تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 24, 2018
17:56 سه شنبه، 4ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 89973

طهماسب مظهری: سیاست بانک مرکزی در قبال ارز دیجیتال؛ نه منع کند و نه اجازه دهد

طهماسب مظاهری، رئیس اسبق بانک مرکزی، در مصاحبه با یک برنامه رادیویی، اظهارات جالب توجهی درباره بیت کوین و ارزهای دیجیتال داشت.
 
رئیس سابق بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی نه باید منع کند و نه باید اجازه دهد بلکه باید شفاف کند و به مردم توضیح دهد که این کاری که دارد اتفاق می افتد چیست و چه ریسک هایی را در خود دارد تا مردم خودشان به سراغ بیت کوین نروند.
برنامه «رویداد» رادیو گفت و گو با موضوع و با حضور دکتر طهماسب مظاهری استاد دانشگاه و رئیس اسبق بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی دولت اسبق به روی آنتن رفت.
 
طهماسب مظاهری با تاکید بر اینکه بیت کوین، ارزی نیست که بخواهد آن را کسی خرید و فروش کند، گفت: بیت کوین به معنای رایج ارز نیست که تحت ضوابط بانک مرکزی و با ضمانت نهادهای مالی آن کشور منتشر می شود و ارزشی دارد و متناسب با اقتصاد ملی آن کشور است.
 
وی افزود: بیت کوین و امثال ان، به عنوان ارز دیجیتالی مطرح است، یک روش تبادل بین افراد است که در وام دادن به همدیگر یا پول دادن یا اعتبار دادن به همدیگر می باشد مثلا در بازی های رایانه ای فردی امتیاز می گیرد و این تبدیل به ارزش پولی می شود و اصلا پولی وجود ندارد و در سطح وسیع تر از بازی های کامپیوتری، ارز دیجیتال است.
 
رئیس اسبق بانک مرکزی اظهار داشت: بیت کوین، نه مبنای پولی و نه مبنای اقتصادی دارد و امتیازی است که یک کسی ممکن است در یک ارتباطی بگیرد و می تواند آن امتیاز را به فرد دیگری بفروشد و آن امتیاز برای فرد خریدار شود.
 
وی با بیان اشاره ارز واحد جهانی در قالب ارز دیجیتال، بیان کرد: ارز دیجیتالی نقطه شروعی بر یک جریان عمومی است که در حدود ۱۰ الی ۱۵ سال آینده ما به یک ارز واحد جهانی خواهیم رسید. البته هنوز کسی نمی تواند بگوید چه شکلی خواهد بود، یک روند تکاملی است که حداکثر تا ۲۰ سال آینده، آن ارز واحد جهانی، مبنای معاملات همه مردم قرار خواهد گرفت و این روند رو به رشد و قطعی و حتمی الوقوع است.
 
مظاهری در خصوص عملکرد بانک مرکزی در رابطه با ارز دیجیتال عنوان کرد: بانک مرکزی نه باید منع کند و نه باید اجازه دهد. بلکه باید بیاید و شفاف کند و به مردم توضیح دهد که این کاری که دارد اتفاق می افتد چیست و چه ریسک هایی را در خود دارد و چه نا اطمینانی هایی در آن وجود دارد و اگر مردم متوجه شوند که در چنین کاری، دارایی و ثروت شان را که برایش علاقه مند و ارزشمند هستند در معرض خطر قرار می دهند، خودشان به سراغ این نخواهند رفت.
 
وی ادامه داد: کار دوم بانک مرکزی و وزارت اقتصاد که باید امروز انجام دهند، این است که تیم و گروه هایی را از دوستان جوانی که در مسایل اینترنتی و ارتباطات الکترونیکی آشنا هستند، بگذارد که بر این مسئله مسلط شوند و از حالت انفعال بیرون بیاییم و در حدود ۱۵ سال دیگر که ارز جهانی با چنین مشخصاتی مبنا قرار می گیرد، با آن بیگانه و نا آشنا نباشیم و بتوانیم کشور را در مقابل آن حفظ کنیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.