امنیت

فناوری اطلاعات

April 23, 2018
19:04 دوشنبه، 3ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 89911

برای محفاظت از حریم خصوصی چکار کنیم؟

این روزها که همه اطلاعات در دنیای مجازی در هم تنیده شده و باید برای انجام کارهای ضروری و غیرضروری خود اعم از کارهای بانکی، ارسال پیام و غیره از اینترنت، اپلیکیشن و حساب‌های کاربری متعدد خود در فضای مجازی استفاده کنیم، آگاهی از اینکه چگونه از اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود محافظت کنیم و امنیت سایبری حساب‌های کاربری خود را افزایش دهیم، به کاربران کمک به سزایی خواهد کرد.
 
به گزارش investopedia، بسیاری از متخصصان و کارشناسان فناوری و اطلاعات که در حوزه امنیت سایبری فعالیت می‌کنند، بر این باورند که موارد زیر می‌تواند نقش پررنگی در افزایش امنیت سایبری دستگاههای مورد استفاده کاربران ایفا کند. این گزارش به مرور و بررسی مختصری بر مجموعه اقداماتی که باید در راستای افزایش امنیت و محافظت از حریم شخصی خود انجام شود، می‌پردازد.
 
۱. عدم استفاده از اینترنت بی‌سیم وای فای رایگان همگانی
 
یکی از خدمات شهری رایگان که در شهرهای بزرگ جهان وجود دارد، ارائه سرویس اینترنت همگانی، رایگان و باز است که به عقیده بسیاری از منتقدان، از مهم‌ترین راه‌های نفوذ هکرها و دسترسی مجرمان سایبری به اطلاعات شخصی ذخیره شده در رایانه و گوشی هوشمند کاربران به شمار می‌آید. بهترین راهکاری که همواره پیشنهاد می‌شود، آن است که تنها به شبکه‌های اینترنت بی‌سیم وای فای معتبر در خانه و سرکار خود متصل شوید و یا در صورت لزوم، از اینترنت دیتای تلفن همراه استفاده کنید.
 
۲. استفاده از گذرواژه‌های امن
 
یکی دیگر از بهترین راه‌ها برای افزایش امنیت حساب‌های کاربری متعدد در فضای مجازی همواره انتخاب یک گذرواژه و رمز عبور ایمن است که تا حد زیادی راه را برای نفوذ هکرها دشوار می کند.
 
متخصصان امنیت سایبری به کاربران پیشنهاد می‌کنند که از کلمات قابل حدس زدن همچون نام، نام خانوادگی، سال و تاریخ تولد، نام همسر و غیره اکیدا خودداری کنند و در صورتی که می‌خواهند از این کلمات، عبارات و اعداد استفاده کنند، باید در میان آن از حروف اختصاری و نشانه‌گذاری استفاده کنند.
 
۳. استفاده از سیستم ورود دو مرحله‌ای
 
برخی از اپلیکیشن‌ها، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها از سیستم ورود دو مرحله‌ای (Two-step Verification) بهره‌مند هستند که کاربران بهتر است به منظور افزایش امنیت سایبری حساب کاربری خود از آن استفاده کنند.
 
۴. استفاده از درگاه‌های امن برای پرداخت و انتقال پول
 
کاربران باید به منظور حفاظت از اطلاعات شخصی و مالی خود از درگاه‌های ایمنی که بانک‌ها و سایت‌های انتقال پول برای کاربرانشان تعبیه کرده‌اند، استفاده کنند.
 
۵. توجه به امن بودن وب سایت موردنظر
 
گوگل در مرورگر اینترنتی گوگل کروم برای آنکه به کاربرانش درباره امنیت وب سایت موردنظرشان اطمینان بدهد، در ابتدای آدرس وب سایت از عبارت Https با پسوند S (حرف نخست کلمه secure) استفاده می‌کند و درصورتی که وب سایت از نظر گوگل امن و معتبر نباشد، از این کلمه در ابتدای عبارت Http استفاده نمی‌کند. بدون شک، توجه به این کلمات و عبارات در ابتدای آدرس وب سایت مربوطه می‌تواند تا حد زیادی شما را از ورود به سایت‌های نامعتبر و جعلی دور کند.
 
۶. بررسی زودهنگام اطلاعات مالی و حساب‌های بانکی خود
 
یکی از کارهایی که موجب می‌شود کاربران خیلی زود از سرقت اطلاعات مالی و حساب‌های بانکی خود مطلع شوند و درصورت لزوم اقدامات لازم را برای جلوگیری از اتفاق‌های بدتر، انجام دهند، آن است که زود به زود فهرستی از پرداخت‌ها، انتقال‌های پولی و برداشت‌های مالی از حساب و کارت‌های اعتباری خود تهیه کنند و درصورت وجود هرگونه برداشت یا واریز مشکوک، به بانک مربوطه مراجعه کرده و اقدام به سوزاندن کارت اعتباری یا بازرسی دقیق حساب از سوی بانک کنند.
 
۷. عدم تحویل اطلاعات شخصی به افراد ناشناس
 
بنابر اعلام پلیس جهانی، بسیاری از کلاهبرداری‌ها با اجازه خود کاربر قربانی صورت می‌پذیرد، بدین صورت که افراد ناشناس و هکرها با تماس گرفتن یا ایمیل زدن به قربانیان،  از آن‌ها به دلایلی گذرواژه حساب‌های کاربری یا کارت‌های اعتباری‌شان را دریافت می‌کنند و اطلاعات شخصی آن‌ها را به سرقت می‌برند.
 
۸. پرهیز از دانلود و نصب اپلیکیشن‌های ناشناس و نامعتبر
 
بسیاری از بدافزارهای خطرناک تحت پوشش اپلیکیشن‌های متعددی که در وب سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین همچون پلی استور و اپ استور وجود دارند، به دستگاه الکترونیکی، رایانه و گوشی هوشمند کاربران نفوذ می‌یابند و برای هکرها امکان دسترسی به اطلاعات شخصی آنها را فراهم می آورند.
 
۹. باز نکردن لینک‌های ناشناس و تبلیغات وب سایت‌های نامعتبر
 
بسیاری از هکرها از احتمال کلیک کردن و باز کردن لینک و تبلیغات آلوده به بدافزار توسط کاربران سوءاستفاده می‌کنند تا به اطلاعات مورد نظر آن‌ها دسترسی یابند.
به گفته بسیاری از متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری، در صورتی که کاربران موارد فوق را رعایت کنند، تا حد بسیار زیادی از نفوذ هکرها و مجرمان سایبری و همچنین افشای اطلاعات خصوصی شات در فضای مجازی جلوگیری خواهند کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.