اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 20, 2018
17:39 جمعه، 31ام فروردینماه 1397
کد خبر: 89806

چطور از سرقت Wi-Fi منزل جلوگیری کنیم؟

سوءاستفاده از شبکه‌های وای فای خانگی توسط برخی از همسایگان، اتفاقی است که با استفاده از ناآگاهی برخی شهروندان شیوع پیدا کرده است؛ موضوعی که با رعایت یکسری اصول ساده می‌توان از آن جلوگیری کرد.

 
به گزارش ایسنا، تصور کنید شما در خانه آماده پخش آخرین قسمت سریال مورد علاقه‌ی خود هستید اما می‌بینید که ویدئو به هم ریخته است و متوقف می‌شود. آیا ارائه‌دهنده اینترنت شما سرعت را کم کرده است یا اتفاق دیگری افتاده است؟  روزهایی هست که متوجه می‌شوید که سرعت اینترنت برروی هر وسیله‌ای افت می‌کند، چه در جریان ویدئو، چه گشت و گذار روزانه و به طور منظم در تبلت یا رایانه. برخی اوقات این فقط می‌تواند عملکرد اینترنت شما باشد یا حتی ممکن است کسی اینترنت شما را سرقت کند و پهنای باند شما را مورد استفاده قرار دهد.
 
برای اینکه بفهمید چه کسی اینترنت شما را سرقت می‌کند، باید با جمع‌آوری اطلاعات از شبکه کار خود را آغاز کنید. به روتر (دستگاه یا شبکه) خود وارد شوید و قسمتی را که نشان می‌دهد چه وسایلی به روتر شما متصل هستند را بررسی کنید. مطابق با گزارش سایت افتا، اگر یک راه حل ساده‌تر هم می‌خواهید، می‌توانید به طور موقت یک اکانت به نام Wireless Network Watcher (ناظر شبکه بی سیم) بگیرید.
 
این برنامه رایگان به شما لیستی از ابزارهای متصل به شبکه Wi-Fi شما می‌دهد. شما می‌توانید به سرعت هر موقع آن را بخواهید بررسی و یا باز کنید. هنگامی که فهرستی از دستگاه‌های متصل دارید، مواردی که متعلق به شما هستند را شناسایی کنید. برای مثال، رایانه‌ی شما باید با نام خودش در لیست باشد. تبلت یا گوشی هوشمند شما باید با نام تولیدکننده خود در آنجا باشد.
 
 چگونه Wi-Fi خود را امن کنید؟
 
اگر شما نمی‌توانید، موارد ذکر شده در لیست را حذف کنید. به سادگی یکی یکی دستگاه‌ها را خاموش کنید یا فقط Wi-Fi آن‌ها را قطع کنید تا متوجه شوید چی به چی است. زمانی که دستگاهی متصل به شبکه را پیدا می‌کنید که متعلق به شما نیست، شما می‌فهمید که یک مجرم یا سارق دارید. اگر کاهش سرعت اینترنت به صورت تصادفی باشد، ممکن است لازم باشد چند بار آن را بررسی کنید. مجرمان ممکن است از اینترنت شما به ندرت استفاده کنند.
 
اگر شبکه شما قبلا رمزگذاری شده است و کسی هنوز آن را دارد، شما باید رمز عبور خود را بلافاصله تغییر دهید. سپس حواستان را جمع کنید که آیا دوباره موفق به ورود خواهند شد یا خیر. اگر وارد شدند، ممکن است آن‌ها به روتر شما دسترسی داشته باشند.
 
روتر خود را به تنظیمات کارخانه باز گردانی کنید. راهنمای خود را برای دستورالعمل بررسی کنید، سپس از ابتدا آن را دوباره تنظیم کنید، به معنی تغییر دادن گذر واژه، فعال کردن رمز گذاری، انتخاب یک SSID جدید و غیر فعال کردن ویژگی‌های کنترل از راه دور است. توجه کنید که اگر گذر واژه رمزگذاری خود را تغییر دهید، حتما باید رمز عبور را در تمام ابزارهای خود به‌روزرسانی کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.