه فناوران یارانه گفت: جالب اینجاست که ما وقتی اسامی این افرادی که رشوه میگیرند و یا ما را مجبور به رشوه دادن میکنند به مدیران میدهیم و آنها را معرفی میکنیم فقط فرد را جابجا میکنند. دوستانمان گاهی به شوخی میگویند دولت به این افراد پست بالاتر میدهد زیرا هر کسی که ببیند میتواند پول بیشتری از مردم بگیرد را جای بهتری به آن میدهند تا بتواند بیشتر پول درآورد.
کمجانی افزود: در اولین روز کاری سال جدید، ما با اعضای صنف خود جلسه داشتیم تا وضعیت بازار را بررسی کنیم ما تمام سعی خود را میکنیم که اصناف فعال ما کسب و کار خود را تعطیل نکنند و مشکلی به مشکلات دولت اضافه نشود.
وی با اشاره به اینکه اگر روند افزایش قیمت دلار ادامه داشته باشد ما دیگر عملا دولت الکترونیک نخواهیم داشت، گفت: دیگر کسی در حوزه آی تی سرمایه گذاری نمیکند آن هم در صورتی که زیر ساخت چنین دولتی آی تی و آی سی تی و ابزار آن کاملا وارداتی است.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود، دولت یا باید بخش خصوصی را کنار بگذارد و خودش اقدام به واردات و فعالیت در این حوزه کند که این یعنی فاجعه یا اینکه حداقل در صنف ما وضعیت را مدیریت کند.
رئیس اتحادیه فناوران یارانه گفت: ما به دنبال سود بیست درصدی نیستیم فقط به فعالین این حوزه تضمین بدهند و سود دو درصدی برای آنها تعیین کنند تا از جابجا شدن قیمت دلار و عدم ثبات در بازار ضربه نخورند من نمیدانم کشوری که عبدالمالک ریگی را در هوا میگیرد چرا نمیتواند قیمت دلار را در بازار مدیریت کند.
کمجانی افزود: از سال ۹۵ تا به ۲۹ اسفند سال ۹۶ سیصد واحد صنفی ما تعطیل شدند و سرمایههای خود را به کانادا و استرالیا بردند چون این طور حداقل ارزش پول آنها حفظ میشود.
رئیس اتحادیه فناوران یارانه ادامه داد: هر واحد صنفی که جزو حلقه آخر بوده و فروش لوازم جانبی داشته باشد حداقل باید ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه داشته باشد و اگر وارد کننده مستقیم و در حجمهای کلان کار کند حداقل باید ۴ تا ۱۲ میلیارد تومان سرمایه آنها باشد حال محاسبه کنید ۳۰۰ واحد صنفی که متوسط ۸ میلیارد سرمایه آنها باشد امروز این پولها را به کانادا، آمریکا و یا استرالیا بردهاند.
وی ادامه داد: از ۱۸ فروردین که ما به طور رسمی کار خود را آغاز کردیم تا حالا ۵ پروانه کسب باطل شده است که من با تک تک آنها صحبت کردهام و همه آنها گفتند به دلیل مالیات و عدم ثبات قیمت ارز ترجیح دادند کسب و کار خود را بفروشند و سرمایه خود را به کانادا ببرند حتی من در گفتوگو با آنها گفتم حداقل خانه خود را نفروشید اما گفتند وقتی قرار نیست برگردیم برای چه خانه در ایران داشته باشیم.
وی ادامه داد: جالب اینجاست که وقتی وضعیت این گونه است اما مقامات دولتی صحبتهای دیگری میکنند انگار که صداوسیما برای ایران نیست و بازار یک کشور دیگر را دارد بررسی میکند گفتههای مسوولان ما با واقعیت بازار همخوانی ندارد.
کمجانی تصریح کرد: اگر این روند ادامه داشته باشد و قیمت دلار در همین حدود ۵ هزار تومان باشد دیگر فعالیت صنفی ما صرف اقتصادی ندارد هرچند من فکر میکنم که وضعیت دیگر اصناف هم همینطور باشد اما مشخصا ۹۸درصد از کالاهای ما وارداتی است و دیگر فعالیت نخواهیم داشت.
وی گفت: در ۵ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی که زیر نظر ما هستند و یا در حال اخذ پروانه شرکتهایی داریم که ۱۵۰۰ نفر شاغل هستند و کوچکترین واحد صنفی ما ۵ نفر کارمند دارد و باید این رقم را به جمعیت بیکار ظرف ماههای آینده اضافه کنیم.