تجارت الکترونیک

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 24, 2018
17:20 سه شنبه، 4ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 89955

رییس اتحادیه دستگاه های مخابراتی: دولت اجازه ترخیص کالا نمی‌دهد

رییس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تصریح کرد: به دلیل وضعیت دلار و مبهم بودن آینده بازار ارز در یک ماه اخیر، شاهد گران شدن ۱۵ درصدی کالاهای مخابراتی و مخصوصا آنهایی که سیم کارت می‌خورند،هستیم.
 
مهدی محبی رییس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی در خصوص آخرین وضعیت بازار این کالاهای ارتباط جمعی گفت: از زمان اعلام دلار ۴۲۰۰ تا به حال هیچ تغییری در بازار رخ نداده است و کماکان نه فروشنده و نه خریدار تصمیم به فعالیت در بازار ندارند.
 
 وی ادامه داد: تا پیش از این قیمت دلار به صورت لحظه‌ای افزایش پیدا می‌کرد و همین حالا نیز با شرایط مبهم و تثبیت ظاهری قیمت دلار باز هم رکود بر بازار حاکم است.
 
محبی تصریح کرد: سایت ثبت سفارش سرانجام سه شنبه هفته گذشته باز شد اما بعد از گذشت ۵ روز هنوز هیچ سفارشی در کارتابل آن ثبت نشده و وارد کننده‌ای نتوانسته مجوز واردات بگیرد. این در حالی است که با اجرای طرح رجیستری دیگر واردات قاچاق کالاهایی که سیم کارت دارند نزدیک به صفر شده است.
 
رییس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تصریح کرد: مشکل دیگر عطف به ماسبق بودن بخشنامه‌های بانک مرکزی است این یعنی اینکه تا اصطلاحا فیش بانکی یا مراودات بانکی کالا مشخص نشده اجازه ترخیص کالا داده نمی‌شود این درحالی است که خیلی از وارد کنندگان تا پیش از ۱۹ فروردین ماه کالای خود را به صورت اعتباری یا از طریق صرافی‌ها خریداری کرده بودند و نمی‌دانستند قرار است چنین بخشنامه‌هایی صادر شود و هم اکنون کالای آن‌ها در گمرک است و اجازه ترخیص داده نمی‌شود.
 
وی ادامه داد: در بخش موبایل امروز بدین صورت عمل می‌شود که ابتدا پول واریز شده و معمولا با وجود آنکه اکثر شرکت‌ها در دوبی نمایندگی دارند ظرف ۲۴ ساعت کالا به بندر می‌رسد و پس از سه تا هشت روز کاری کالا ترخیص می‌شود.همین امر سبب شده که یک گپ یا حفره در بازار ایجادشود.
 
رییس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی با بیان اینکه بیشتر تاجران ما به دلیل خوش حسابی و فعالیت تمیز توانسته بودند اعتبار خوبی در دبی کسب کنند،گفت: بر اساس این اعتبار، فروشنده یا نمایندگی با خیال راحت کالا را به ما تحویل می‌داد و پس از یک تا دو ماه پول را دریافت می‌کرد همین امر سبب شده بود که قدرت مالی وارد کننده بالا برود اما با قانون جدید باید حتما پول واریز شود و با توجه به کمبود نقدینگی در بازار میزان کالای خریداری شده در بازار کاهش پیدا می‌کند و همین باعث پیشی گرفتن تقاضا نسبت به عرضه می‌شود. ضمن آنکه بدین ترتیب صرافی‌ها نیز از چرخه اقتصادی خارج می‌شوند.
 
وی تصریح کرد: به دلیل همین اتفاقات در یک ماه اخیر ما شاهد گران شدن ۱۵ درصدی کالاهای مخابراتی و مخصوصا آنهایی که سیم کارت می‌خورند بوده‌ایم از طرف دیگر ۱۵ روز تعطیلات عید را نیز پشت سر گذاشتیم این یعنی یک ماه است که فعالین این صنف کار نکرده‌اند، ضمن آنکه در شش ماه دوم نیز تمام کالایی که خرید کرده‌اند با دلار بیش از ۴۲۰۰ تومان بوده است.
 
رییس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی اظهار داشت: باید زود‌تر تکلیف انتقال ارز مشخص شود و وارد کننده و مردم بدانند که دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات تخصیص پیدا کرده است در نتیجه بازار کمی آرام می‌شود و به شرایط و بخشنامه دولت اعتماد می‌کنند اما در غیر این صورت در ماه‌های آینده شاهد کمبود جنس و بالارفتن کالا خواهیم بود در حالی که اگر قیمت ۴۲۰۰ تومان واقعی باشد باید قیمت‌ها کاهش پیدا کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.